Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Εκφράζει αποτροπιασμό για τη δολοφονία στο Κερατσίνι
«Ολοένα πληθαίνουν τα γεγονότα που θυμίζουν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης λίγο πριν από την κατάρρευσή της» - «Μέλη και υποστηρικτές των νεοναζί πλέον δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ολόκληρες περιοχές», αναφέρει ο ΔΣΑ
Τον αποτροπιασμό του για «την εγκληματική έξαρση του μίσους και της βίας από στελέχη, μέλη και υποστηρικτές των νεοναζί, που πλέον δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ολόκληρες περιοχές, να επιτίθενται σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς, να προκαλούν βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, να δολοφονούν δημοκρατικούς πολίτες» εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ).
Στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ διαπιστώνει «ότι ολοένα και πληθαίνουν τα γεγονότα που θυμίζουν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης λίγο πριν από την κατάρρευσή της» και απευθύνει «δραματική έκκληση στην Ελληνική Πολιτεία να λάβει – επιτέλους – κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο για τη συνολική καταστολή του φαινομένου, προτού η χώρα μας βρεθεί στο έλεος εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και προτού ο ελληνικός λαός ζήσει τη δική του «νύχτα των κρυστάλλων».
Ο ΔΣΑ επισημαίνει τέλος ότι «απέναντι στους φυσικούς εχθρούς του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του συνταγματικού πολιτισμού, η Δημοκρατία πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπίζεται τον εαυτό της».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).