Θεσσαλονίκη: Έβαψαν τη βανδαλισμένη τοιχογραφία για τα βασανιστήρια των Εβραίων

Θεσσαλονίκη: Έβαψαν τη βανδαλισμένη τοιχογραφία για τα βασανιστήρια των Εβραίων

Συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί την αποκατάσταση της τοιχογραφίας που τιμά τα θύματα της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

toixografia-mak
Κοινό μήνυμα κατά του αντισημιτισμού και του ρατσισμού έστειλαν ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης κοινότητας Θεσσαλονίκης και η πρόξενος της Γερμανίας της Θεσσαλονίκης.

Ο Δαυίδ Σαλτιέλ και η Σίβυλλα Μπέντικ έπιασαν συμβολικά το πρωί της Τρίτης τα πινέλα και έσβησαν τα συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στην τοιχογραφία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη.

toixografia-1
toixografia-4
toixografia-3
toixografia-2


Συνεργεία του δήμου, έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί την αποκατάσταση της τοιχογραφίας που τιμά τα θύματα της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Με κίτρινη μπογιά, έσβησαν τα συνθήματα που έγραψαν με σπρέι άγνωστοι εναντίον των Εβραίων και υπέρ της Γάζας («Free Gaza» και «Εβραίοι=Ναζί»).

«Είμαι πραγματικά σοκαρισμένη. Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Εβραϊκής κοινότητας, όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλο τον κόσμο και όσοι το έκαναν αυτό (το βανδαλισμό) πρέπει να τιμωρηθούν», δήλωσε η Γερμανίδα πρόξενος, Σίβυλλα Μπέντικ.

Θεσσαλονίκη: Έβαψαν τη βανδαλισμένη τοιχογραφία του Ολοκαυτώματος (2)


«Ήρθαμε συμβολικά να σβήσουμε αυτά τα αντισημιτικά λόγια που έγραψαν στην τοιχογραφία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, που έχει γίνει σύμβολο για την πόλη. Θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε εναντίον του αντισημιτισμού και του ρατσισμού. Είμαστε άνθρωποι ελεύθεροι και θελουμε να συνυπάρχουμε μαζί με αγάπη», τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Θεσσαλονίκη: Έβαψαν τη βανδαλισμένη τοιχογραφία του Ολοκαυτώματος (1)

«Το Ισραήλ για εμάς είναι η δεύτερη πατρίδα μας. Στηρίζουμε τον αγώνα του Ισραήλ για επιβίωση. Σκοτώθηκαν βίαια αθώοι άνθρωποι, περισσότεροι απο 1400 και ήταν ένα γεγονός που δεν το είχαν προβλέψει και αυτό σημαίνει πως πάντα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Γίνεται ένα μακελειό». Τόνισε δε, πως, «την ισραηλιτική κοινότητα δεν τη στηρίζουν μόνο η Γερμανία και η Ελλαδα, καθώς ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες το Ισραήλ, αλλά και πάρα πολλά κράτη με την επίσκεψη των προέδρων και πρωθυπουργών τους στήριξαν το δίκαιο αγώνα του Ισραήλ για ύπαρξη. Δυστυχώς θέλουν να εξαλείψουν αυτό το κράτος και αυτό δεν είναι δυνατόν να το επιστρέψουμε", πρόσθεσε για Ισραήλ διαδραματίζονται στο Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης διαγράφει από τον ΣΥΡΙΖΑ Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη

Ξεκίνησε το μεγάλο ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα μετά τις διαγραφές Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα

Η Πάρις Χίλτον απαντά σε όσους σχολίαζαν το μωρό της για το κεφάλι του - Απλά έχει μεγάλο εγκέφαλο, λέει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης