Ανοίγουν τις φυλακές!

Έληξε η απεργία πείνας στις φυλακές

Για αποφυλάκιση 5.500 κρατουμένων μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κρατουμένων που συνεχίζουν την απεργία πείνας ζητώντας «ανθρώπινες φυλακές».   Όπως υποστηρίζει το υπουργείου Δικαιοσύνης, με την δέσμη των μέτρων που ανακοινώθηκε, μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα έχει μένει στις ελληνικές φυλακές μόλις 6.815 κρατούμενοι από τους 12. 315 π

Για αποφυλάκιση 5.500 κρατουμένων μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κρατουμένων που συνεχίζουν την απεργία πείνας ζητώντας «ανθρώπινες φυλακές».   Όπως υποστηρίζει το υπουργείου Δικαιοσύνης, με την δέσμη των μέτρων που ανακοινώθηκε, μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα έχει μένει στις ελληνικές φυλακές μόλις 6.815 κρατούμενοι από τους 12. 315 που είναι σήμερα! «Επιτυγχάνεται η πλήρης αποσυμφόρηση των φυλακών για πρώτη φορά, καθώς οι δυνατότητες των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας είναι για  8.243 κρατούμενους», τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώνοντας παράλληλα ότι με τον τρόπο αυτό, με την αποφυλάκιση δηλαδή των κρατουμένων, θα σταματήσει και το «θλιβερό φαινόμενο» κρατούμενοι για ήπια αδικήματα να βρίσκονται στα ίδια κελιά με καταδικασθέντες για βαριά αδικήματα, όπως ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης με το νέο νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, θα αποφυλακιστούν:

  • 1.740 κρατούμενοι με ποινές φυλακίσεως έως 5 έτη, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις των άρθρων 105-110 Π.Κ. χωρίς χρηματική καταβολή.
  • 1.107 κρατούμενοι των οποίων η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη.
  • 602 κρατούμενοι για υποθέσεις ναρκωτικών που έχουν εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους από τα οποία το 1/3 πραγματικά.
  • 262 κρατούμενοι καταδικασθέντες για ναρκωτικά, των οποίων η ποινή είναι μετατρέψιμη βάση των νέων μέτρων. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, ή όσοι εμπορεύτηκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και όσοι επιδόθηκαν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικα πρόσωπα.
  •  511 υπόδικοι κρατούμενοι θα έχουν συμπληρώσει τους 12 μήνες προφυλάκισης και μεγάλο μέρος τους αποφυλακίζεται με τα νέα μέτρα.
  • 9 κρατούμενοι με βαρύτατες ασθένειες (AIDS, ανθεκτική φυματίωση, κ.ά).

Από την εφαρμογή  των νέων μέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα απόσυμφωρηθούν οι φυλακές: Αγιάς, Κασάνδρας, Τίρυνθας, Άμφισσας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Κορυδαλλού, Λάρισας, Ναυπλίου, Δομοκού, Πάτρας, Τρικάλων και Θηβών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

agandreaspatra

Τόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακων Λοιμώξεων του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, ότι οι ασθενείς με φυματίωση νοσηλεύονται σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο και τους άλλους ασθενείς του νοσοκομείου της Πάτρας

tsipras_main

Να παίξουν Λόττο προέτρεψε όσους περιμένουν πρόωρες εκλογές - Ο πρωθυπουργός μετέφερε προειδοποίηση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «ότι στο βάθος του ορίζοντα ο ουρανός σκοτεινιάζει» - Τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του χρονοδιαγράμματος γα την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Brexit - Δεν τίθεται θέμα μερικής περικοπής συντάξεων

15