Τραγωδία στα Τέμπη- Τα σπαρακτικά λόγια των μανάδων στο ετήσιο μνημόσυνο: Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο

Τραγωδία στα Τέμπη- Τα σπαρακτικά λόγια των μανάδων στο ετήσιο μνημόσυνο: Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο

«Σου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη που σε έφερα σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο και δεν κατάφερα να σε σώσω» - Σε κλίμα οδύνης συγγενείς απέτισαν φόρο τιμής στους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν 

tempi_syggeneis_arthro

Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού από τις οικογένειες των 57 θυμάτων έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (28.02.2024) το ετήσιο μνημόσυνο για τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών.

Οι συγγενείς, με λουλούδια στα χέρια για να τιμήσουν τους ανθρώπους τους, δεν μπορούσαν να κρύψουν τα συναισθήματά τους όταν βρέθηκαν στο σημείο που έγινε το δυστύχημα.  Δραματικά ήταν τα λόγια των μανάδων, αλλά και των πατέρων, που καθημερινά βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά. Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν και επιζώντες, που θυμήθηκαν και πάλι τον εφιάλτη εκείνης της νύχτας. 

«Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο. Σου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη που σε έφερα σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο και δεν κατάφερα να σε σώσω. Είχες τη δίψα για ζωή και όλοι αυτοί δε σ’ άφησαν. Πριγκίπισσά μου θα τραγουδάς στους ουρανούς με τους αγγέλους», ήταν τα συγκλονιστικά λόγια μιας μητέρας που έχασε το κορίτσι της στα Τέμπη




Σπαραγμός στα Τέμπη: Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο

«Η κόρη μου έκοψε εισιτήριο θανάτου»

«Η κόρη μου έκοψε εισιτήριο θανάτου» είπε με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια, που ήταν φοιτήτρια Ιατρικής. 

Κλείσιμο
Η κυρία Λάτα, όπως αναφέρει το larissanet.gr, το μόνο που ζητά είναι να δικαστούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας και εφόσον κριθούν ένοχοι, να μπουν ξανά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. «Δικαίωση, μόνο δικαίωση», λέει ότι θέλει.

«Μας κουνούσαν το δάχτυλο, αλλά δεν έχουν έρθει να μας πουν ξανά ότι τα τρένα είναι ασφαλή», λέει, εξηγώντας ότι η κόρη της φοβόταν να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο και προτιμούσε τον σιδηρόδρομο, επειδή θεωρούσε ότι είναι πιο ασφαλής.

Άλμα Λάτα: Η κόρη μου έκοψε εισιτήριο θανάτου



«Έχασα μια γιατρίνα, ήταν σπουδαία, έφτασε πολύ ψηλά και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω» λέει για την Κλαούντια.

Σπαραγμός στα Τέμπη: Όχι άλλα θύματα

Ετήσιο μνημόσυνο στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη


«Δικαίωση είναι να πάμε σπίτι μας και να βρούμε τα παιδιά μας»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Πλακιάς από την Καλαμπάκα που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του μίλησε από το σημείο της τραγωδίας.


«Δικαίωση για εμάς είναι να πάμε σπίτι μας και να βρούμε ζωντανά τα παιδιά μας. Ένα χρόνο μετά είμαστε στο σημείο που τα δολοφόνησαν και ζητάμε απόδοση ευθυνών και από πολιτικά πρόσωπα», τονίζει ο Νίκος Πλακιάς από το σημείο που σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη» ανέφερε ο πατέρας των κοριτσιών, εξηγώντας όσα συνέβησαν ένα χρόνο μετά.

Νίκος Πλακιάς: Ήρθαμε στο σημείο της δολοφονίας των παιδιών μας



«Μέρα ανείπωτης θλίψης» Ξεκινώντας ευχόμενος καλοτυχία σε όλους, ο Χρήστος Χούπας, εξηγεί πως αυτό ήταν που έλειψε από την κόρη του Ελπίδα. Πέρα από τον πόνο και την οργή που νιώθει δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους πολίτες της Λάρισας, που στάθηκαν στους συγγενείς από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Χρήστος Χούπας: Ο κόσμος της Λάρισας μας στήριξε από τη πρώτη στιγμή



«Ήμασταν τυχεροί»

Παρόντες σήμερα ήταν και επιβαίνοντες της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που λένε απλά: «Ήμασταν τυχεροί». Ωστόσο βρέθηκαν στο σημείο και θυμήθηκαν εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές.




«Ήμασταν τυχεροί, έρχομαι πρώτη φορά στο σημείο από εκείνη την ημέρα», συμπληρώνουν. Όλοι ζητούν δικαίωση των 57 ψυχών που χάθηκαν στο σημείο και υποσχέθηκαν να μην ξεχαστούν ποτέ τα θύματα των Τεμπών.

Τραγωδία των Τεμπών: Επιβάτες του επιβατικού τρένου θυμούνται την εικόνα της καταστροφής


Με δάκρυα στα μάτια έκλαψε ο ιερέας που τέλεσε το τρισάγιο

Οι συγγενείς  ζητούσαν να αποδοθούν ευθύνες που πραγματικά ευθύνονται για όσα έγιναν πριν από έναν χρόνο, ενώ σε μια από τις συγκλονιστικότερες στιγμές, ο ιερέας που τελούσε το τρισάγιο, «έσπασε» και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν διάβαζε τα ονόματα των θυμάτων.

Δείτε το βίντεο

Τραγωδία των Τεμπών: Διαβάστηκαν τα 57 ονόματα στο μνημόσυνο των θυμάτων

tempi1
tempi2
tempi3
tempi4
tempi5
tempi6






Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, σε όλες τις εκκλησίες της χώρας ήχησαν οι καμπάνες στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Οι καμπάνες ήχησαν 57 φορές, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας με την συγκεκριμένη κίνηση έγινε έπειτα από σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

Ειδήσεις σήμερα:

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, η Ντίνα που επέζησε συγκλονίζει: Το πρώτο που σκέφτηκα είναι πώς θα ζήσει μετά από αυτό η μητέρα μου

Σοκαριστικό βίντεο: Πατέρας ανακοινώνει μέσω θυροτηλεφώνου στη σύζυγό του ότι σκότωσε τον γιο τους

Βίντεο: Η Μπιάνκα Σενσόρι βγήκε για βόλτα σε μαγαζί στο Παρίσι και «ξέχασε» να φορέσει σουτιέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης