Αρχαία και πυροβόλα όπλα σε σπίτι στο Ηράκλειο

Αρχαία και πυροβόλα όπλα σε σπίτι στο Ηράκλειο

Ο 47χρονος δράστης προσήχθη για προανάκριση στο αστυνομικό τμήμα Φαιστού

taemessar
Αρχαιότητες που ξετρύπωνε πιθανότατα κάνοντας λαθρανασκαφές σε άγνωστη περιοχή της Κρήτης είχε "στολίσει" στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας ένας 47χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς που τον εντόπισαν, το πρωί της Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί έκαναν αρχικά έρευνα για παράνομα όπλα, ακολουθώντας πληροφορίες που τους είχαν δοθεί και στο σπίτι βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα μαχαίρι, δύο φορητοί ασύρματοι και φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν και τα δυο πυροβόλα όπλα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Στην πορεία της έρευνας, όμως, διαπιστώθηκε ότι ο ένοικος είχε στην κατοχή του δυο αγαλματίδια, τμήματα αρχαίων αντικειμένων και ένα μεταλλικό νόμισμα της Ρωμαϊκής εποχής, τα οποία κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για να χρονολογηθούν και να εκτιμηθούν η αξία και η προέλευσή τους.

Ο 47χρονος δράστης προσήχθη για προανάκριση στο αστυνομικό τμήμα Φαιστού, απ' όπου παραπέμφθηκε στη συνέχεια στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων. Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστεί το σημείο από το οποίο προέρχονται τα αρχαία αντικείμενα.


Ειδήσεις σήμερα:

Με το wallet του Gov.gr η είσοδος στα γήπεδα – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

«Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» είπε στην αστυνομία ο 16χρονος που δολοφόνησε τον πατέρα του στα Καλύβια

Αρχίζει η μάχη για τους συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο πόλοι, τα νέα μέλη και το Συνέδριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης