Υπόθεση Μαρί: Πέντε χρόνια φυλακή στον Κύπριο πρώην υπ. Άμυνας, Κ. Παπακώστα

Υπόθεση Μαρί: Πέντε χρόνια φυλακή στον Κύπριο πρώην υπ. Άμυνας, Κ. Παπακώστα

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι - Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους, πρώην υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Νικολάου, πρώην διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Ανδρέα Λοϊζίδη, πρώην Διοικητή της ΕΜΑΚ

Το νέο Bridgestone Potenza S001 στην κορυφή στα τεστ ελαστικών
Υπόθεση Μαρί: Πέντε χρόνια φυλακή στον Κύπριο πρώην υπ. Άμυνας, Κ. Παπακώστα
Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον πρώην υπουργό Άμυνας της Κύπρου Κώστα Παπακώστα και σε δύο χρόνια τους άλλους τρεις κατηγορουμένους για την έκρηξη στο Μαρί, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, πρώην υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Νικολάου, πρώην διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Ανδρέα Λοϊζίδη, πρώην Διοικητή της ΕΜΑΚ.

Πριν την επιβολή ποινής κατατέθηκε επιστολή από το ιατροσυμβούλιο για την απουσία του Κώστα Παπακώστα από το Δικαστήριο, η οποία έγινε αποδεκτή.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρθηκε από το δικαστήριο, η επιβολή της ποινής ήταν δύσκολο έργο.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας έχει το πιο μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ωστόσο αναγνώρισε ότι υπάρχουν σοβαροί ελαφρυντικοί παράγοντες.

Επίσης αναφέρθηκε ότι η προσφορά του κ. Παπακώστα στην Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζεται και του πιστώνεται.

Το Δικαστήριο αναφέρθηκε και στην κακή κατάσταση της υγείας του πρώην Υπουργού. Λήφθηκαν επίσης υπόψη τα δικαιολογητικά του πρώην υπουργού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην προχωρημένη ηλικία του.

Αναφορές έγιναν και στην κατάσταση της υγείας του πρώην υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπου Χαραλάμπους.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε επίσης ότι η φυλάκιση Παπακώστα, ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στο προσδόκιμο ζωής του.

Όπως αναφέρθηκε, την απόφαση λήφθηκε υπόψη ότι ο Κώστας Παπακώστας λειτουργούσε ως μέλος της Κυβέρνησης.

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είχε λάβει γνώση ότι οι στρατιωτικοί ζητούσαν καταστροφή του φορτίου των εμπορευματοκιβωτίων αλλά δεν έπραξε τίποτα.

Οι κατηγορούμενοι κατά το δικαστήριο, ήταν μέρος του προβληματικού συστήματος. Δεν έχει σημασία αναφέρεται στην απόφαση να τιμωρηθούν οι κατηγορούμενοι και οι έχοντες εξουσία να συνεχίζουν με την ίδια τακτική.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης