Ευθύνες για τα «σπασμένα» της Νομικής ψάχνει η Διαμαντοπούλου

Ευθύνες για τα «σπασμένα» της Νομικής ψάχνει η Διαμαντοπούλου

Αναλυτική αποτίμηση των σπασμένων στην Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητεί η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη....

Ευθύνες για τα «σπασμένα» της Νομικής ψάχνει η Διαμαντοπούλου
Αναλυτική αποτίμηση των σπασμένων στην Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητεί η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.

Σε επιστολή της η υπουργός ζητεί  ευθύνες σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν για να αποτραπούν οι ζημιές από τους καταληψίες της Νομικής. Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε σήμερα η υπουργός αναφέρει:    «Σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής και τα όσα επακολούθησαν, παρακαλώ να με πληροφορήσετε εγγράφως, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προέβη η Πρυτανική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σε εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, για την ασφάλεια ανθρώπων και εγκαταστάσεων στη Νομική Σχολή τουΠανεπιστημίου Αθηνών, με την αποτροπή της γενόμενης κατάληψης ή της εν συνεχεία άρσης αυτής.

Παρακαλώ, επίσης, να μου γνωστοποιήσετε έκθεση ειδικών ή εμπειρογνωμόνων για το μέγεθος  των ζημιών που προκλήθηκαν και το κόστος αποκατάστασης τους, καθώς επίσης για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Σχολής (απώλεια διδακτικών ωρών, παρακώλυση επιστημονικού έργου κ.α.) που επέρχονται ως συνέπεια της καταλήψεως και των ζημιών. Σα στοιχεία αυτά είναι αναγκαία για την κατ’ αρχήν πλήρη ενημέρωση του Ελληνικού λαού, ο οποίος για μια ακόμη φορά κα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό, ιδιαίτερα μέσα σε αυτή τη συγκυρία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης