Μεγάλη Πέμπτη: Live από τη Μητρόπολη Αθηνών η Aκολουθία των Αγίων Παθών

Μεγάλη Πέμπτη: Live από τη Μητρόπολη Αθηνών η Aκολουθία των Αγίων Παθών

Σε απευθείας μετάδοση η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης -  «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

akolouthia-1

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη τελείται η «Ακολουθία των Αγίων Παθών», κατά την οποία αναγιγνώσκονται 12 περικοπές από τα 4 Ευαγγέλια (του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη) σχετικά με τα Άγια Πάθη του Χριστού από το Μυστικό Δείπνο μέχρι την Ταφή.

Δείτε live από τη Μητρόπολη Αθηνών:



Μετά την ανάγνωση του πέμπτου κατά σειρά Ευαγγελίου, ο Εσταυρωμένος βγαίνει από το Ιερό και τοποθετείται στη μέση του Ναού, ενώ ψάλλεται το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου». Ο Εσταυρωμένος θα παραμείνει στο σημείο μέχρι τον Εσπερινό της επομένης ημέρας, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί.

Κλείσιμο
Τα δώδεκα ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά και υπενθυμίζουν όσα συνέβησαν, σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή το δείπνο του Ιησού με τους 12 Αποστόλους, ο Ιερός Νιπτήρας, δηλαδή το πλύσιμο των ποδιών των 12 Αποστόλων από τον Ιησού Χριστό η Υπερφυής Προσευχή, δηλαδή η προσευχή του Ιησού προς τον πατέρα του λίγο πριν τη σύλληψή του και η προδοσία του Ιούδα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Ιησού. 

Στη Μητρόπολη Αθηνών θα προσέλθει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απ' όπου και θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία. 

«Καλή Ανάσταση» ευχήθηκε προσερχόμενος στη Μητρόπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ερωτηθείς για το εάν η παρουσία του πρωθυπουργού είναι σημαντική, απάντησε: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε». 

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η επέμβαση στο UCLA - Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή στον 27χρονο που θώπευσε στο στήθος ανήλικη

Κιλκίς: 51χρονος επιτέθηκε με τσεκούρια σε αστυνομικούς όταν πήγαν να τον συλλάβουν για ενδοοικογενειακή βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης