ΑΑΔΕ: Στέλνει «ραβασάκια» σε... ξεχασιάρηδες φορολογούμενους για εισοδήματα του 2017

ΑΑΔΕ: Στέλνει «ραβασάκια» σε... ξεχασιάρηδες φορολογούμενους για εισοδήματα του 2017

Με «κατ’εκτίμησιν» φόρο τα ραβασάκια στους 20.000 «ξεχασιάρηδες» - Πότε σβήνει και πότε επιστρέφει τα πρόστιμα

aade
«Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ», ή -στην ελληνική πραγματικότητα- όταν κάποιος δεν πάει στον λογιστή για να του κάνει τη δήλωση, έρχεται η ΑΑΔΕ και του την κάνει! Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωράει και λίγο παρακάτω… Βγάζει και τους φόρους που θα πληρώσουν, για τις δηλώσεις εισοδήματος που ξέχασαν να συμπληρώσουν οι υπόχρεοι.

Στην ΑΑΔΕ υπολογίζουν ότι εκτός από τα 6,5 εκατομμύρια εκκαθαριστικά που θα εκδώσει φέτος για τις δηλώσεις εισοδήματος του 2022, στη συνέχεια θα αποστείλει και τουλάχιστον 15.000-20.000 σε φορολογουμένους για εισοδήματα του 2017, τα οποία αμέλησαν να τα δηλώσουν το 2018 και που, αν έφτανε η 1η Ιανουαρίου χωρίς να κάνουν δήλωση, θα διαγράφονταν και δεν θα μπορούσαν να εισπραχθούν ποτέ, λόγω παρέλευσης πενταετίας από τότε που είχαν την υποχρέωση -όπως και όλοι οι υπόλοιποι- να τα δηλώσουν.

Με αυτό το σύστημα, η ΑΑΔΕ μπορεί να επιβάλει φόρους «εξ αποστάσεως», ακόμα και χωρίς καν να υπάρχει φορολογική δήλωση του φορολογουμένου. Θα εκδώσει πράξεις επιβολής «εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εισοδήματος» για όσους αμέλησαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 φορολογούμενοι αμελούν να υποβάλουν δήλωση. Άλλοι δικαιολογημένα ή από άγνοια ενδεχομένως (π.χ. συγγενείς εκλιπόντων), άλλοι επίτηδες όμως, για να μην πληρώσουν φόρους εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος ή φόρο πολυτελείας στο β΄ εξάμηνο κάθε έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη


CDC: Ρεκόρ αυτοκτονιών το 2022 στις ΗΠΑ, οι περισσότερες έγιναν με όπλα


Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη σε προάστιο της Μόσχας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης