AB Climate Hub: Ένα καθοριστικό βήμα για ένα βιώσιμο πλανήτη

AB Climate Hub: Ένα καθοριστικό βήμα για ένα βιώσιμο πλανήτη

Ο ιστότοπος της ΑΒ Βασιλόπουλος που έχει στόχο να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να προετοιμάσει την εφοδιαστική αλυσίδα σχετικά με τη μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος

AB_hub1_2

Sponsored Content

Το ξέρουμε και το αντιλαμβανόμαστε καθημερινά: ο κόσμος γύρω μας αλλάζει σε όλα τα επίπεδα, με γρήγορους ρυθμούς. Κάποιες από τις αλλαγές οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον και άλλες προκαλούν αυξημένη ανησυχία. Μία από αυτές, η κλιματική αλλαγή, αποτελεί τη σοβαρή απειλή της εποχής μας, μιας και μπορεί να επηρεάσει πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής μας. Ακραία καιρικά φαινόμενα, καύσωνες και έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και ξηρασία εμφανίζονται όλο και συχνότερα. Οι πάγοι λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και οι συνέπειες αφορούν όχι μόνο τη φύση αλλά και την κοινωνία, την απασχόληση, τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και την υγεία.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την κλιματική αλλαγή κρίνει ως ασφαλή τον περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου, ώστε να είναι εφικτή η αναγκαία επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως τα μέσα του 21ου αιώνα.Ο στόχος αυτός περιλαμβάνεται και στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, η οποία υπεγράφη από 195 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ελλάδας. Προκειμένου να επιτευχθεί ο μακροπρόθεσμος στόχος της θερμοκρασίας απαιτείται - μεταξύ άλλων - η ταχεία μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, το συντομότερο δυνατό.

Καθώς η εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων είναι υπεύθυνη για ένα σημαντικό ποσοστό των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη προς όφελος του περιβάλλοντος: να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ώστε ο πλανήτης μας να είναι βιώσιμος. Ως μέρος της πρωτοβουλίας Science Based Target (SBTi), η ΑΒ Βασιλόπουλος στοχεύει να επιτύχει 37% μείωση των εκπομπών αερίων του άνθρακα στην εφοδιαστική της αλυσίδα έως το 2030, με αφετηρία το 2020 και να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα μέχρι το 2050.

AB_stores

Αφύπνιση, ενημέρωση, προετοιμασία
Η πρωτοβουλία Science Based Target (SBTi) των CDP, UN Global Compact, WWF και World Resources Institute, προτρέπει τους οργανισμούς και τις εταιρείες να θέτουν στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων με επιστημονική προσέγγιση. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχωρά σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, θέτοντας μεμονωμένους στόχους για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και παρακολουθώντας την πρόοδό τους σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, δημιούργησε το AB Climate Hub, έναν ιστότοπο που έχει στόχο να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να προετοιμάσει την εφοδιαστική αλυσίδα για τη διαδικασία παρακολούθησης, στοχοθέτησης και δημιουργίας αναφοράς σχετικά με τη μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος.

AB_CLIMATE_HUB
Κλείσιμο

Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα για τις προσπάθειες και τις δεσμεύσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος προς έναν βιώσιμο πλανήτη. Ο ιστότοπος AB Climate Hub παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες συνεργάζονται με την ΑΒ Βασιλόπουλος, προκειμένου να μετρούν τις εκπομπές αερίων σε όλο το φάσμα των λειτουργιών τους και να λάβουν μέτρα για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα. Η ΑΒ Βασιλόπουλος καλεί τους συνεργάτες της να δεσμευτούν κι εκείνοι για τους Καθαρούς Μηδενικούς στόχους της πρωτοβουλίας Science Based Targets (SBTi) κοινοποιώντας τη δική τους Περιβαλλοντική Έκθεση για τις εκπομπές Κατηγορίας 1-2-3, σε ετήσια βάση.

AB_stores_2

Στον ιστότοπο υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για να γίνει πράξη το κοινό αυτό ταξίδι της κλιματικής ουδετερότητας. Τα 3 βασικά βήματα είναι ο καθορισμός του Ανθρακικού αποτυπώματος,
η Στοχοθέτηση κατά της κλιματικής αλλαγής και η ετήσια Περιβαλλοντική Έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΑΒ Climate Hub, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης