Κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών: Νέα βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της συμμορίας

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών: Νέα βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της συμμορίας

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών της οργάνωσης για τη νόθευση των καυσίμων αλλά και για τη διαδικασία παρασκευής χημικών διαλυτών - 20 συλλήψεις, αναζητούνται ακόμα 10 άτομα

notheia_arthro
Νέα βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της συμμορίας που είχαν αποκτήσει «ειδικότητα» στη νόθευση καυσίμων και ποτών φέρνει στο φως το protothema.gr.

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ., εμφανίζονται μέλη της οργάνωσης να φορτώνουν και ξεφορτώνουν από ένα λευκό φορτηγό χημικούς διαλύτες και άλλα υλικά προκειμένου να τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις τους στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Τα βίντεο

Νέα ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της συμμορίας που νόθευε καύσιμα και ποτά


Κλείσιμο
Νέα ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της συμμορίας που νόθευε καύσιμα και ποτά


Νέα ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της συμμορίας που νόθευε καύσιμα και ποτά


Νέα ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της συμμορίας που νόθευε καύσιμα και ποτάΤην ίδια ώρα αποκαλυπτικοί είναι και οι διάλογοι μεταξύ των μελών της οργάνωσης κατά τη διάρκεια των οποίων ακούγονται να συζητούν για τη νόθευση των καυσίμων αλλά και για τη διαδικασία παρασκευής χημικών διαλυτών.

Σε μία από τις συνομιλίες ακούγεται ο αρχηγός να μιλά με έναν συνεργό του για τη νόθευση των καυσίμων αποκαλώντας την αιθυλική αλκοόλη ως «νερό».

Αρχηγός: Ναι αλλά εσύ δεν έβαλες βενζίνη να δεις άμα θηλυκώνει.

Μέλος: Θηλυκώνει, πως δεν θηλυκώνει

Αρχηγός: Πού έβαλες βενζίνη εκεί;

Μέλος: Ναι εννοείται.

Αρχηγός: Έβαλες νερό;

Μέλος: Ναι

Αρχηγός: Ναι εννοείται πάντα το δοκιμάζω

Μέλος: Ναι αλλά τώρα δεν θηλυκώνει εδώ μου στειλαν φωτογραφίες δεν είναι τα πράγματα σωστά για πες τονα τώρα στα 15 κυβικά να ρίξω μέσα μισό κυβικό μισό κυβικό μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη ή πιο λίγο;

Σε άλλη συνομιλία ακούγεται και πάλι ο φερόμενος ως «αρχηγός» να μιλά με ένα μέλος της οργάνωσης για τη διαδικασία παρασκευής χημικών διαλυτών.

Αρχηγός: Μέχρι χθες Ελληνικό δεν, ετομάζανε να κλείσουνε, ξεπουλήσανε μας φέρανε χθες. Τι μας φέρανε; Δύο μιξ, ένα μιξ να πούμε μας φέρανε ενάμιση συμπλήρωμα.

Μέλος: Και τι θα κάνουμε τώρα; Θα βάλουμε μόνο τα ξένα;

Αρχηγός: Τα δικά τους να πούμε, τα δικά τους που θα είναι μαζί με τα ξένα.Αρχηγός: Άσε τα δύο που έρχονται χριστιανέ μου άστα αυτά δεν, τι κάνουμε με ένα ελληνικό παραπάνω ήθελα να σου φέρω εγώ λεφτά.

Μέλος: Ναι δεν σου λέω το φάρμακο είναι πρόβλημα αλλά τέλος πάτνων δεν θα αυτά τα τρία σου φτάνουν μέχρι 20 του μήνα να πούμε.

Αρχηγός: Πόσο;

Μέλος: Μέχρι 20 του μήνα θα φτάσουν σήμερα πόσο εννιά του μήνα είναι δέκα μέρες δηλαδή μιλάμε για 10 μέρες

Αρχηγός: Είκοσι του μήνα για φάρμακα λες;

Μέλος: Ναι ναι να φτάσουν τα φάρμακα όχι μόνο τα φάρμακα και τα άλλα μαζί.


Τέλος, σε έτερη συνομιλία μεταξύ και πάλι του «αρχηγού» και ενός μέλους, οι δύο άνδρες συζητούν για τους χημικούς διαλύτες τους οποίους αποκαλούν «φάρμακα».

Μέλος: Βαγγέλη μου τα φάρμακα που ρίχνουμε είναι για τρία και θα πρέπει να περιμένουμε ας πούμε να μας έρθουν απ’ έξω.

Αρχηγός: Ε πότε θα έρθουν τα φάρμακα;

Μέλος: Τα φάρμακα θα έρθουν ας πούμε μετά τις 20 του μήνα περίπου


Αναζητούνται ακόμη 10 άτομα

Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμη 10 άτομα εκ των οποίων εφτά ημεδαποί και τρείς αλλοδαποί, ενώ από την έρευνα εντοπίστηκαν έξι πρατήρια υγρών καυσίμων με νοθευμένα και λαθραία καύσιμα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, η αντίστροφη μέτρηση για το «ξεδόντιασμα» της οργάνωσης ξεκίνησε έπειτα από μία ανώνυμη καταγγελία που έφθασε στις Αρχές και στην οποία γινόταν λόγος για μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισάγουν συστηματικά από τη Βουλγαρία και διακινούν μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα κατά την οποία προέκυψε πως οι κατηγορούμενοι δραστηριοποιούνταν παράλληλα και στην εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών προϊόντων και εν συνεχεία στη νόθευση και διακίνηση καυσίμων.

Ο «Αρχηγός» και οι υποομάδες

Ως αρχηγός της συμμορίας εμφανίζεται ένας 62χρονος ο οποίος, προκειμένου να γίνεται πιο εύκολα η «δουλειά», είχε συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες υποομάδες και τις είχε εξοπλίσει με τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Οι δυο από αυτές είχαν σκοπό τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια με σκοπό την νοθεία των καυσίμων, ενώ η τρίτη υποομάδα έχει ως σκοπό τη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες μέσω των οποίων διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά προς κατανάλωση.

Ως βασική «έδρα» του, ο 62χρονος χρησιμοποιούσε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο όπου κατέληγαν, τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Αναλυτικότερα, χρησιμοποιούνταν τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί. Δύο αποθηκευτικοί χώροι στην Δυτική Αττική στους οποίους έφταναν αρχικά οι χημικοί διαλύτες από την Βουλγαρία και εν συνεχεία κατέληγαν στο χώρο στάθμευσης που προαναφέρθηκε όπου γινόταν η νόθευση του αγνώστου προελεύσεως καυσίμου.

Στον τρίτο χώρο, ο οποίος είναι ανεξάρτητος με τους δυο προηγούμενους, υφίσταται έδρα εταιρείας, η οποία, ένεκα της δραστηριότητάς της, προμηθευόταν νόμιμα όλα τα απαραίτητα χημικά υλικά προκειμένου να παράγει παράνομα χημικούς διαλύτες κατάλληλους για νόθευση καυσίμων, οι οποίοι στη συνέχεια κατέληγαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης και από εκεί με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στα πρατήρια.


Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2024: Ο Λάνθιμος στάθηκε επάξια απέναντι στην «ατομική βόμβα» του Οπενχάιμερ

Η στιγμή της ισχυρότατης έκρηξης σε κάβα στην Καλλιθέα - Δείτε βίντεο

Νέο θρίλερ με την Κέιτ Μίντλετον: Πρακτορεία αποσύρουν ως «πειραγμένη» την πρώτη φωτογραφία μετά το χειρουργείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης