Ο πόλεμος των Τράγκα: H χήρα «έφαγε» τη μισή περιουσία από τον γιο

Ο πόλεμος των Τράγκα: H χήρα «έφαγε» τη μισή περιουσία από τον γιο

Η Μαρία Καρρά κράτησε για τον εαυτό της το σύνολο της περιουσίας στις ΗΠΑ, αν και ο γνωστός δημοσιογράφος ζητούσε να μοιραστεί 50-50 με τον γιο του Γιάννη - Αυτό προκύπτει από ιδιόχειρη νεότερη διαθήκη που δημοσιεύεται για πρώτη φορά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tragkas-mak1
Η ρήση του Ταλεϋράνδου «ο πλούτος δεν αλλάζει τους ανθρώπους, απλώς ρίχνει τις μάσκες τους» δείχνει να ταιριάζει γάντι στη χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, και στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για την κληρονομιά του.

Η τελευταία σύζυγος του εκδότη-δημοσιογράφου εμμένει, διά στόματος του δικηγόρου της Θεόδωρου Μαντά, στο ότι δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ από την περιβόητη κληρονομιά, καθώς και στο ότι δεν μεταβίβασε κανένα περιουσιακό στοιχείο της. Το «ΘΕΜΑ» φέρνει στο φως νέα έγγραφα της πολύκροτης υπόθεσης που αποδεικνύουν όμως ότι η Μαρία Καρρά φέρεται να ενεργεί αγνοώντας τις επιθυμίες του αποθανόντος συζύγου της, όπως διατυπώθηκαν στην ιδιόχειρη διαθήκη του που κατατέθηκε στο Μονακό.
tragkas-1
tragkas-2
tragkas-3
Ο Γιάννης Τράγκας αρνείται να κάνει αποδοχή κληρονομιάς αν δεν συμπεριληφθούν σε αυτή τα ακίνητα στις ΗΠΑ

Σε μία από τις σελίδες της η οποία βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας ο εκλιπών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά το σύνολο της περιουσίας μου στις ΗΠΑ (ακίνητα και υπάρχοντα μετρητά) να διανεμηθεί μεταξύ της συζύγου μου Μαρίας και του γιου μου Ιωάννη. Τα ακίνητα θα μοιραστούν σε αξία 50% στη Μαρία και 50% στον Γιάννη». Η σελίδα έχει ημερομηνία 1/8/2018, την υπογραφή του δημοσιογράφου και αποτελεί τροποποίηση της διαθήκης που είχε συντάξει ο ίδιος στο Μόντε Κάρλο στις 19 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Στην ίδια σελίδα ο εκδότης-δημοσιογράφος γράφει: «Εγώ ο Γεώργιος Τράγκας του Ιωάννη αποφάσισα ότι το διαμέρισμά μου στο Παρίσι στον 3ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται στη διεύθυνση (25 Avenue Foch 75116 Paris) το αφήνω στον γιο μου Γιάννη Τράγκα».

Σημειώνεται ότι η Μαρία Καρρά εδώ και μήνες δεν θέλει να συμπεριλάβει τα ακίνητα της Αμερικής στην κληρονομιά, πλην του διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη, το οποίο περιλαμβάνεται ονομαστικά στη διαθήκη.

Ο Γιώργος Τράγκας κληροδότησε το συγκεκριμένο σπίτι στη σύζυγο και τον γιο του, με ποσσοτό 50% στον καθένα.

Κανένα άλλο ακίνητο στις ΗΠΑ δεν αναφέρεται ονομαστικά στη χειρόγραφη διαθήκη του εκδότη και πάνω σε αυτό πάτησε η Μαρία Καρρά για να μείνουν εκτός τα υπόλοιπα ακίνητα σε Μαϊάμι, Ουάσινγκτον, Λας Βέγκας και Μπέβερλι Χιλς.

Κλείσιμο
Πιθανόν να ξέχασε τα όσα ρητά αναφέρει η διαθήκη του Γιώργου Τράγκα για την περιουσία της Αμερικής.

Μόνο το διαμέρισμα στο Μανχάταν κοστίζει 3.300.000 ευρώ, ενώ το συνολικό τίμημα των κατοικιών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μπορεί να φτάνει τα 8.000.000 ευρώ.
tragkas-4

Το ενοίκιο του Μονακό

Ο Γιάννης Τράγκας κυνηγάει πλέον με όλα τα νόμιμα μέσα τη γυναίκα που εξακολουθεί -κατά τον ίδιο- να ξοδεύει λεφτά της κληρονομιάς πληρώνοντας π.χ. 4.000 ευρώ τον μήνα για το ενοίκιο ενός διαμερίσματος μόλις 37 τ.μ. στη Rue de la Turbie στο Μονακό, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει το «ΘΕΜΑ» και αφορά τα ενοίκια τριών μηνών το 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, το συγκεκριμένο ενοίκιο εξακολουθεί να πληρώνεται από τη Μαρία Καρρά αφού φέρεται να έχει κατατεθεί μέχρι και τον μήνα που διανύουμε, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Ελληνας συμβολαιογράφος που μαζί με τον Ιβο Οτάβιο Φρανσεσκόν είναι οι δύο συνεκτελεστές της διαθήκης.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα-γραφείο που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι στο Μονακό, πιθανόν ως έδρα κάποιων εταιρειών του όταν κατοικούσε μόνιμα στο Πριγκιπάτο και την Κυανή Ακτή τα τελευταία χρόνια.

Το μείζον ερώτημα που προκύπτει μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για συνολικές πληρωμές ύψους 400.000 ευρώ από τη χήρα Μαρία Καρρά σε αμοιβές για δικηγόρους, εταιρείες, συντήρηση κατοικιών και πολυτελών αυτοκινήτων, δάνεια κ.λπ. είναι από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά, αν όχι από λογαριασμούς του Γιώργου Τράγκα στους οποίους ήταν και η ίδια συνδικαιούχος.
fran
O Ιβο Οτάβιο Φρανσεσκόν
tragkas-6
O Τάσος Παρδάλης

Συνδικαιούχος όμως μετά τον θάνατο του πατέρα του είναι και ο Γιάννης Τράγκας, που αρνείται μετ’ επιτάσεως να υπογράψει την αποδοχή της κληρονομιάς αν σε αυτή δεν συμπεριληφθούν τα ακίνητα και οι λογαριασμοί στις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στον πόλεμο των κληρονόμων που έχει φουντώσει για τα καλά, ο δικηγόρος της χήρας, Θεόδωρος Μαντάς, σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ήταν καλεσμένος επέμεινε ότι κανένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο αποτελεί μέρος της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα δεν μεταβιβάστηκε, ούτε επιχειρήθηκε να μεταβιβαστεί από την πελάτισσά του.

Οπως επισήμανε εμφατικά, «δεν είμαι εδώ για να συζητήσω διάθεση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν κατά κυριότητα στην εντολέα μου».

Ανθρωποι με βαθιά γνώση της υπόθεσης πιστεύουν ότι θα ήταν καλό όσο και απαραίτητο να εξηγήσει ο έγκριτος νομικός πώς η πελάτισσά του κατάφερε μέσω του δικηγόρου και ενός εκ των δύο συνεκτελεστών της διαθήκης Ιβο Οτάβιο Φρανσεσκόν να προβεί σε 75 πληρωμές από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, χωρίς να ενημερωθεί άμεσα -ο Φρανσεσκόν έστελνε τις εντολές σε ένα fax που ήταν εκτός λειτουργίας- ο Ελληνας συμβολαιογράφος συνεκτελεστής της διαθήκης.

Δύσκολα στέκεται πλέον και το επιχείρημα ότι δεν συζητάει για την κυριότητα περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην εντολέα του, από τη στιγμή που έγγραφα όπως το χειρόγραφο της διαθήκης που δημοσιεύεται στο «ΘΕΜΑ» αναιρούν τα όσα ισχυρίζεται η χήρα Τράγκα.

Με βάση τα παραπάνω ηχεί ως άτοπο ότι η Μαρία Καρρά αγόρασε μόνη της διαμέρισμα στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι, στην Ουάσινγκτον και, όπως όλα δείχνουν, στο Μπέβερλι Χιλς, χωρίς ο Γιώργος Τράγκας να εμπλέκεται σε αυτό. Είναι ένα επιχείρημα που δύσκολα στέκεται από τη στιγμή που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του εκλιπόντος στα συγκεκριμένα ακίνητα, με έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του, όπως στην περίπτωση του Μαϊάμι.

Αν όμως ισχύει, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, να γίνει γνωστό πώς απέκτησε η Μαρία Καρρά σπίτια αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, χωρίς ο εκλιπών να συμμετέχει στην αγορά τους.
tragkas-7
Εγγραφο 1: H ιδιόχειρη διαθήκη με την οποία ο Τράγκας μοιράζει εξίσου την περιουσία των ΗΠΑ σε Γιάννη και Μαρία Καρρά
tragkas-8
Εγγραφο 2: Σε 36.249 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός φόρος για τα τρία ακίνητα στη Γαλλία σύμφωνα με το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οικονομικών του γαλλικού κράτους
tragkas-9
Εγγραφο 3: Το έγγραφο που επιβεβαιώνει την ίδρυση της Family Line Limited των Τράγκα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους
tragkas-10
Εγγραφο 4: Το έγγραφο για την πληρωμή του ενοικίου στο Μονακό

Ο φόρος ακινήτων και το Μπέβερλι Χιλς

Δεν είναι εύκολο να διαθέτεις τρία luxury ακίνητα στη Γαλλία, σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Νίκαια και το Σεν Τροπέ, αν δεν έχεις μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Προφανώς όμως ο Γιώργος Τράγκας τη διέθετε, σύμφωνα με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί εδώ και καιρό, αφού μόνο το διαμέρισμα στην Avenue Foch κοστίζει 3,1 εκατ. ευρώ. Είναι το πιο ακριβό σπίτι που αγόρασε ο εκλιπών στη Γαλλία, ενώ ακολουθεί η βίλα στο Σεν Τροπέ, που αγοράστηκε με τίμημα 2,59 εκατ. ευρώ, και τελευταία έρχεται η περίφημη κατοικία στη Νίκαια της Κυανής Ακτής, που κοστίζει 1,2 εκατ. ευρώ.

Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οικονομικών του γαλλικού κράτους που αφορά τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Απευθύνεται στον Γιώργο και τη Μαρία Τράγκα και έχει αποσταλεί στη διεύθυνση Rue de la Turbie στο Μονακό, στο μικρό διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε το ζεύγος ως γραφείο και εξακολουθεί να νοικιάζει η Μαρία Καρρά.

Ο συνολικός φόρος για τα τρία ακίνητα αφορά το έτος 2021 και ανέρχεται σε 36.249 ευρώ και η αξία τους είναι 6,89 εκατ. ευρώ. Αλλά από αυτό το ποσό το 1,8 εκατ. ευρώ αφορά το δάνειο που εκταμιεύτηκε από γνωστό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για να αγοραστεί η βίλα στο Σεν Τροπέ. Το ποσό πληρώθηκε από τον Ιβο Οτάβιο Φρανσεσκόν, ο οποίος διατηρεί πολύ στενή επαγγελματική σχέση με τη Μαρία Καρρά, η οποία τον εμπιστεύεται απόλυτα σε αυτό το κληρονομικό θρίλερ που άρχισε τον Ιανουάριο του 2022.

Εκτοτε και με τον έναν (Φρέντι Τράγκας) από τους τρεις κληρονόμους να αποχωρεί, απέμειναν στο κάδρο ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά να διασταυρώνουν πλέον τα ξίφη τους, ειδικά σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία της Αμερικής.

Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ΗΠΑ, το ειδυλλιακό νησιωτικό σύμπλεγμα των Βρετανικών Παρθένων Νήσων δεν είναι μόνο ένας παράδεισος με τιρκουάζ παραλίες. Είναι και ένας παράδεισος για τις εξωχώριες εταιρείες ισχυρών του χρήματος που θέλουν να κρύψουν περιουσιακά στοιχεία μέσα σε εταιρείες-κελύφη. Εκεί ιδρύθηκε από τον Γιώργο Τράγκα η Family Line Limited, σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», η οποία παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα έχοντας διευθύντρια ή μάνατζερ τη Μαρία Καρρά.

Σε αυτή υπάγονται όλα τα ακίνητα της Αμερικής, όπως το διαμέρισμα στον πύργο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν και η κατοικία στο Μαϊάμι. Το εκπληκτικό ακίνητο στην πιο ακριβή ίσως λεωφόρο της Νέας Υόρκης αγοράστηκε αντί 3,3 εκατ. ευρώ. Στη Family Line Limited υπαγόταν και η εταιρεία Veer View LLC, στην οποία ανήκε το ακίνητο του Λας Βέγκας που φέρεται να πούλησε η Μαρία Καρρά αντί 804.000 δολαρίων τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Πλέον αναζητείται η πολυτελής κατοικία στο Μπέβερλι Χιλς, ένα εκπληκτικό σπίτι, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν δει φωτογραφίες και βίντεο της συγκεκριμένης κατοικίας, στην πιο ακριβή συνοικία της Πόλης των Αγγέλων.

Τις κινήσεις για όλα τα ακίνητα στις ΗΠΑ χειρίζεται η νομική εταιρεία Pardalis & Nohavicka, με τον Ελληνοαμερικανό δικηγόρο Τάσο Παρδάλη να είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται απόλυτα η Μαρία Καρρά, ενώ ήταν πολύ στενός φίλος του Γιώργου Τράγκα. Τόσο στενός μάλιστα που σε πολλές συναλλαγές του ο εκλιπών έδινε ως διεύθυνση των διάφορων εταιρειών του τα γραφεία της συγκεκριμένης νομικής φίρμας στη Νέα Υόρκη, όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ένα μόνο από τα δεκάδες που περιλαμβάνονται σε αυτό κληρονομικό θρίλερ δίχως τέλος.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,69%

Βίντεο: Στο Μεξικό συνέλαβαν μια... κούκλα του Τσάκι - Φόβιζε τους πολίτες με ένα μεγάλο μαχαίρι

Κακοκαιρία Elias: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Συναγερμός σε Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης