ΕΛ.ΑΣ: Τρεις φυτείες με πάνω από 90 κιλά κάνναβης θα απέφεραν 750.000 ευρώ

ΕΛ.ΑΣ: Τρεις φυτείες με πάνω από 90 κιλά κάνναβης θα απέφεραν 750.000 ευρώ

Οι ηλικίας 52 και 60 χρόνων δράστες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα καταχωρημένα σε ονόματα αλλοδαπών «αχυρανθρώπων» και χρησιμοποιούσαν κωδικούς όρους για τα χασισόδεντρα, αποκαλώντας τα... «ντοματιές» ή «κυπαρισσάκια»

Kalamata-Attiki-xasisofyteies4
Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη δυο Ελλήνων οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια τριών φυτειών με συνολικά 385 δενδρύλλια κάνναβης και η διακίνηση της τεράστιας παραγωγής της με πάνω από 90 κιλά θα τους απέφερε πάνω από 750.000 ευρώ.

Οι ηλικίας 52 και 60 χρόνων δράστες, που έκαναν τις παράνομες συναλλαγές τους σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής, χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα καταχωρημένα σε ονόματα αλλοδαπών «αχυρανθρώπων» και χρησιμοποιούσαν κωδικούς όρους για τα χασισόδεντρα, αποκαλώντας τα... «ντοματιές» ή «κυπαρισσάκια»! Οι χασισοπαραγωγοί συνελήφθησαν την Πέμπτη στο πλαίσιο επιχείρησης ευρείας κλίμακας που εκτελέστηκε στην Κερατέα και τα Καλύβια από τους αστυνομικούς της Δίωξης και της Ο.Π.Κ.Ε. από την Καλαμάτα.

Εκεί, είχαν εγκαταστήσει από το Μάιο θερμοκήπια με δίχτυα σκίασης σε ένα μεγάλης έκτασης αγρόκτημα που ήταν περιφραγμένο με ψηλή μάντρα και καλυμμένο με δέντρα. Σε αυτά λειτουργούσαν δυο πλήρως οργανωμένα εργαστήρια, ένα για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης με εξοπλισμό από πολύμπριζα, χρονοδιακόπτες, ανεμιστήρες, λαμπτήρες υψηλής ισχύος και θερμόμετρα, όπου καλλιεργούνταν σε γλάστρες με χώμα 109 δενδρύλλια ύψους 1,50 μέτρου και άλλο ένα όπου καλλιεργούνταν 59 δενδρύλλια ύψους ως 30 εκατοστών με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.

Kalamata-Attiki-xasisofyteies2
Kalamata-Attiki-xasisofyteies3
Kalamata-Attiki-xasisofyteies


Στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν 46 κιλά και 160,70 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 125 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή "σοκολάτας", χασισέλαιο βάρους 212 γραμμαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης, τέσσερα τσιγαριλίκια, οκτώ συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, έξι ζυγαριές ακριβείας, καλούπια και εγκέφαλοι μεταλλικής θερμοπρέσας, ένα όχημα και 11.800 ευρώ από την διακίνηση ναρκωτικών. Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα περίστροφο που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα αεροβόλο πιστόλι, 90 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και έξι κάλυκες.

Σε άλλο αγρόκτημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στη νοτιανατολική Αττική, βρέθηκαν άλλοι επτά εκχερσωμένοι και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, όπου καλλιεργούνταν σε μεγάλες πλαστικές γλάστρες με χώμα άλλα 217 θηριώδη δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,30 μέτρων. Τέλος, σε μια αποθήκη που χρησιμοποιείτο για την αποξήρανση των δενδρυλλίων, βρέθηκαν ποσότητες "φούντας συνολικού βάρους 45 κιλών και 541 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή "σοκολάτας" συνολικού βάρους 14 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα κυνηγετικό όπλο.


Ειδήσεις σήμερα:

«Παγίδα θανάτου» για Τουρκοβρετανό στην Κωνσταντινούπολη με «δόλωμα» 19χρονη - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Η κόλαση της Χαβάης: 53 οι νεκροί, «η φωτιά έκαιγε το δέρμα μας» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ σε...ξεχασιάρηδες φορολογούμενους για εισοδήματα του 2017
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης