«Λουκέτο» στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης

«Λουκέτο» στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης

Η μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα της Θεσσαόνίκης θα κυκλοφορήσει για τελευταία φορά την ερχόμενη Τρίτη

«Λουκέτο» στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης
Στο κλείσιμο οδηγούν τη μεγαλύτερη εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα οι ιδιοκτήτες της.

Όπως ανακοίνωσε η εργοδοσία της εφημερίδας στους 136 εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου, κλείνει το καθημερινό φύλλο. Ο Αγγελιοφόρος θα κυκλοφορήσει για τελευταία φορά την ερχόμενη Τρίτη και στο εξής θα κυκλοφορεί μόνο ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής και τα περιοδικά που τον συνοδεύουν.

Επίσης, θα συνεχίσει να λειτουργεί το διαδικτυακό πόρταλ της εφημερίδας. Σύμφωνα πάντα με τους εργοδότες του μέσου, πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτη με εθελούσια έξοδο τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι και σε δεύτερη φάση θα πρέπει να αποχωρήσουν 20 ακόμη γιατί, όπως είπε ο κυριότερος μέτοχος του συγκροτήματος, Αλέκος Μπακατσέλος, η εφημερίδα μπορεί να λειτουργήσει με 76 άτομα.

Η ΕΣΗΕΜΘ και οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν αύριο στις 11:00 τα νέα δεδομένα. Στην εργασιακή συνέλευση θα οριστεί ο τρόπος αντίδρασης στο τελεσίγραφο της εργοδοσίας. Οι δημοσιογράφοι, βάσει παλαιότερης συμφωνίας, έχουν το δικαίωμα να μην προχωρήσουν σε εθελούσιες εξόδους και να παραμείνουν στη δουλειά τους
μέχρι το Μάρτιο.
Κλείσιμο

Ο κ. Αλ. Μπακατσέλος είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσιογράφων, χωρίς όμως να εξηγήσει ότι οι ατομικές συμβάσεις, τις οποίες υποχρεώθηκαν να υπογράψουν οι δημοσιογράφοι, τους καλύπτουν έως και τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους εργαζόμενους, πρέπει να επιλέξουν το μονόδρομο της εθελουσίας, αλλά παραμένει αναπάντητο, αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 εργαζομένων, τι θα επακολουθήσει. Ο κ. Μπακατσέλος απάντησε ότι "η εφημερίδα δεν έχει αύριο".
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης