Αισιοδοξία για «κύμα» τουριστών από τη Ρωσία

Αισιοδοξία για «κύμα» τουριστών από τη Ρωσία

Η διευκόλυνση στην έκδοση βίζας αναμένεται να δώσει ώθηση στον τουρισμό

Αισιοδοξία για «κύμα» τουριστών από τη Ρωσία
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος επέστρεψε από το ταξίδι του στη Ρωσία, φέτος στο νησί θα καταγραφεί αύξηση στους Ρώσους επισκέπτες, ενδεχομένως έως και κατά 15%. Ο κ.Αρναουτάκης έχει επικοινωνήσει με τον πρόξενο της Ρωσίας, με θέμα τη διευκόλυνση στην έκδοση βίζας, κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση και στον τουρισμό από τη Ρωσία. 

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Δήμας, έδωσε εντολή στις πρεσβείες και τα προξενεία μας να διευκολύνουν τις διαδικασίες άδειας εισόδου από τρίτες χώρες. Από την πλευρά του ο ΣΕΤΕ  θα χρηματοδοτήσει την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στις πρεσβείες και στα προξενεία προκειμένου οι θεωρήσεις να δίνονται άμεσα.

Όσον αφορά την έκθεση «ΜΙΤΤ» οι Ρώσοι tour operator, σύμφωνα με το capital.gr (διαβάστε το άρθρο εδώ) καταγράφουν έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια προς την Ελλάδα, με αύξηση πάνω από 20%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι έδωσαν το βραβείο για το καλύτερο περίπτερο στην Έκθεση στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Grecotel, του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, το οποίο για πρώτη φορά παίρνει ιδιωτική εταιρεία και όχι περίπτερο χώρας. Ας σημειωθεί ότι η Grecotel «παίζει» δυνατά στα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, Ουκρανίας και Καζακστάν, με σειρά διαφημιστικών σποτ που έχουν γυριστεί σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Μύκονο και Σούνιο.

Και θρησκευτικός τουρισμός

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με cretalive.gr (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ), στην Κρήτη θα βρεθεί τηλεοπτικό συνεργείο ενός μεγάλου ρωσικού καναλιού, προκειμένου να πραγματοποιήσει «γυρίσματα» σε αρχαιολογικούς χώρους.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, ενώ τα εν λόγω  «γυρίσματα» θα έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο, καθώς όπως είναι γνωστό ο θρησκευτικός τουρισμός έχει εξαιρετική απήχηση στους Ρώσους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης