Στο εδώλιο για κακούργημα μέλη της εταιρείας Κτηματολόγιο

Στο εδώλιο για κακούργημα μέλη της εταιρείας Κτηματολόγιο

Δεκτή έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολομέλεια του Αρείου Παγου, σε διάσκεψή της, την πρόταση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Γιώργου Σανιδά, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας Κτηματολόγιο κ. Νίκος Γαλιδάκης και Ιωάννης Ρέγκας (διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ., αντιστοίχως) πρέπει να δικαστούν και πάλι για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος (και όχι πλημ

Δικηγορικοί σύλλογοι: σήμα κινδύνου για τη Δικαιοσύνη

Δεκτή έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολομέλεια του Αρείου Παγου, σε διάσκεψή της, την πρόταση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Γιώργου Σανιδά, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας Κτηματολόγιο κ. Νίκος Γαλιδάκης και Ιωάννης Ρέγκας (διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ., αντιστοίχως) πρέπει να δικαστούν και πάλι για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος (και όχι πλημμελήματος).

Ειδικότερα, η ολομέλεια του Αρείου Πάγου υιοθέτησε την εισήγηση του κ. Σανιδά σύμφωνα με την οποία οι κύριοι Γαλιδάκης και Ρέγκας, ως υπεύθυνοι διαχείρισης των χρημάτων για την εκτέλεση του Εθνικού Κτηματολογίου, διασπάθισαν μεγάλα χρηματικά ποσά «με σκοπό να ωφελήσουν τους αναδόχους του έργου με τους οποίους υπέγραψαν παρανόμως συμπληρωματικές συμβάσεις, χωρίς αυτές να εγκριθούν αρμοδίως». Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σανιδά, «με βάση αυτές τις συμπληρωματικές συμβάσεις οι ανάδοχοι έλαβαν επιπλέον χωρίς αντίστοιχο έργο 110 εκατ. ευρώ, κατά τα οποία ζημιώθηκε η Κτηματολόγιο Α.Ε. και κατ’ επέκταση το Δημόσιο, αφού μάλιστα αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση περίπου 100 εκατ. ευρώ».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τα δύο μέλη της εταιρείας διέθεσαν κονδύλια σε διαφημιστικές εταιρείες στις οποίες συμμετείχαν φιλικά πρόσωπα του κ. Γαλιδάκη χωρίς να παραχθεί κανένα έργο. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για κατασπατάληση 100 και πλέον εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο μέλη της διοίκησης της εταιρείας μαζί με άλλους 21 συναδέλφους τους είχαν απαλλαγεί, ορισμένοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και άλλοι με βούλευμα.

Τελικά η ολομέλεια του Αρείου Πάγου υιοθέτησε την πρόταση του κ. Σανιδά και τα δύο μέλη της διοίκησης της εταιρείας θα καθίσουν στο εδώλιο για κακούργημα, χωρίς αυτή τη φορά να υπάρξει θέμα παραγραφής του αδικήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης