Νέα έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων την Παρασκευή - Τι συζήτησαν με τον Πιερρακάκη για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Νέα έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων την Παρασκευή - Τι συζήτησαν με τον Πιερρακάκη για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Δεν έλειψαν οι προβληματισμοί των Πρυτάνεων για το μέλλον των Περιφερειακών Πανεπιστημίων - Επίσκεψη σε όλα τα Πανεπιστήμια προανήγγειλε ο Πιερρακάκης

amfitheatro
Πραγματοποιήθηκε χθες, 12/2, έκτακτη διαδικτυακή Σύνοδος Πρυτάνεων με αντικείμενο το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την Παιδεία. Παρόντες ήταν και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, κινήθηκε γύρω από τα άρθρα του Σχεδίου Νόμου, που σχετίζονται με την ενίσχυση των δημοσίων Πανεπιστημίων.

Δεν έλειψαν οι προβληματισμοί των Πρυτάνεων για το μέλλον των Περιφερειακών Πανεπιστημίων ενώ ζητήθηκε η ανεύρεση οδών για την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός πρότεινε στους Πρυτάνεις να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, καταθέτοντας συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις για βελτίωση του νομοσχεδίου. Επιπλέον, ο κ. Πιερρακάκης υποσχέθηκε πως θα επισκεφθεί όλα τα Πανεπιστήμια, συζητώντας στοχευμένα για το καθένα τους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτά να ενισχυθούν.

Κλείσιμο
Η νέα Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα των Νομικών Προσώπων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΝΠΠΕ).





Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια – Προκαταβολή του ΕΦΚ 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου

Γλυφάδα: «Έδιωξαν τον Αιγύπτιο γιατί πήρε θέση στη διαμάχη των αδελφών Καρνέση», λέει φίλος της οικογένειας

«Πήγαν να τραβήξουν φωτογραφίες» λένε οι Βούλγαροι για τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε τον Έλληνα σκιέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης