Βούλγαρος συνελήφθη για απάτες σε Σέρρες και Κατερίνη

Βούλγαρος συνελήφθη για απάτες σε Σέρρες και Κατερίνη

Ο «εισπράκτορας» εμπλέκεται σε τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά απάτης με θύματα ηλικιωμένους

Serres-Boulgaros-apates
Αλλεπάλληλες επιτυχίες καταγράφουν οι αστυνομικές υπηρεσίες εναντίον των κυκλωμάτων που εξαπατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους έχουν τραυματιστεί ή προκαλέσει σοβαρό τροχαίο. Ένας, ακόμη, «εισπράκτορας» που εμπλέκεται σε τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά απάτης, συνελήφθη στις Σέρρες.

Πρόκειται για έναν 37χρονο Βούλγαρο που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας όταν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν μετρητά ύψους 12.500 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες αξίας 2.500 ευρώ. Όπως αποδείχθηκε, τα είχε παραλάβει από μια 84χρονη στις Σέρρες, στην οποία είχε τηλεφωνήσει ένας συνεργός του παριστάνοντας τον αστυνομικό και της ζήτησε χρήματα, για να αποφύγει τις συνέπειες ο γιος της που δήθεν προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο παιδί.

Οι δράστες είχαν προσπαθήσει την ίδια ημέρα να εξαπατήσουν ακόμη δύο γυναίκες ηλικίας 81 και 87 χρόνων στις Σέρρες, παριστάνοντας τους γιατρούς με το πρόσχημα ότι οι κόρες τους είχαν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονταν χρήματα για να υποβληθούν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Όμως, οι ηλικιωμένες δεν είχαν... κόρες και κατάλαβαν ότι επρόκειτο για απάτη!

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ίδιας σπείρας είχαν εξαπατήσει στις 16 Νοεμβρίου άλλη μια ηλικιωμένη σε περιοχή της Ημαθίας με το πρόσχημα ότι η κόρη της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και εκείνη τους είχε παραδώσει 400 ευρώ και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ. Ο 37χρονος Βούλγαρος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών που του άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν τυχόν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του.



Ειδήσεις σήμερα:

Θέμα ωρών η έξοδος της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η πόρτα άνοιξε από το... Ηνωμένο Βασίλειο

Ανησυχία και μελαγχολία στην ΕΕ για τον εκλογικό θρίαμβο του «Ολλανδού Τραμπ» Γκέερτ Βίλντερς

Προς επανεξέταση 1.064 φοροαπαλλαγές που κοστίζουν 15,5 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης