Γκάζι: Βίντεο από την δράση της συμμορίας του πιστολέρο που πυροβόλησε τους τρεις Κρητικούς - Έκλεβαν σε όλη την Αθήνα

Γκάζι: Βίντεο από την δράση της συμμορίας του πιστολέρο που πυροβόλησε τους τρεις Κρητικούς - Έκλεβαν σε όλη την Αθήνα

Γνωστός ως «Nardi» αποτελούσε ένα από τα κομβικά μέλη μίας εκ των έξι εγκληματικών οργανώσεων - Ναρκωτικά, κλοπές, πλαστά χαρτονομίσματα και πολλές ακόμα οι «ασχολίες» τους 

symmories_gkazi_xr
Ντοκουμέντα από την έρευνα των Αρχών για τις συμμορίες κλεφτών και διακινητών ναρκωτικών που εξαρθρώθηκαν πριν από μερικές ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ. στα οποία αποτυπώνεται ο δράστης των πυροβολισμών κατά των τριών Κρητικών σε κλαμπ στο Γκάζι τον Δεκέμβριο του 2023 παρουσιάζει το protothema.gr.

Όπως είχε γράψει και τις προηγούμενες μέρες το protothema.gr, ο «πιστολέρο» γνωστός ως «Nardi» αποτελούσε ένα από τα κομβικά μέλη μίας εκ των έξι εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης με τις 50 συλλήψεις και τις 187 ταυτοποιήσεις.

Στα ντοκουμέντα από την έρευνα αποτυπώνεται ο άνδρας να βρίσκεται μαζί με άλλα άτομα σε κάποιο μαγαζί.

Κλείσιμο




Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Δεκεμβρίου 2023 μία παρέα με έξι, επτά άνδρες από την Κρήτη διασκέδαζαν στο Γκάζι καθώς ένας εξ’ αυτών επρόκειτο να παντρευτεί τις επόμενες ημέρες. Η παρέα πέρασε από διάφορα νυχτερινά καταστήματα και περίπου στις 3:00 πήγαν σε ένα κλαμπ. Κατά τις 6:00 βγήκαν και πήγαν να φάνε σε πιτσαρία. Λίγο μετά και ενώ κάποιοι έτρωγαν, ένας από τους υπόλοιπους που ήταν παραδίπλα, φώναξε την ώρα που περνούσε ένα ανθρακί τζιπ. Το τζιπ σταμάτησε λίγο πιο κάτω και δύο άτομα κατέβηκαν και τους πλησίασαν. Ένας εκ των δυο έριξε χαστούκι σε έναν από την παρέα την Κρητικών και οι υπόλοιποι αντέδρασαν με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βγάλει όπλο και να ρίξει προς το μέρος τους. Τραυματίστηκαν ένας 28χρονος και δύο αδέρφια, όλοι από την παρέα των Κρητικών.

Οι έξι συμμορίες και τα κέρδη του 1,4 εκατ. ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκαν έξι συμμορίες που δρώντας συνεπικουρικά, διέπρατταν κλοπές από τουρίστες και πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τουριστικές περιοχές καθώς και από οχήματα, ενώ διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Έγινε μεγάλη επιχείρηση στην Αττική, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 50 άτομα, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διακίνηση ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και όπλα. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ακόμη 187 μέλη, 6 εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας εξ’ αυτών έχει εκδοθεί σε Αρχές της αλλοδαπής.

Προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριών, σχετικά με ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διάπραξη κλοπών και ληστειών και στη διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας.
symmories_gkazi_
 

Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα αστυνομικών από την οποία προέκυψε η ύπαρξη 6 συμμοριών - υποομάδων, τα μέλη των οποίων, λειτουργώντας ως συγκοινωνούντα δοχεία, εμπλέκονται σε:

- διακίνηση άνω των 16,5 κιλών κάνναβης, 1,5 κιλού κοκαΐνης και έτερων ναρκωτικών, με συνολικά 4.187 συναλλαγές ουσιών,

- περισσότερες από 480 κλοπές από τουρίστες και πολίτες εντός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος και 120 κλοπές από το εσωτερικό αυτοκινήτων, διαθέτοντας το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων

- και διακίνηση περισσότερων από 1.500 παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κάθε εγκληματική υποομάδα είχε ειδικευμένο πεδίο δράσης και συγκεκριμένα δύο υποομάδες δραστηριοποιούνταν στις κλοπές σε ΜΜΜ και σε τουριστικά μέρη, μια υποομάδα στη διακίνηση ναρκωτικών, μια υποομάδα στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, μια υποομάδα στις κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ.ενώ τα μέλη μιας υποομάδας είχαν ρόλο κλεπταποδόχων.

Ειδήσεις σήμερα:

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και βοριάδες έως 7 μποφόρ σήμερα

Η ολική έκλειψη ηλίου που μάγεψε τις ΗΠΑ: Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες

H Μπιάνκα Σενσόρι ξεπέρασε τον εαυτό της: Φόρεσε χωρίς εσώρουχα ένα διαφανές φόρεμα από λάτεξ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης