Αυτό που κρύβεται πίσω από κάθε σπουδαίο πατατάκι

Αυτό που κρύβεται πίσω από κάθε σπουδαίο πατατάκι

Βρεθήκαμε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της PepsiCo Hellas στον Άγιο Στέφανο, παρακολουθήσαμε live τον τρόπο παραγωγής των Lay’s, ζήσαμε την εμπειρία και κάναμε μια γευστική δοκιμή που μας έμεινε αξέχαστη.   

IMG_2940

Sponsored Content 

Είναι απίστευτο το πόσο εκπαιδευτική μπορεί να είναι μια επίσκεψη στη γραμμή παραγωγής των Lay’s, εκεί που παράγονται τα αγαπημένα πατατάκια μικρών και μεγάλων. Και αυτό γιατί, αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια διαδικασία παρόμοια με τη σπιτική και η οποία περιέχει μέσα της υψηλή διατροφική ποιότητα που εκφράζεται (και) με την ακαταμάχητη γεύση της 100% φυσικής πατάτας. Όλα αυτά στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας των Lay’s, με αφορμή την οποία πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό event, στο όποιο είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για τα Lay’s. Τι μάθαμε, λοιπόν;

3

Κάθε πατατάκι Lay’s δεν είναι απλώς ένα πατατάκι. Είναι το αποτέλεσμα αυστηρών ποιοτικών ελέγχων και 100% υψηλής ποιότητας πατάτας, που καλλιεργείται από αγρότες με εκπαίδευση και τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου, αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους για την παρακολούθηση της καλλιέργειας. Είναι επίσης το αποτέλεσμα αυτοματοποιημένων ελέγχων διαλογής, ξεφλουδίσματος, πλυσίματος, τηγανίσματος, καρύκευσης και συσκευασίας, στις οποίες δεν επεμβαίνει ανθρώπινο χέρι. Όλα με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας, που εξασφαλίζει σταθερή ποιότητα, αλλά και ότι κάθε σακουλάκι Lay’s κρύβει μέσα του ό,τι πιο γευστικό και τραγανό. Κάτι που διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας με ένα chip fine tasting, με μια γευστική δοκιμή, δηλαδή, που αποδείχθηκε εξόχως απολαυστική. 

4

Η ξενάγηση στην οποία είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε περιελάμβανε τα ακόλουθα στάδια:

  • - Λίγο πριν την ξενάγηση προηγήθηκε εκπαίδευση Υγιεινής και Ασφάλειας, μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η είσοδος στα στάδια παραγωγής με απόλυτη ασφάλεια.
  • - Ακολούθησε η ενδυμασία των επισκεπτών με τα υποχρεωτικά Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • - Στη συνέχεια, βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις ελέγχου ποιότητας και ενημερωθήκαμε για τους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, από τους οποίους περνά η πατάτα, μέχρι να μπει στη γραμμή παραγωγής, που ήταν και η επόμενη στάση.
  • - Στη γραμμή παραγωγής παρακολουθήσαμε το ταξίδι της πατάτας από την παραλαβή της, στο πλύσιμό της και έπειτα στη διαδικασία ξεφλουδίσματος. Από εκεί η πατάτα πλένεται ξανά και κόβεται σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια τηγανίζεται. Ακολουθεί η γευστική της ενίσχυση με αλάτι, ρίγανη ή άλλα καρυκεύματα, τα οποία πληρούν εξίσου αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Το πατατάκι είναι έτοιμο πλέον να συσκευαστεί.

IMG_2857

Μέσα από αυτήν την προσεγμένη διαδικασία -από το τσουβάλι μέχρι το σακουλάκι- προκύπτουν τα Lay’s. Γι’ αυτό και είναι απλώς ακαταμάχητα! Γιατί χαρίζουν μοναδικές στιγμές απόλαυσης είτε είναι κλασικά, με λιγότερο ή καθόλου αλάτι, είτε με ρίγανη, αλλά ακόμα και όταν απευθύνονται σε αυτούς που έχουν πιο ιδιαίτερες γευστικές προτιμήσεις, (π.χ. με αλάτι - ξύδι, sour cream - μαύρο πιπέρι, barbeque). 

7P3B3159
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρθηκε και κατά τη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, η PepsiCo Hellas μένει πιστή στο στόχο της για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας με μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε περαιτέρω μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του εργοστασίου αυξάνοντας το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 35% της ετήσιας ηλεκτρικής ανάγκης της εταιρίας, μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή του εργοστασίου. Μια παρέμβαση απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη φιλοσοφία «Winning with Purpose» της μητρικής εταιρείας, που πιστεύει ότι η επιχειρηματική επιτυχία πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Και με την ακαταμάχητη γεύση, θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος… 

7P3B2968_2

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης