Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, ο πρώτος τόμος της σπουδαίας σειράς «Προσωπογραφίες»

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, ο πρώτος τόμος της σπουδαίας σειράς «Προσωπογραφίες»

Με τίτλο «Αλ Καπόνε – Ο Βασιλιάς της Μαφίας»

270324-VIVLIO-XRWMA
Αφήνοντας πίσω του έναν ποταμό αίματος από τα αμέτρητα θύματά του, έγινε το απόλυτο σύμβολο του αρχιμαφιόζου, ξεπερνώντας ακόμη και τα όρια του οργανωμένου εγκλήματος. Ο διαβόητος «Σημαδεμένος» ήταν ένας άνθρωπος γεννημένος αποκλειστικά και μόνο για το κακό.

Όλη η αλήθεια για το ποιος ήταν πραγματικά ο Αλ Καπόνε, ο άνθρωπος που έγινε διαχρονικό και παγκόσμιο σύμβολο του οργανωμένου εγκλήματος, αποκαλύπτεται σε μια καταπληκτική μελέτη της σειράς «Προσωπογραφίες». Μια μορφή που ταυτίστηκε με το απόλυτο κακό, το πλέον αδίστακτο αφεντικό που γνώρισε ποτέ ο υπόκοσμος, σκιαγραφείται όπως ποτέ πριν στο βιβλίο «Αλ Καπόνε - Ο Βασιλιάς της Μαφίας».

270324-VIVLIO-GRID_MOBILE


Η δύναμη που συγκέντρωσε στα χέρια του καθώς δημιούργησε έναν πολυδαίδαλο, αμείλικτο και πανταχού παρόντα μηχανισμό, στις ΗΠΑ κυρίως αλλά και όχι μόνο, μετέτρεψε τον Αλ Καπόνε σε έναν ζωντανό -αποτρόπαιο και τρομακτικό, φυσικά- θρύλο. Έφτιαξε μια αυτοκρατορία εγκλήματος και τη διοίκησε σαν μονάρχης, φτάνοντας τόσο ψηλά και τόσο μακριά, ώστε ακόμη και ο ίδιος πίστεψε ότι είναι άτρωτος. Με απέραντη προκλητικότητα απέναντι στο νόμο και τις κρατικές υπηρεσίες οι οποίες πάσχιζαν για πολύ καιρό επί ματαίω να τον ενοχοποιήσουν και να τον συλλάβουν, ο Αλ Καπόνε περιφερόταν σαν σταρ του Χόλιγουντ: Φορούσε πανάκριβα, εντυπωσιακά και φανταχτερά ενδύματα, καθιέρωσε το καπέλο τύπου Παναμά, ασορτί με ένα τεράστιο πούρο Αβάνας το οποίο βρισκόταν μονίμως ανάμεσα στα δόντια του. Επιδείκνυε τον πλούτο και τη χλιδή του, περιπαίζοντας κατά πρόσωπον τους αστυνομικούς, ενώ ήταν απίθανα επιδέξιος στη χειραγώγηση των ΜΜΕ της εποχής του, προκειμένου να καλλιεργεί την εικόνα του φιλάνθρωπου και να κρύβεται (παραμένοντας σε δημόσια θέα) πίσω από την, ομολογουμένως τεράστια, δημοφιλία του.

Όμως, για κάθε ύβρη υπάρχει πάντα μία νέμεσις -και, στην περίπτωση του Αλ Καπόνε, τόσο σκληρή όσο και ο σωρός των εγκλημάτων που διέπραξε ένας από τους μεγαλύτερους κακοποιούς που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το πρώτο μέρος της εξαιρετικής σειράς «Προσωπογραφίες», «Αλ Καπόνε - Ο Βασιλιάς της Μαφίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης