Δίκες εξπρές για 6.000 συμβασιούχους

Δίκες εξπρές για 6.000 συμβασιούχους

Τέλος στη «φάμπρικα» των αναβολών και των μονιμοποιήσεων με προσωρινές διαταγές θέλει να βάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα δουν 5.000 συμβασιούχοι για τους οποίους υπάρχει εκκρεμοδικία

Σε δίκες-εξπρές μέχρι την 1η Νοεμβρίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση οριστικής απόφασης, οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που ανήκουν τυπικά στην κατηγορία των συμβασιούχων, αλλά εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται, παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η σύμβασή τους.

Πρόκειται για την ομάδα των εργαζομένων που -μετά τη λήξη της σύμβασής τους- προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου, με το αιτιολογικό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Ωστόσο, με το που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη καταθέτουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και επιτυγχάνουν - μέσα από τις διαρκείς αναβολές εκδίκασης των υποθέσεών τους - την παραμονή (επί μακρόν) στη θέση τους λαμβάνοντας κανονικά τις αποδοχές τους.

Η κυβέρνηση, με διάταξη που συμπεριέλαβε στο τελευταίο - πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι - πολυνομοσχέδιο, άλλαξε πλήρως τη διαδικασία, με δεδομένο ότι υπήρχαν περιπτώσεις υπαλλήλων που προφασιζόμενοι κώλυμα πετύχαιναν διαρκώς αναβολές στις δίκες και παρέμεναν ακόμη και για μια πενταετία στην υπηρεσία τους, διεκδικώντας στη συνέχεια τη μονιμοποίηση τους.

Σϋμφωνα με το Έθνος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έχει ενημερώσει ήδη τον πρωθυπουργό ότι μέχρι την 1η Νοεμβρίου (τέσσερις μήνες δηλαδή μετά την ψήφιση του νόμου) θα έχουν εκδοθεί οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν 6.000 περιπτώσεις και ο στόχος είναι να έχουν καθαρογραφεί μέχρι το τέλος του έτους.

Οι εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών είναι πως από τους 6.000 υπαλλήλους, για τους οποίους αυτή την ώρα υπάρχει εκκρεμοδικία, οι 5.000 θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο. Η κύβέρνησ, αν και δεν μπορεί, προφανώς, να προκαταλάβει τις όποιες αποφάσεις, βάζει τέλος στη «φάμπρικα» των αναβολών που διεκδικούσαν και πετύχαιναν κυκλώματα στα οποία μετείχαν ακόμη και δήμαρχοι αλλά και εργατολόγοι, με αποτέλεσμα οι πελάτες τους να παραμένουν επ' αόριστον στο Δημόσιο.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο αρχικός στόχος του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, όταν εισηγούνταν τον περασμένο Ιούλιο την ένταξη της σχετικής ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Alex

@M

ο χαζούλης

Και πώς είναι σίγουροι ότι τα δικαστήρια θα πάρουν απόφαση για απόλυση τους; Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν οι εργαζόμενοι τα ασφαλιστικά μέτρα;

ΝΙΚΟΣ

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ !!!!!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΟΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΑΝΤΑ. Ξ Υ Π Ν Α Τ Ε !!!!!!!!!

Nik

Ολοι εσείς τα βάζετε με τους ΔΥ γιατί όλοι σας θα θέλατε να ησασταν Δ.Υ άντε γεια!!!

Spiros

Ρούφα το αυγουλάκι σου και βγες στην εφεδρεία και μη κομπαζεις κοπρόσκυλο. Τόσα χρόνια με τα δικά μας λεφτά κάνετε τους μάγκες, για βγείτε τώρα στον ιδιωτικό τομέα να δείτε τι εστί βερύκοκο.

@υοθ

Όλοι τα βάζουμε με τους ΔΥ γιατί είναι κοπρόσκυλα!

Ιωάννης Κωνσταντινίδης

"Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα δουν 5.000 συμβασιούχοι για τους οποίους υπάρχει εκκρεμοδικία" Δηλαδή η απόφαση έχει βγει ήδη πριν απο δίκη παρωδία ή η όποια απόφαση θα έρθει στα μέτρα τους στο πάντα εξυπηρετικό ΣΤΕ? Ο συντάκτης του άρθρου πάντως έχει ήδη βγάλει τις αποφάσεις του και μας εξήγησε σαφέστατα και τις απόψεις του για την δικαιοσύνη.

@YOU

Μα ειναι και η δικαιοσυνη στο κολπο!!Ποιος εγκρίνει τις συνεχείς αναβολές? Ο Φούδουτος;

αφού δεν έχουν δίκιο

γιατί να δικαιωθούν ; έκτος αν εσύ θεωρείς ότι κάποιος που αρνείται να συμμορφωθεί με τα ήδη συμφωνημένα με τον εργοδότη του έχει δίκιο. Αλλά ακόμα και έτσι το κράτος έχει κάνει την εκτίμηση ότι από τις 6000 περιπτώσεις οι 1000 θα "δικαιωθούν" όπως λες. Δηλ. το κράτος τελικά θα βρεθεί με extra 1000 υπαλλήλους που α. δεν χρειάζεται και β. δεν μπορεί να αξιοποιήσει γιατί θα προβάλλουν την δικαστική απόφαση σαν δικαιολογία για να μην δουλεύουν

άλλο ένα σωστό μέτρο

Ειδικά για συμβασίουχους δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχει περίπτωση ένα δικαστήριο να αποφανθεί να διατηρήσει κάποιος την δουλειά του έστω κ προσωρινά με περιοριστικά μέτρα. Η σύμβαση εξ'ορισμού έχει ημερομηνία λήξης ( είτε τελειώνει το έργο είτε ο χρόνος ). Θα έπρεπε να υπάρχει ένα σύστημα ώστε τέτοιου είδους αιτήματα ( παράλογα και γραφειοκρατικά κατά την εκτίμησή μου ) να τελεσιδικούν αυτόματα την επόμενη μέρα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφορτίζονταν και τα δικαστήρια ώστε γενικά όλες οι δίκες να γίνονται γρηγορότερα. Από τα σωστότερα μέτρα της κυβέρνησης !!!!

Μάνος

Συγχαρητήρια. Και για όσους δεν κατάλαβαν, το καθεστώς της εκκρεμοδικία ήταν ένα από τα όπλα των πολιτικών προκειμένου να παίρνουν ψήφους, φορτώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους με ένα σωρό συμβασιούχους των 6 μηνών. Το επόμενο καλό βήμα είναι η άρση της μονιμότητας. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν κάτω από το ίδιο εργασιακό καθεστώς. Και στη Πρόσληψη και στην Απόλυση και στη Σύνταξη (Έχουμε γεμίσει με 45άρηδες συνταξιούχους του Δημοσίου).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ! ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!

asepites

Έγραφα πριν λίγες μέρες για τουλάχιστον 100.000 δημοσίους κηφήνες που μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά...Σήμερα τετάρτη βοά το πανελλήνιο και τα πρωιναδικα για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ.................................................................................Είπατε τίποτα;

ΤΙ-ΜΩΡΟΣ

Εύγε. Πεταχτε τους όλους οξω.

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση!!!

Πρόκειται για σπουδαίο μέτρο. Κλαίνε τα λαμόγια οι εργατολόγοι, αλλά γελάνε όλοι οι υπόλοιποι πολίτες!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης