Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα

Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα

synolo-XRWMA
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το "Θέμα" με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα

2. Το Marie Claire, το μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο περιοδικό μόδας.

Το Marie Claire Μαΐου
που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ
Αφιερωμένο στους διάφορους τύπους μητρότητας και με εξώφυλλο την Kirsten Dunst

mc-21_4


Ένα τεύχος αφιερωμένο στους διάφορους τύπους μητρότητας: Από τις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης, μέχρι και την ενηλικίωση των παιδιών.
Πώς πραγματικά βιώνουν οι γυναίκες αυτή την εμπειρία, που καθορίζει τη ζωή τους ξανά από την αρχή; Η υιοθεσία, οι δομές κρατικής μέριμνας, οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί που συνδράμουν στο μεγάλωμα των παιδιών, ο μύθος της «κακής μητέρας», τo parenting μέσα από τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς και η οικογένεια του μέλλοντος μπαίνουν κάτω από τον μεγεθυντικό φακό του Marie Claire.

Στο εξώφυλλο βρίσκεται η cool μητέρα Kirsten Dunst, μία διαφορετική σταρ του Χόλιγουντ, που δίνει την πρώτη της συνέντευξη μετά από δύο χρόνια.

Κλείσιμο
84-85

 
H ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο δυστοπικό blockbuster «Civil War», όπου υποδύεται μία δημοσιογράφο που καλύπτει τα γεγονότα της αιματηρής εμφύλιας σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ. Με κίνδυνο της ζωής της, αναζητάει την αλήθεια και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις μίας χώρας που διαλύεται κάτω από τα πόδια της.

94-95_2


Η μητρότητα και η γονεϊκότητα βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη, «Πολύδροσο», όπου η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη υποδύονται τη μαμά και την κόρη αντίστοιχα, θυμίζοντάς μας ότι η αγάπη και η ομορφιά ξορκίζουν τους φόβους μας.

96-97


H σχεδιάστρια Χριστίνα Κοντοβά και η κόρη της Έιντα ταξίδεψαν, για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση της υιοθεσίας, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, στη ζεστή αγκαλιά της Ουγκάντα.

110-111


Πώς στηρίζει η Πολιτεία την οικογένεια; Πώς βοηθά τις γυναίκες να μοιραστούν ισότιμα τις υποχρεώσεις των παιδιών; Τι γίνεται στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες;

236-237


Το στυλ της άνοιξης αγαπά τα παστέλ χρώματα: αξεσουάρ σε φωτεινές αποχρώσεις για τις πιο λαχταριστές ενδυματολογικές συνθέσεις.

36-37

40-41


Denim overload? Ναι, παρακαλώ! Με ευέλικτα και μοντέρνα τζιν παντελόνια.

42-43_2
46-47
138-139


Υπάρχουν άγγελοι ανάμεσά μας; Η μόδα συναντά την τέχνη με φόντο τους αγγέλους και τους ποδηλάτες του Αλέκου Φασιανού στο μουσείο του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου.

140-141


Rage against the fashion elite: Εκρήξεις χρωμάτων και σχέδια σε αρμονία δίνουν την αίσθηση μιας διαφορετικής επανάστασης.

154-155
158-159


Το athleisure δεν ήταν ποτέ πριν τόσο κομψό. Πράσινα τοπ, μίνι αμάνικα φορέματα, total denim, μαύρη δαντέλα.

164-165
166-167


Η Καλλιόπη Χάσκα και ο Alp Ünsal υποδύονται το ζευγάρι εραστών σε ένα ελληνοτουρκικό ανέβασμα του έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα και μάς μιλούν για τη γενιά των σημερινών τριαντάρηδων και το τραύμα που η μια γενιά κληρονομεί στην άλλη.

126-127


Μάιος βέβαια σημαίνει εξοχή, άνθη, αρώματα. Διαλέξαμε τα πιο φρέσκα και λουλουδάτα.

206-208


Πιο φωτεινό πρόσωπο στη στιγμή; Διαλέξαμε τα ρουζ που αφήνουν ένα λαμπερό χρώμα φρεσκάδας στην επιδερμίδα.

204-205


Μπαίνουμε στο φιλόξενο σπίτι ενός εργένη που αγαπά να υποδέχεται τους φίλους του σε ένα χώρο γεμάτο από φως και αντικείμενα από τα ταξίδια του.

228-229


Marie Claire Μαΐου, ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

mc-21_4



3. Τη μυθιστορηματική βιογραφία της διάσημης σχεδιάστριας Coco Chanel «Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα»

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα,
η μυθιστορηματική βιογραφία της διάσημης σχεδιάστριας Coco Chanel «Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα» από την Μισέλ Μαρλί

Πίσω από την βασίλισσα της υψηλής ραπτικής, υπήρχε μια αντιφατική, βασανισμένη ψυχή. Πίσω από κάθε δημιουργία που άφηνε τον κόσμο άφωνο και άλλαζε τη μόδα, υπήρχε έμπνευση, τόλμη αλλά και πόνος. Η ιστορία μιας γυναίκας-θρύλου όπως δεν έχει ειπωθεί ποτέ ως σήμερα.

BOOK-exofyllo


Η ζωή της Coco Chanel, μιας γυναίκας που επηρέασε την ποπ κουλτούρα του 20ου αιώνα (και όχι μόνο) όσο κανείς άλλος, δεν θα μπορούσε παρά να αποτυπωθεί σαν ένα μυθιστόρημα. Διότι η «δεσποινίς Coco» δημιουργήθηκε μέσα από τις πιο παράξενες, ασυνήθιστες -αλλά και συχνά επώδυνες εμπειρίες. Κατέληξε να γίνει η απόλυτη αυτοκράτειρα της haute-couture, να ορίζει τον προσανατολισμό της μόδας για κάθε γυναίκα στον δυτικό κόσμο, μολονότι γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στη μιζέρια. Ίσως όμως το ότι από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι δεν είχε τίποτα να χάσει, η δεσποινίς Coco τόλμησε να βουτήξει στη λάσπη, στα κατακάθια της παρισινής κοινωνίας, στα κακόφημα καμπαρέ των αρχών του 20ου αιώνα, έχοντας όμως πάντα το βλέμμα της καρφωμένο στα αστέρια. Αυτό το αδάμαστο πνεύμα, το θάρρος -και το θράσος ενίοτε, τη θέληση να ανατρέψει ό,τι ήξερε η υφήλιος έως τότε για το τι είναι σικ και τι όχι, τι σημαίνει γυναικεία κομψότητα και στυλ, αποδίδει με απαράμιλλη παραστατικότητα και ευαισθησια στο βιβλίο της η συγγραφέας Μισέλ Μαρλί.

Έχοντας εξειδικευτεί στο είδος της μυθιστορηματικής βιογραφίας, η Μαρλί έχει δώσει σπουδαία δείγματα της δεξιοτεχνίας της στην αφήγηση, με βιβλία αφιερωμένα σε εμβληματικές γυναικείες προσωπικότητες, όπως τη Μαρία Κάλλας, την Εντίθ Πιάφ, τη Ρόμι Σνάιντερ κ.α. Παρεμπιπτόντως, το «Μισέλ Μαρλί» είναι το γαλλοπρεπές ψευδώνυμο της Γερμανίδας συγγραφέως Μικαέλα Γιάρι, η οποία από μικρή λάτρεψε την κλασική ρομαντική λογοτεχνία και τον γαλλικό τρόπο σκέψης.

Στο βιβλίο «Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα» η Μαρλί συναντά την Coco Chanel στο Παρίσι το 1919, στον ήδη επιτυχημένο οίκο μόδας που φέρει το όνομά της. Ωστόσο, ο μεγάλος της έρωτας, ο Μπόι Καπέλ, έχει μόλις σκοτωθεί σε ένα φριχτό αυτοκινητικό δυστύχημα. Η τραγωδία ισοπεδώνει την Coco, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να μην καταρρεύσει, γεμίζοντας το χρόνο της με τη σχεδίαση υπέροχων ενδυμάτων, ενώ παράλληλα δημιουργεί το δικό της άρωμα, το περίφημο Chanel No.5. Και, βήμα-βήμα, η δεσποινίς Coco υφαίνει τον δικό της μύθο, χρησιμοποιώντας, στο φόντο του μαύρου μεν που αναβαπτίζει σε επιτομή του στυλ, αλλά με τα χρώματα του έρωτα.

4. Τη συλλεκτική έκδοση
«150 σπουδαία ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά»

Μια ειδική συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στο κρασί κυκλοφορεί την Κυριακή με το Θέμα

WINES-exofyllo


Ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης επιλέγει τις αγαπημένες του ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και παρουσιάζει ένα προς ένα 150 ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά που επιλέγει ως τα αγαπημένα του για το 2024.
00_EDITO

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λίστα που περιλαμβάνει ετικέτες από κάθε περιοχή της Ελλάδας και καλύπτει όλο το εύρος των ποικιλιών που καλλιεργούνται στην χώρα μας.
06-07
20-21
32-33
38-39
48-49
52-53
86-87

Οι περιοχές που παρουσιάζονται:

  1. Μακεδονία
  2. Θράκη
  3. Ηπειρος
  4. Θεσσαλία
  5. Στερεά Ελλάδα
  6. Πελοπόννησος
  7. Αττική
  8. Ιόνιο
  9. Αιγαίο
  10. Κρήτη
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης παρουσιάζει κάθε κρασί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, εστιάζοντας στο οινοποιείο, τη μέθοδο οινοποίησης, τα γευστικά και αρωματικά του χαρακτηριστικά, αλλά και με τί συνταγές θα συνδυαζόταν ιδανικά.
72-73
94-95

Όπως γράφει και ο ίδιος ο Master of Wine χαρακτηριστικά:
«Aυτή η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας είναι η δεύτερη όπου επιλέγω 150 κρασιά που µε κέρδισαν το περασµένο 12µηνο. Αυτή τη φορά επιλέγω λευκά, ροζέ και γλυκά, µια και η άνοιξη και το καλοκαίρι τα ζητούν πιο πολύ.

Όπως έγραψα και στην πρώτη έκδοση τα Χριστούγεννα του 2023, για τα ερυθρά κρασιά, η επιλογή που έχω κάνει εδώ δεν έχει τον χαρακτήρα αξιολόγησης των καλύτερων κρασιών της Ελλάδας.

Όπως υπάρχουν πολλοί λόγοι που µπορείς να ερωτευτείς έναν άνθρωπο, έτσι υπάρχουν πολλοί τρόποι να σε κερδίσει ένα κρασί. Θα µπορούσε κάποιος να πει πως αρκετές φορές αυτός που ερωτευόµαστε δεν είναι «ο καλύτερος». Εγώ λέω ότι το να βάλουµε ταµπέλες «το καλύτερο» σε κρασιά είναι σχεδόν το ίδιο ανήθικο µε το να βάζουµε ταµπέλες αντίστοιχες σε ανθρώπους.
92-93

Επίσης θεωρώ ηθικό σε αυτή την έκδοση να σηµειώνω τα κρασιά που προέρχονται από παραγωγούς µε τους οποίους έχω εµπορική σχέση (αστερίσκος δίπλα στο όνοµα του παραγωγού), αν και, εξ ορισµού, για κανένα από αυτά τα κρασιά δεν φιλοδοξώ να διώξω µακριά την υποκειµενικότητά µου».
26-27

Τα 150 ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά που έχει επιλέξει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης έχουν ταξινομηθεί κατά περιοχές, ενώ για κάθε ετικέτα καταγράφονται τα γενικά και γευστικά της χαρακτηριστικά, καθώς και συνοπτικά η μέθοδος που ακολουθήθηκε για τη δημιουργία της.

42-43


5. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
cover-gala

Μαρσέλ Γουόντερς
Ο designer των interior θαυμάτων
GALA_010_011_COVER-STORY

O κορυφαίος δημιουργός εξηγεί γιατί θέλει να επαναφέρει το συναίσθημα στον τεχνοκρατικό κόσμο του σχεδιασμού

Αφιέρωμα Deco
GALA_055_056_DECO_KAPAKI

Νέες τάσεις & προτάσεις που θα ανανεώσουν κάθε χώρο

Δήμητρα Γαλάνη - Παυλίνα Βουλγαράκη
Συνάντηση κορυφής, σχέση ζωής
GALA_020_021_GALANI_VOULGARAKI

Οι δύο τραγουδοποιοί εξηγούν γιατί η φετινή συνεργασία τους αποδείχτηκε παραπάνω από σημαδιακή

Άννα Μενενάκου
Η τέχνη των σχέσεων
GALA_038_039_ANNA_MENENAKOY

Η αγαπημένη τηλεοπτική πρωταγωνίστρια ξανασυστήνεται από τη θεατρική σκηνή με μια ερωτική κωμωδία που μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο

Lagerfeld Confidential
Ο Καρλ πριν γίνει Κάιζερ
GALA_026_027_KARL_LAGERFELD

Μια νέα μίνι σειρά που έχει ήδη λάβει αποθεωτικές κριτικές ρίχνει φως στο ξεκίνημα του μεγάλου μόδιστρου

Elounda Hills
Το θέρετρο της νέας εποχής
GALA_032_033_ELOUNDA-HILLS

Αυτό είναι το μεγαλόπνοο έργο που θα επαναπροσδιορίσει μία από τις φημισμένες περιοχές της Κρήτης

Ακόμα:

Τζέικομπ Γιαν Μποέρμα
GALA_050_051_CHEF_XRISOI_SKOUFOI

Τα 3 Michelin & η λατρεία στη χωριάτικη

Maison Dior
GALA_044_045_DIOR_CHOCLATE

Σοκολατάκια υψηλής ραπτικής

Ομορφιά
GALA_058_106_DECO_BEAUTY

Το νεσεσέρ της Μπρίτζετ Τζόουνς

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
cover-gala

Μαρσέλ Γουόντερς
Ο designer των interior θαυμάτων
GALA_010_011_COVER-STORY

O κορυφαίος δημιουργός εξηγεί γιατί θέλει να επαναφέρει το συναίσθημα στον τεχνοκρατικό κόσμο του σχεδιασμού

Αφιέρωμα Deco
GALA_055_056_DECO_KAPAKI

Νέες τάσεις & προτάσεις που θα ανανεώσουν κάθε χώρο

Δήμητρα Γαλάνη - Παυλίνα Βουλγαράκη
Συνάντηση κορυφής, σχέση ζωής
GALA_020_021_GALANI_VOULGARAKI

Οι δύο τραγουδοποιοί εξηγούν γιατί η φετινή συνεργασία τους αποδείχτηκε παραπάνω από σημαδιακή

Άννα Μενενάκου
Η τέχνη των σχέσεων
GALA_038_039_ANNA_MENENAKOY

Η αγαπημένη τηλεοπτική πρωταγωνίστρια ξανασυστήνεται από τη θεατρική σκηνή με μια ερωτική κωμωδία που μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο

Lagerfeld Confidential
Ο Καρλ πριν γίνει Κάιζερ
GALA_026_027_KARL_LAGERFELD

Μια νέα μίνι σειρά που έχει ήδη λάβει αποθεωτικές κριτικές ρίχνει φως στο ξεκίνημα του μεγάλου μόδιστρου

Elounda Hills
Το θέρετρο της νέας εποχής
GALA_032_033_ELOUNDA-HILLS

Αυτό είναι το μεγαλόπνοο έργο που θα επαναπροσδιορίσει μία από τις φημισμένες περιοχές της Κρήτης

Ακόμα:

Τζέικομπ Γιαν Μποέρμα
GALA_050_051_CHEF_XRISOI_SKOUFOI

Τα 3 Michelin & η λατρεία στη χωριάτικη

Maison Dior
GALA_044_045_DIOR_CHOCLATE

Σοκολατάκια υψηλής ραπτικής

Ομορφιά
GALA_058_106_DECO_BEAUTY

Το νεσεσέρ της Μπρίτζετ Τζόουνς

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.

STAVROLEXO-exofyllo


Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης