Συνελήφθησαν δύο για δέματα με ναρκωτικά στο Ελ. Βενιζέλος - Στο σπίτι τους είχαν 9,5 κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν δύο για δέματα με ναρκωτικά στο Ελ. Βενιζέλος - Στο σπίτι τους είχαν 9,5 κιλά κάνναβης

25 και 29 ετών τα δύο άτομα που συνελήφθησαν - Τα πακέτα είχαν σταλεί από τις ΗΠΑ

kannavi-thessalonik32
Στη σύλληψη δύο Ελλήνων ηλικίας 25 και 29 ετών προχώρησαν χθες, Δευτέρα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δύο δεμάτων με ακατέργαστη κάνναβη που είχαν σταλεί από τις ΗΠΑ με ενδιάμεσο προορισμό την Αθήνα και τελικό τη Θεσσαλονίκη.

Στη διπλή επιχείρηση που ακολούθησε στα σπίτια των δύο συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 9,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Δείτε φωτογραφίες

kannavi-thessaloniki2
kannavi-thessaloniki


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ανατέθηκαν από το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών και έλαβαν χώρα χθες (26-02-2024), συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 29 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» εντοπίστηκαν δύο δέματα, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τα οποία απεστάλησαν από τις ΗΠΑ, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, έχοντας ως παραλήπτες τους ανωτέρω.

Από την ανωτέρω υπηρεσία, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Άμεσης Επέμβασης, οργανώθηκαν δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν σε διαφορετικούς χρόνους και σε διαφορετικές περιοχές, οι δύο παραλήπτες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν περισσότερα από 9,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τρεις τρίφτες, πλαστικό βάζο με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας, μικροποσότητα κοκαΐνης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κλείσιμο
Επιπρόσθετα, στην οικία του 25χρονου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 23χρονος αδερφός του, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πράσινο φως από ΕΕ για αλλαγές στην ΚΑΠ πριν τις ευρωεκλογές - Τέλος τα μπλόκα στην Ελλάδα

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης περιέγραψε τη στιγμή του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου όπως την έζησε: Του έκλεισα τα μάτια

Μιχάλης Μπλέτσας στον Δανίκα: Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα φτάσουν τα 100 και η επόμενη γενιά στα 130
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης