Χημικά στη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων έξω από την πρεσβεία στο Ισραήλ

Χημικά στη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων έξω από την πρεσβεία στο Ισραήλ

Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει τους συγκεντρωμένους που είχαν φτάσει μια «ανάσα» από τις κλούβες του φραγμού

epeisodia-m
Ένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης στην αλυσίδα των ΜΑΤ, μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία με την αστυνομία να προχωρά στη ρίψη δακρυγόνων. 

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό. Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει τους συγκεντρωμένους που είχαν φτάσει μια «ανάσα» από τις κλούβες του φραγμού. 

Δείτε βίντεο

Ρίψη δακρυγόνων στην συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων

Κλείσιμο
Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

Τα επεισόδια δεν συνεχίστηκαν και οι διαδηλωτές παρέμειναν στην περιοχή φωνάζοντας συνθήματα για την λευτεριά της Παλαιστίνης. 

Η λεωφόρος Κηφισίας παρέμεινε κλειστή μέχρι τις 10.00 το βράδυ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος της Κατεχάκη λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας διαμαρτυρίας που οργάνωσε το ΚΚΕ. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και από εκεί ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση την πρεσβεία του Ισραήλ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι διαδηλωτές ήταν περίπου 10.000 και μετά την διμαρτυρία τους έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ αποχώρησαν προς την Πανόρμου.

poreia-kifissias
DSC_6816
DSC_6801

Στην μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχε ο γενικος γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας φορώντας το παραδοσιακό παλαιστινιακό μαντήλι «καφίγια». Τον Κουτσούμπα συνόδευσαν ο Παλαιστίνιος πρέσβης, Γιούσεφ Ντορχομ και ο βουλευτης του κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

unnamed

Δ. Κουτσούμπας: Απαιτούμε λευτεριά στην Παλαιστίνη - Να μη συμμετέχει η χώρα μας στο μακελειό

Ο κ. Ντορχόμ, απεύθυνε χαιρετισμό από την πλατεία Συντάγματος προς το λαό της Γάζας, τονίζοντας ότι από κάθε σπιθαμή της δίνονται μαθήματα αξιοπρέπειας και ηρωισμού ενώ έκανε ειδική αναφορά και στους Παλαιστινίους της διασποράς που θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπως είπε. «Πυξίδα μας», όπως είπε, «ήταν είναι και θα είναι η Ιερουσαλήμ η παντοτινή πρωτεύουσα του παλαιστινιακού λαού και του παλαιστινιακού κράτους». 

Χαιρετισμός του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Η κινητοποίηση προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Λόγω της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, η ΕΛΑΣ, διέκοψε το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το βράδυ την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας από το ύψος της οδού Διάκου, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, και στην οδό Σταδίου από το ύψος της οδού Λω με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Σημειώνεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Ισραήλ, έξω από την πρεσβεία της χώρας στο Ψυχικό.

Δείτε live την κίνηση εδώ


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση
Έκλεισε η Κηφισίας και στα δυο ρεύματα στο ύψος της ισραηλινής πρεσβείας στην Κατεχάκη

Έκλεισε η Κηφισίας και στα δυο ρεύματα στο ύψος της ισραηλινής πρεσβείας στην Κατεχάκη (2)

Έκλεισε η Κηφισίας και στα δυο ρεύματα στο ύψος της ισραηλινής πρεσβείας στην Κατεχάκη (3)
Σύνταγμα συγκέντρωση


map_18_10_2023
6001621
6001624
6001666


syntagma-pal-03
syntagma-pal-04
syntagma-pal-05
syntagma-pal-02

Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Ολομέτωπη επίθεση της Ομπρέλας στον Κασσελάκη - Τον κατηγορεί για νεοφιλελεύθερες θέσεις και αντικαταστατική συμπεριφορά

Μίνι ασφαλιστικό: Τι προβλέπει για συντάξεις, επιδόματα και προσωπική διαφορά

Δίκη Πισπιρίγκου: Οχι στο αίτημα Κούγια για νέα τοξικολογική στο αίμα της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης