Αγροτικό πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες

Αγροτικό πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος έχει προταθεί από την Ιπποκράτους στην κυβέρνηση

Αγροτικό πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες
Στη Βουλή θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα το απόγευμα για το θέμα των αγροτών, το οποίο έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό εκτενώς της Ιπποκράτους.

Κατά τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποία προκάλεσε ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ κ Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βενιζέλος θα πάρει το λόγο και θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή συζήτηση με τους αγρότες στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, στο πλαίσιο της προκαθορισμένης συνάντησης που είχε το συντονιστικό των αγροτών με τον συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος κ. Πάρι Κουκουλόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι αγρότες προέταξαν τα δύο βασικά προβλήματα που τους απασχολούν:

α) το αγροτικό πετρέλαιο και β) το νυχτερινό ρεύμα, κυρίως κατά τις περιόδους σοδειάς. Στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν ούτως ώστε οι αγρότες να φύγουν από τα μπλόκα.

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος έχει προταθεί από την Ιπποκράτους στην κυβέρνηση. Από κοινού έχουν συντάξει δέσμη προτάσεων τις οποίες θα παρουσιάσει ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή. Επίσης προ δύο εβδομάδων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με αυτό το θέμα παρουσία του κ. Τσαυτάρη.

Οι προτάσεις του κ. Τσαυτάρη μετά από συνεννόηση με την Ιπποκράτους κινούνται στο παρακάτω πλαίσιο:

- Από τις αρχές Ιουλίου θέσπιση νυχτερινού αγροτικού ρεύματος
- Διετής παράταση του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης
- Επίλυση προβλημάτων ρευστότητας
- Ενίσχυση στα σχέδια μεταποίησης
- Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο
- Επιστροφή ΦΠΑ
- Πρόσθετη ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς
- Επιδότηση στο κόστος ζωοτροφών
- Εξόφληση ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν είχε αφήσει αιχμές ότι μια μερίδα αγροτών κινητοποιείται από πολιτικά κόμματα. «Όλοι ζούμε σε αυτή τη χώρα που την ξέρουμε τόσο καλά, παροικούμε την Ιερουσαλήμ. Δεν θέλω να πω ότι κάθε κινητοποίηση έχει από πίσω κάποιο πολιτικό κίνητρο, πάντως σίγουρα υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένες που η χώρα αγωνίζεται να κάνει τη στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση. Απευθύνομαι στα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας:

Μην επιχαίρετε, μην επενδύετε στο αρνητικό σενάριο, μην επενδύετε στην καταστροφή, σε πείσμα των προσπαθειών σας η Ελλάδα θα κάνει τη στροφή», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά καλώντας αμέσως μετά τους αγρότες σε διάλογο: «Απευθύνομαι στους αγρότες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και τους λέω: Ελάτε να συζητήσουμε, υπάρχει κοινή αγωνία, υπάρχει καλή πίστη, θα εξαντλήσουμε της δυνατότητες», σημείωσε.
                

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης