Kαμίνης: Δε θα επιτρέψω το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα

Kαμίνης: Δε θα επιτρέψω το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα

Χρυσή Αυγή: «Δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»- Για ξενόφοβη ελεημοσύνη μιλά ο δήμαρχος Αθηναίων

Kαμίνης: Δε θα επιτρέψω το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα
Έντονα ενοχλημένος εμφανίζεται σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, έπειτα από την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής να μοιράσει τρόφιμα αύριο στο Σύνταγμα, κάνοντας δώρο το πασχαλινό τραπέζι σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση. 

Ο κ. Καμίνης αρνείται κατηγορηματικά να επιτρέψει μια τέτοια κίνηση από το κόμμα, ξεκαθαρίζοντας μόλις πριν από λίγο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε καμία περίπτωση την συγκέντρωση. 

Από την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων με αναρτήσεις του στο facebook αλλά και στο twitter προειδοποίησε για τις ενέργειες της Χρυσής Αυγή:

Κλείσιμο
«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης. Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».



Έντονη ήταν πάντως η αντίδραση της Χρυσής Αυγής στην ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων.

Σε ανακοίνωσή της,  χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη δήλωση του Γ. Καμίνη τονίζοντας ότι στην Ελλάδα «έχουμε ακόμη δημοκρατία και κανείς δεν μπορεί «να στερήσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι» στα μέλη του κόμματος. Κάλεσε επίσης τον δήμαρχο Αθηναίων, «να αφήσει τις παραινέσεις» διότι «προ μηνών ο ίδιος διοργάνωνε σόου με τηλεοπτικές κάμερες και τηλεπερσόνες στο Σύνταγμα, για να δείξει τη δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη του, για την οποία όμως δεν είχε πληρώσει ούτε μισό ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Πέμπτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσει διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής: αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες, σε ποσότητα ικανή να σιτίσει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Οπως αναφέρει το κόμμα, θα δοθεί προτεραιότητα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Την μαζική διανομή τροφίμων της Λαμπρής είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής και ο Ηλίας Παναγιώταρος...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης