Εργασίες ανάπλασης στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου

Εργασίες ανάπλασης στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες ανάπλασης στην είσοδο του ενετικού λιμανιού, οι οποίες στοχεύουν στην αναβάθμιση της παραμελημένης πλευράς του μνημείου με τη δημιουργία ζαρντινιέρας, δενδροφύτευση και καθίσματα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την θέα...

Εργασίες ανάπλασης στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου
Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες ανάπλασης στην είσοδο του ενετικού λιμανιού, οι οποίες στοχεύουν στην αναβάθμιση της παραμελημένης πλευράς του μνημείου με τη δημιουργία ζαρντινιέρας, δενδροφύτευση και καθίσματα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την θέα.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 11.000 ευρώ το οποίο γίνεται με χρήματα του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου και αποτελεί ουσιαστικά την τρίτη φάση της μελέτης Ρωμανού για το παραλιακό μέτωπο.
Είναι μιας μικρής κλίμακας παρέμβαση, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ θα συνοδευτεί από μικρότερες υποδομές προκειμένου να διασφαλιστεί η απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων και των δικύκλων.
Ωστόσο μεγάλο στοίχημα για το Λιμενικό Ταμείο στην συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί και συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο ενετικό λιμάνι προκειμένου εκείνοι να συμμορφωθούν με τις διαγραμμίσεις που αφορούν την κατάληψη του χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά κυρίως να δοθεί τέλος στο φαινόμενο της άγρας πελατών που επανειλημμένως αποτελεί παράπονο για τους τουρίστες, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης