Όργιο παραβιάσεων στο Αιγαίο

Όργιο παραβιάσεων στο Αιγαίο

Εικοσιπέντε τουρκικά αεροσκάφη (16 F-16, 4 F-4, 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 2 ελικόπτερα SeaHawk) εισέβαλαν την Πέμπτη στο FIR Αθηνών (χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδιο πτήσης) και παραβιάσαν οκτώ φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αυξημένη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας αποδίδεται στη διεξαγωγή της άσκησης «Dogu Akdeniz» (Ανατολική Μεσόγειος), στο πλαίσιο της οποίας η Άγκυρα έχει δεσμ

Εικοσιπέντε τουρκικά αεροσκάφη (16 F-16, 4 F-4, 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 2 ελικόπτερα SeaHawk) εισέβαλαν την Πέμπτη στο FIR Αθηνών (χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδιο πτήσης) και παραβιάσαν οκτώ φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αυξημένη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας αποδίδεται στη διεξαγωγή της άσκησης «Dogu Akdeniz» (Ανατολική Μεσόγειος), στο πλαίσιο της οποίας η Άγκυρα έχει δεσμεύσει με NOTAM τρεις περιοχές στο Αιγαίο: δύο περιοχές ανατολικά της Σκύρου μέχρι το Άγιο Όρος και μία μεταξύ των νησιών Ικαρίας και Χίου. 

Παρά το γεγονός ότι τυπικώς μετείχαν σε εκπαιδευτικά γυμνάσια, 10 από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος.

Στο μεταξύ, το προχθεσινό περιστατικό στα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια του οποίου τέσσερα τουρκικά Φάντομ έκαναν χαμηλές πτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, επιχειρήθηκε να εμφανιστεί από την Άγκυρα σαν αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά στον υποτιθέμενο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Η ελληνική πλευρά απάντησε και την Τετάρτη ο γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα επέδωσε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε ειδική αναφορά στην έκθεση προόδου της Κομισισόν με την οποία αξιολογούνται οι επιδόσεις της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Άγκυρα να δεσμευθεί για «τήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σύμφωνα με τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανόμενου του Διεθνούς Δικαστηρίου, καθώς και η αποφυγή κάθε απειλής ή πράξης που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και την προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης των διαφορών».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xionia

Μέχρι το μεσημέρι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε Ιόνιο, Στερεά και Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου -Χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα ίσως εκδηλωθούν σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία - Μετά το μεσημέρι οι βροχές σταδιακά θα επεκταθούν στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδευτούν από καταιγίδες

xionodromiko_kalavriton

Tο έργο προβλέπει μεταξύ άλλων, βελτιώσεις στους αναβατήρες και τα βοηθητικά τους συστήματα, αντικατάσταση και αναβάθμιση χιονοστρωτήρων, επέκταση κτιριακού εξοπλισμού, παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες, ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων , σύστημα βιολογικού καθαρισμού

rodos_alvanos

Οι κρατούμενοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη μετά τον ξυλοδαρμό του νεαρού Αλβανού που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας

4