Κρήτη: Σε παιδική κατασκήνωση στα Χανιά οι 22 διασωθέντες μετανάστες - Γιατί φορούσαν ειδικές στολές

Κρήτη: Σε παιδική κατασκήνωση στα Χανιά οι 22 διασωθέντες μετανάστες - Γιατί φορούσαν ειδικές στολές

Φορτηγό πλοίο τους έσωσε από το ακυβέρνητο σκάφος που επέβαιναν, καταμεσής της θάλασσας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

metanastes3-750x375
Στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά στα Χανιά μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα (26/09) η ομάδα των 22 μεταναστών που διασώθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιοχώρας στη νοτιοδυτική Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η μετακίνησή τους πραγματοποιήθηκε με ένα λεωφορείο που διέθεσε το υπεραστικό ΚΤΕΛ, με τη συνοδεία ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Η επιλογή να χρησιμοποιηθεί λεωφορείο για τη μεταφορά, εξυπηρέτησε την ασφάλεια τους.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι μετανάστες φορούσαν ειδικές στολές κατά την άφιξή τους στον χώρο της κατασκήνωσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων ψώρας που εντοπίστηκαν μεταξύ τους. Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.

Φορτηγό πλοίο διέσωσε τους 22 μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για μετανάστες στη θάλασσα που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος στήθηκε την Κυριακή (24/09) από το Λιμενικό Σώμα στην Παλαιοχώρα, νοτιοανατολικά της Κρήτης.  Η ενημέρωση για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους στη θάλασσα ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής.


Κλείσιμο
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 22 ατόμων δυτικά Παλαιόχωρας ν. Κρήτης (24/09/23)


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, στο σκάφος επέβαιναν 22 μετανάστες (19 άνδρες και 3 αγόρια). Το ακυβέρνητο σκάφος εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο EUROCARGO VALENCIA σημαίας Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιοχώρας, όπου και τους περισυνέλεξε όλους με ασφάλεια, ενώ στην  περιοχή δεσμεύτηκαν συνολικά 5 παραπλέοντα πλοία. Έπειτα οι διασωθένετες μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε για τη διάσωσή τους.

IMG_9750_width-1600


Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες της Κυριακής, οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι «Τηγάνι» της Παλαιοχώρας όπου τους  παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή στα 77 ναυτικά μίλια δυτικά της Παλαιοχώρας, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ).  Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Παλαιοχώρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

εικονα_Viber_2023-09-24_23-56-12-069_width-1600
εικονα_Viber_2023-09-24_23-56-13-078_width-1600


Φιλοξενούνται σε αίθουσα στο λιμάνι Ηρακλείου

Κατόπιν ανακοίνωσης του ΟΛΗ Α.Ε. οι άνδρες μετανάστες φιλοξενούνται στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

prosfiges20230615-4


«Στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης.

Η άφιξη των μεταναστών κινητοποίησε μία σειρά από φορείς για την φιλοξενία τους. Με άμεσες κινήσεις αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου άμεσα κλήθηκε το Υγειονομικό προσωπικό το οποίο έλεγξε όλους τους μετανάστες και διαπιστώθηκε πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έχει επιμεληθεί για την διαμόρφωση του χώρου της αίθουσας, για την κάλυψη των κλινοσκεπασμάτων και για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών ενώ έχει οργανώσει και αναλάβει την σίτισή τους.

Ιδιαίτερα ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ευχαριστεί την αγαπημένη μας μαγείρισσα και food blogger Νεκταρία Κοκκινάκη, η οποία εθελοντικά και με διάφορους τρόπους έδειξε την ευαισθησία της ενώ άμεσα προσφέρθηκε με τον μοναδικό μαγειρικό της τρόπο να καλύψει την διατροφή των μεταναστών»,
αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

«Αν οι ΗΠΑ τηρήσουν τη δέσμευσή τους για τα F-16, θα επικυρώσουμε την ένταξη της Σουηδίας στο NATO» λέει ο Ερντογάν

Εντονες βροχοπτώσεις σε Φωκίδα και Ανατολική Αχαΐα αναμένονται αύριο - «Γλιτώνει» η Θεσσαλία από την κακοκαιρία Elias

Ο 38χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον πατέρα του - Ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκε πρώτος ο 65χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης