Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντα από τους ληστές που απειλούσαν με μαχαίρι υπαλλήλους και «άδειαζαν» mini market και πρακτορεία

Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντα από τους ληστές που απειλούσαν με μαχαίρι υπαλλήλους και «άδειαζαν» mini market και πρακτορεία

Ενας 19χρονος και ένας 21χρονος δρούσαν από τον Δεκέμβριο του 2023 και εμπλέκονται σε τουλάχιστον 11 ένοπλες ληστείες

listeies_xr
Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των δύο ληστών που δρούσαν στην περιοχή του Ζωγράφου και «χτυπούσαν» κυρίως mini markets και πρακτορεία ΟΠΑΠ εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Οι δύο νεαροί, 19 και 21 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και, όπως προέκυψε από την έρευνα, δρούσαν από τον Δεκέμβριο του 2023 και εμπλέκονται σε τουλάχιστον 11 ένοπλες ληστείες με χρήση μαχαιριού.

Στο πρώτο βίντεο ντοκουμέντο έχουν αποτυπωθεί τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ληστείας που πραγματοποίησαν οι δράστες σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στου Ζωγράφου. Αφού απείλησαν τον υπάλληλο, πήγαν στον χώρο που βρίσκεται το ταμείο, έκαναν πλιάτσικο και στη συνέχεια εξήλθαν με σφοδρότητα από το πρακτορείο σπάζοντας την γυάλινη πόρτα.



Στο δεύτερο βίντεο έχει αποτυπωθεί η στιγμή που ένας από τους συλληφθέντες απειλεί έναν υπάλληλο mini market, τον παίρνει «σηκωτό» μέσα στο κατάστημα και ξεκινά να αδειάζει τα ταμεία κραδαίνοντας ένα μεγάλο μαχαίρι.



Το modus operandi

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 19χρονος, με τη συνδρομή του 21χρονου ο οποίος είχε τον ρόλο του οδηγού, μετέβαινε κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες σε καταστήματα mini market, όπου με την απειλή μαχαιριού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί έπειτα από έρευνα και ανάλυση δεδομένων, ταυτοποίησαν τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν κατά την έξοδό τους με όχημα από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου όπου είχαν καταφύγει έπειτα από ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 11 ληστείες, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους συνεχίζονται.



Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία σήμερα χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρένα - Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και ταξί, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

To... θαύμα του Κασσελάκη με τον «σταυρό από λάδι στη βάφτιση», το ευχαριστώ του Γεωργιάδη και οι αιχμές Πολάκη

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας «εξαφανίζεται»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης