Καθηγητές: Το συνέδριο της ΟΛΜΕ εισηγείται καταλήψεις και απεργία διαρκείας από Σεπτέμβριο

Καθηγητές: Το συνέδριο της ΟΛΜΕ εισηγείται καταλήψεις και απεργία διαρκείας από Σεπτέμβριο

Αποχώρησαν η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ

Καθηγητές: Το συνέδριο της ΟΛΜΕ εισηγείται καταλήψεις και απεργία διαρκείας από Σεπτέμβριο
Kαταλήψεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, αποφάσισε το Συνέδριο της ΟΛΜΕ, ενώ υπάρχει εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου για απεργία διαρκείας το Σεπτέμβριο.

Στο συνέδριο επικράτησε ένταση και αποχώρησαν οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ, με αποτέλεσμα η απόφαση να μη ληφθεί παρουσία των δύο κυβερνητικών παρατάξεων.

Ο συνολικός αριθμός των συνέδρων είναι 436, εκ των οποίων  οι 145 προέρχονται από τις δύο παρατάξεις, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ
 
Σχετικά με την αποχώρηση από το Συνέδριο, η ΠΑΣΚ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει ως πραξικοπηματικές, ενέργειες των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και Παρεμβάσεων.
 
Η ΠΑΣΚ καταγγέλλει  σε ανακοίνωσή της «τις πραξικοπηματικές ενέργειες των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και Παρεμβάσεων, οι οποίες ανατρέπουν, με διαδικαστικά τεχνάσματα και με την ευθύνη - υπεροπτική και αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου του 16ου Συνεδρίου, την εκφρασμένη απόφαση του κλάδου».

Και καταλήγει: «Οι παραπάνω μεθοδεύσεις δε μας επέτρεψαν να υποστηρίξουμε την παρακάτω πρόταση και σχέδιο δράσης, τα οποία είχαμε καταθέσει από την αρχή της σχετικής διαδικασίας και ευελπιστούσαμε ότι λόγω του συνθετικού χαρακτήρα της θα μπορούσαν να υπερψηφιστούν από όλες τις δυνάμεις του Συνεδρίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης