Εξαρθρώθηκε σπείρα με μια ληστεία και 24 κλοπές στην δυτική Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα με μια ληστεία και 24 κλοπές στην δυτική Ελλάδα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Πάτρα πέντε Έλληνες, δυο από τους οποίους προσπάθησαν να διαφύγουν χτυπώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους

peripoliko
Τέλος στη δράση της άγριας συμμορίας που λυμαινόταν εδώ και έναν χρόνο περιοχές της δυτικής Ελλάδας με ληστείες και κλοπές έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών μετά από πολύμηνη έρευνα. Με οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν το πρωί και το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πάτρα πέντε Έλληνες, δυο από τους οποίους προσπάθησαν να διαφύγουν χτυπώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Οι κακοποιοί, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, είχαν ξεκινήσει την δράση τους από τον Δεκέμβριο του 2022. Από τότε και ως πριν από μια εβδομάδα, είχαν διαπράξει μια ληστεία και 18 διαρρήξεις και έξι απόπειρες σε σπίτια, οχήματα και μια καφετέρια, με λεία μετρητά ύψους 5.860 ευρώ και κοσμήματα αξίας 23.500 ευρώ. Με μια τραπεζική κάρτα που είχαν κλέψει, έκαναν ανέπαφες συναλλαγές συνολικού κόστους 300 ευρώ σε διάφορα καταστήματα.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, οι κακοποιοί πήγαιναν με οχήματα σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Κορινθίας και της Αιτωλοακαρνανίας όπου είχαν εντοπίσει πιθανούς στόχους, απασχολούσαν τους ηλικιωμένους ενοίκους στις εισόδους των σπιτιών τους και οι συνεργοί τους τρύπωναν στο εσωτερικό αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα. Η ληστεία είχε γίνει το μεσημέρι στις 20 Αυγούστου, όταν οι δράστες χτύπησαν έναν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του στην Πάτρα και του άρπαξαν 500 ευρώ.

Σε έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δραστών, στην κατοχή τους και στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, κατασχέθηκαν πέντε οχήματα, 3.275 ευρώ, κοσμήματα, ένα ρολόι, διαρρηκτικά εργαλεία, ένα καπέλο και πέντε κινητά τηλέφωνα, ενώ είχαν οικειοποιηθεί και ένα φορτηγό το οποίο εντοπίστηκε σε περιοχή της Πάτρας και αποδόθηκε στην κάτοχό του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, ληστεία κατά συναυτουργία, απάτη με υπολογιστή και βία κατά υπαλλήλων, κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για εμπλοκή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Σε σοβαρή κατάσταση τα δύο αδέλφια από την Κρήτη που πυροβολήθηκαν στο κεφάλι έξω από κλαμπ στο Γκάζι

«Κόβουν» τις κορβέτες και την τέταρτη φρεγάτα και παίρνουν drones

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης