Όργιο παραβιάσεων στο Αιγαίο

Όργιο παραβιάσεων στο Αιγαίο

Εικοσιπέντε τουρκικά αεροσκάφη (16 F-16, 4 F-4, 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 2 ελικόπτερα SeaHawk) εισέβαλαν την Πέμπτη στο FIR Αθηνών (χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδιο πτήσης) και παραβιάσαν οκτώ φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αυξημένη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας αποδίδεται στη διεξαγωγή της άσκησης «Dogu Akdeniz» (Ανατολική Μεσόγειος), στο πλαίσιο της οποίας η Άγκυρα έχει δεσμ

Εικοσιπέντε τουρκικά αεροσκάφη (16 F-16, 4 F-4, 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 2 ελικόπτερα SeaHawk) εισέβαλαν την Πέμπτη στο FIR Αθηνών (χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδιο πτήσης) και παραβιάσαν οκτώ φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αυξημένη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας αποδίδεται στη διεξαγωγή της άσκησης «Dogu Akdeniz» (Ανατολική Μεσόγειος), στο πλαίσιο της οποίας η Άγκυρα έχει δεσμεύσει με NOTAM τρεις περιοχές στο Αιγαίο: δύο περιοχές ανατολικά της Σκύρου μέχρι το Άγιο Όρος και μία μεταξύ των νησιών Ικαρίας και Χίου. 

Παρά το γεγονός ότι τυπικώς μετείχαν σε εκπαιδευτικά γυμνάσια, 10 από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος.

Στο μεταξύ, το προχθεσινό περιστατικό στα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια του οποίου τέσσερα τουρκικά Φάντομ έκαναν χαμηλές πτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, επιχειρήθηκε να εμφανιστεί από την Άγκυρα σαν αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά στον υποτιθέμενο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Η ελληνική πλευρά απάντησε και την Τετάρτη ο γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα επέδωσε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε ειδική αναφορά στην έκθεση προόδου της Κομισισόν με την οποία αξιολογούνται οι επιδόσεις της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Άγκυρα να δεσμευθεί για «τήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σύμφωνα με τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανόμενου του Διεθνούς Δικαστηρίου, καθώς και η αποφυγή κάθε απειλής ή πράξης που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και την προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης των διαφορών».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

teo0

Ο σπουδαίος Έλληνας μουσουργός έφτασε στις 9 ακριβώς στο Στάδιο - Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι του πνεύματος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, Ολυμπιονίκες και αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα και σήκωσαν τη γαλανόλευκη ψηλά

18
dikastiria21_1

Μια διάταξη για τη μετατροπή πολλών εγκλημάτων σε μικρότερα πλημμελήματα μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρει σχετική ανακοίνωση 

podilatis_traumatias

«'Οταν έπεσε κάτω άκουσα μόνο ουρλιαχτά», περιγράφει ο αστυνομικός που επέζησε από το τροχαίο, όπου μία 62χρονη  παρέσυρε έξι ποδηλάτες με το αμάξι της 

16