Το αγνό νερό περνά από την καρδιά της μητέρας Φύσης
bujorul_1057x684

Το αγνό νερό περνά από την καρδιά της μητέρας Φύσης

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την Παγκόσμια Ημέρα των Δασών και τη σύνδεσή της με τους υδάτινους πόρους τους πλανήτη μας.


Sponsored content

Τα δάση είναι άκρως απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής στη Γη και διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ έχουν και τη μοναδική ιδιότητα να καθαρίζουν τον αέρα μειώνοντας το CO2 και να συμβάλλουν στη ρύθμιση του κλίματος. Η υπόστασή τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε έκφανση της ανθρώπινης ζωής, και μάλιστα σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες (PubMed 2021, 2022) οι άνθρωποι που περνούν έστω και λίγο χρόνο στη φύση εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα άγχους και ψυχικής κόπωσης. Με λίγα λόγια, η αξία τους είναι ανεκτίμητη.

Παρ’ όλα αυτά, η ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγεί τα δάση σε υποβάθμιση, με αποτέλεσμα η επιβίωσή τους να απειλείται σε παγκόσμια κλίμακα. Το θέμα είναι κρίσιμο και μας αφορά όλους, γι’ αυτό ο ΟΗΕ θέσπισε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Δασών, δίνοντας την αφορμή να ευαισθητοποιηθούμε και να μάθουμε καλύτερα πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δασικές λεκάνες απορροής και οι υγρότοποι παρέχουν το 75% του προσβάσιμου γλυκού νερού στον κόσμο, ένας ακόμα εξαιρετικά σημαντικός λόγος να για κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατέψουμε τα δάση.
Το AQUA Carpatica γιορτάζει την 21η Μαρτίου, και μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να διαφυλάξουμε όλα αυτά που μας προσφέρει απλόχερα η μητέρα Φύση. Γι΄αυτό, η γιορτή είναι τριπλή για το AQUA Carpatica καθώς στις 22 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ενώ στις 23 γιορτάζει την Ημέρα της Αρκούδας, των υπέροχων αυτών πλασμάτων που ζουν σε μεγάλους πληθυσμούς στα Καρπάθια Όρη. Περισσότερες από 10.000 καφέ αρκούδες ζουν αρμονικά με τη Φύση στην απάτητη οροσειρά και το AQUA Carpatica στηρίζει κάθε οργανωμένη προσπάθεια για την προστασία τους, όπως είναι το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού το AQUA Carpatica είναι η πιο αγνή μορφή του νερού που πηγάζει στο τελευταίο παρθένο δάσος της Ευρώπης, ανέγγιχτο από κάθε μορφή ανθρώπινης ή βιομηχανικής δραστηριότητας, μια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, γεμάτα με βελανιδιές και έλατα, ένα καταφύγιο σπάνιας άγριας ζωής.
Εκατομμύρια χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας έχουν απαλλάξει τις πηγές του AQUA Carpatica από τους ρύπους. Γεωλογικές σχισμές ασβεστολιθικών δολομιτών ηλικίας ενός δισεκατομμυρίου ετών και ηφαιστειογενή πετρώματα ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών, επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού, δίνοντας ένα απόλυτα μικροβιολογικώς αγνό νερό με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία και σε διττανθρακικά άλατα, υψηλό Ph και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο. Η διαδικασία είναι μακρόχρονη και κατά τη διάρκειά της, το νερό περνά από φυσικό φιλτράρισμα και εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία από τα πετρώματα μέσα από τα οποία διέρχεται.
Οι πηγές βρίσκονται καλά κρυμμένες, μακριά από τον ανθρώπινο παράγοντα. Έτσι, το νερό αναβλύζει καθαρό και γάργαρο χωρίς να παρεμβάλλεται οποιαδήποτε τεχνητή διεργασία και φτάνει στις πηγές έτοιμο για κατανάλωση, απαλλαγμένο από κάθε αρνητικό φορτίο όπως είναι τα νιτρικά, τις φυσικές οξειδωτικές χημικές ουσίες που εκτός από το νερό βρίσκονται στο έδαφος και τον αέρα και είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τα φυτά, αλλά ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτός είναι ο λόγος που προτιμάμε ένα νερό απαλλαγμένο από επιβλαβή χημικά, όπως είναι το AQUA Carpatica.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό, προέρχεται από την προστατευόμενη πηγή των Καρπάθιων, Bajenaru. Συλλέγεται από την πηγή με τρόπο που να διατηρεί αναλλοίωτη την αναλογία του σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και τη γεύση του. Είναι σχεδόν χωρίς νιτρικά (0,6 mgr/l) και μπορεί να καταναλωθεί ΑΚΟΜΑ και από μωρά, νήπια και γυναίκες σε εγκυμοσύνη. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στα αρχαία, υπόγεια ηφαίστεια. Σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica τις φυσικές του φυσαλίδες. Διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νερά της ίδιας κατηγορίας, γιατί φτάνει στο ποτήρι μας πεντακάθαρο και με παντελή έλλειψη νιτρικών.

Με περισσότερο από το μισό μας βάρος να αποτελείται από νερό, δεν είναι τυχαίος ο καθοριστικός ρόλος που έχει σε όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Γι΄ αυτό είναι ζωτικής σημασίας όχι απλά να μην αμελούμε την κατανάλωση νερού αλλά ταυτόχρονα και να εστιάζουμε στην υψηλή ποιότητά του, βελτιώνοντας έτσι τη σωματική υγεία και την ευεξία μας. Το AQUA Carpatica βάζει στο ποτήρι μας όλα τα καλά της Φύση και έχει αναγνωριστεί διεθνώς γι’ αυτό, με τις δεκάδες παγκόσμιες διακρίσεις που έχει αποσπάσει μέχρι τώρα. Τα 101 βραβεία που έχει στη συλλογή των επιτυχιών του είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη της ασυναγώνιστης γεύσης και της αμετάβλητης ποιότητάς του, και το τοποθετούν στην κορυφή των προτιμήσεων σε παγκόσμια κλίμακα.
AQUA Carpatica Corporate Video (GR)
www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης