Πατέρας και γιος συνελήφθησαν με αρχαία

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν με αρχαία

Με προϊόντα  λαθρανασκαφής στα χέρια συνελήφθησαν στα Τρίκαλα ένας 44χρονος μαζί με τον 24χρονο γιο του, αλλά εκτός...

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν με αρχαία
Με προϊόντα  λαθρανασκαφής στα χέρια συνελήφθησαν στα Τρίκαλα ένας 44χρονος μαζί με τον 24χρονο γιο του, αλλά εκτός από την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων αντιμετωπίζουν και αυτή της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς πάνω τους βρέθηκε και ένας πτυσσόμενος σουγιάς με μήκος λεπίδας οκτώ εκατοστών.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν τυχαία για έλεγχο τους δυο επιβάτες του αυτοκινήτου, αλλά κατά την διάρκεια της σωματικής έρευνας που τους έκαναν βρήκαν στην κατοχή τους το σουγιά και τρία αρχαία αντικείμενα. Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και από εκεί στον εισαγγελέα της πόλης.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, ένα χάλκινο νόμισμα των αρχαίων χρόνων, ένα χάλκινο Βυζαντινό νόμισμα και μία ακέραιη πόρπη της μεταβυζαντινής περιόδου, εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της 19ης Βυζαντινής Εφορίας Αρχαιοτήτων που αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο στο οποίο τα βρήκαν οι κατηγορούμενοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης