Συνεδριάζουν εκ νέου οι αγρότες

Συνεδριάζουν εκ νέου οι αγρότες

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων τους με τους αρμόδιους υπουργούς

Συνεδριάζουν εκ νέου οι αγρότες
Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν οι αγρότες προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων τους με τους αρμόδιους υπουργούς.

Μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν χθες οι αγρότες στο υπουργείο Οικομομικών, έγινε ξεκάθαρο ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τις συνομιλίες με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Σημεία αιχμής το αγροτικό πετρέλαιο-που δεν υπάρχει δυνατότητα καθιέρωσής του λόγω Μνημονίου- το αγροτικό ρεύμα και το συνταξιοδοτικό.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, προανήγγειλε τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να αποφασίσουν, στις γενικές τους συνελεύσεις, οι αγρότες σε 28 μπλόκα της χώρας, αφού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, "δεν τα βρήκαμε πουθενά και δεν συμφωνήσαμε σε κανένα από τα 16 αιτήματά μας".

Στις συνελεύσεις, που θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι, στόχος είναι να καθοριστεί η ακριβής μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν οι αγρότες.

Ωστόσο, από την πλευρά τους, όσοι συντάσσονται με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών - που «μετρούσε» 22 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη σταδιακή αποχώρησή τους. «Την Τετάρτη το βράδυ θα έχουν αποχωρήσει εντελώς όλα τα τρακτέρ από τους δρόμους» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας του Πανελλήνιο Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών Χρήστος Γκόντιας.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες παραμένουν και σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπως και αυτοί στη Χαλκηδόνα, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Στις Σέρρες, οι αγρότες του μπλόκου στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, πρόκειται να συνεδριάσουν στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν στη συνέχεια, ενώ οι συνάδελφοί τους από τα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, προτίθενται να ολοκληρώσουν την αποχώρησή τους αύριο. Και αυτό, γιατί περιμένου να δουν τι θα ειπωθεί, σήμερα, στη Βουλή, σε συζήτηση που πρόκειται να γίνει για τα αγροτικά θέματα.

Σε αποχώρηση προσανατολίζονται και οι αγρότες στο μπλόκο του Ροδολίβος, στο δήμο Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα συνεχίζουν να αποχωρούν από τα μπλόκα, που είναι στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Αντίστοιχο είναι το σκηνικό και σε Έβρο και Ροδόπη, με τους αγρότες να συνεχίζουν την αποχώρησή τους από τα μπλόκα στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης και στο τελωνείο των Κήπων.








 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης