Στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση για την εγγραφή δικηγόρων στους καταλόγους κληρονομητηρίων

Στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση για την εγγραφή δικηγόρων στους καταλόγους κληρονομητηρίων

Η έκδοση της υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, υλοποιεί το νόμο για τη μεταφορά ύλης στους δικηγόρους

klironimies
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απέστειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης προς δημοσίευση την υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των προϋποθέσεων εγγραφής των δικηγόρων στους ειδικούς καταλόγους για έκδοση κληρονομητηρίων, σύσταση ή διάλυση σωματείων, προσημειώσεις υποθηκών και λοιπά.

Η έκδοση της υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «υλοποιεί το νόμο για τη μεταφορά ύλης στους δικηγόρους αποτελώντας την επίσημη έναρξη μιας νέας συνθήκης για τους νομικούς επαγγελματίες και τους πολίτες που θέσπισε ο ν. 5095/2024».

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ο προέλεγχος αιτήσεων για τα Σωματεία, η έκδοση κληρονομητηρίων και η εγγραφή και εξάλειψη συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης από δικηγόρο που θα εγγραφεί σε ειδικό κατάλογο και θα έχει λάβει επιμόρφωση αποτελεί ένα ακόμη βήμα για επιτάχυνση στο χώρο της Δικαιοσύνης, προσήκουσας αξιοποίησης όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης χωρίς σε καμία περίπτωση να διακυβεύεται η ποιότητα της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών».




Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτοφανείς σκηνές στο κέντρο υγείας από την ομαδική δηλητηρίαση σε πανηγύρι στην Ηλεία - Τι λένε τα θύματα

Νεκρός στην Πανόρμου - Άστεγος πέθανε μόνος στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας

Χαμός με τα εισιτήρια του Final-4, τα οποία πωλούνται online με απίστευτο «καπέλο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης