Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών και αρχαιοκάπηλων στη Σάμο

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών και αρχαιοκάπηλων στη Σάμο

Δυο πολυπληθή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και αρχαιοτήτων με κοινό αρχηγό, εξαρθρώθηκαν ταυτόχρονα στη Σάμο 

Η πρόκληση συνεχίζεται
Έθαβε βάζα με χασίς στο αγρόκτημά του
Δυο πολυπληθή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και αρχαιοτήτων με κοινό αρχηγό, εξαρθρώθηκαν ταυτόχρονα στη Σάμο όπου συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφίας σε βάρος άλλων 43! Επικεφαλής ήταν ένας 49χρονος Έλληνας και στο πρώτο κύκλωμα είχε ηγετικό ρόλο ένας Αλβανός που κρατείται στις φυλακές απ’ όπου συντόνιζε την αποστολή ναρκωτικών από την Αττική, ενώ στο δεύτερο συμμετείχαν επτά κρατούμενοι φυλακών!

Οι πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου οδήγησαν στην αποκάλυψη της δράσης των δυο συμμοριών και οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών τους. Μετά τη σύλληψη του 49χρονου «εγκέφαλου», από την πρώτη σπείρα έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών ακόμη πέντε Έλληνες, τρεις άνδρες και δυο γυναίκες ηλικίας από 19 ως 48 χρόνων και ένας 43χρονος Αλβανός. Σε βάρος άλλων τριών αλλοδαπών και ενός Έλληνα, δύο από τους οποίους είναι κρατούμενοι φυλακών, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών, ενώ άλλα 21 άτομα με περιφερειακό ρόλο κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν ένα κιλό και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τρία δενδρύλλια, ένα αγαλματίδιο, μία χρυσή πλάκα και δέκα αρχαία χρυσά νομίσματα των οποίων η προέλευση ερευνάται, ένα οπλοστάσιο από τρία αεροβόλα όπλα, 91 φυσίγγια διαφόρων τύπων, δυο απομιμήσεις περιστρόφων, δυο μαχαίρια, ένα ξίφος, δυο ξιφολόγχες, 738 γραμμάρια δυναμίτιδας και πυρίτιδας, δυο πυροκροτητές και 102 κροτίδες! Στην κατοχή των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, βρέθηκαν ακόμη 1.750 ευρώ, δυο ψηφιακές ζυγαριές, δυο υπολογιστές και 19 κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου, ενώ κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, ένα μοτοποδήλατο και μια μοτοσικλέτα με τα οποία διακινούσαν τα ναρκωτικά.
Κλείσιμο

Από τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, τα νήματα της οποίας κινούσε ο 49χρονος Έλληνας, συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας από 34 ως 44 χρόνων και μία 32χρονη Αλβανίδα, ενώ  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 18 μελών της, επτά από τα οποία είναι κρατούμενοι φυλακών. Άλλα τέσσερα περιφερειακά μέλη της κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατά την διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν άλλα 650 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και αρκετοί σπόροι κάνναβης, ένα αεροβόλο όπλο, δυο ζυγαριές ακριβείας, 240 ευρώ και τέσσερα κινητά. Και αυτοί οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών συνεχίζει την προανάκριση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης