Πώς είναι να σπουδάζεις σε Πολυτεχνική Σχολή στην Κύπρο

Πώς είναι να σπουδάζεις σε Πολυτεχνική Σχολή στην Κύπρο

Έξι νέοι και νέες από την Ελλάδα μιλούν για τις σπουδές τους σε αναγνωρισμένη Πολυτεχνική Σχολή στην Κύπρο

frederick_kedriki

Sponsored Content

Η Κύπρος προσελκύει όλο και μεγαλύτερους αριθμούς φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα. Κοντινή απόσταση από την Ελλάδα με πολλές καθημερινές πτήσεις, ίδια γλώσσα και κουλτούρα, μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, φιλικό, φιλόξενο περιβάλλον και ένα πολύ καλά δομημένο σύστημα εκπαίδευσης με σύγχρονες υποδομές.

Μαζί μας μοιράζονται τις εμπειρίες τους νέοι και νέες από την Ελλάδα που αποφοίτησαν ή σπουδάζουν στην Πολυτεχνική Σχολή ενός από τα μεγαλύτερα, αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ, Πανεπιστήμια της Κύπρου, του Πανεπιστημίου Frederick.
Βιργινια_Κλαδου
Κλείσιμο
«Το πρόγραμμα σπουδών Μηχανολόγου Μηχανικού του Πανεπιστημίου Frederick είναι πραγματικά κορυφαίο και σου δίνει μια πολύπλευρη κατάρτιση. Είχαμε εξαιρετικά εργαστήρια, εκπληκτικούς καθηγητές και πολύ καλές μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης. Με αυτό εννοώ ότι οι αξιολογήσεις γίνονται στα ενδιάμεσα των μαθημάτων και των εργαστηρίων, δεν περιμένεις να δώσεις εξετάσεις μια φορά στο τέλος της χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο δεν φορτώνεσαι όλο αυτό το άγχος, γίνεται πολύ πιο σωστό διάβασμα και μπορείς σε κάθε στάδιο να εντοπίζεις κενά, να λύνεις απορίες και να προχωράς στο επόμενο. Οι σχέσεις με τους καθηγητές υπήρξαν άριστες κα παραμένουν μέχρι σήμερα. Είναι τόσο προσιτοί που τους αισθάνεσαι σαν φίλους και μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο, να στείλεις email, οποιαδήποτε στιγμή για να κουβεντιάσεις τα πάντα. Αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια ξέροντας ότι αν χρειαστώ οτιδήποτε θα πάρω ένα τηλέφωνο τους καθηγητές μου.»

Βιργινία Κλάδου, απόφοιτη προγράμματος Μηχανολόγου Μηχανικού
Ηρω_Βασιλακη
«Το διδακτικό προσωπικό του προγράμματος Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με υψηλότατο επίπεδο διδασκαλίας και ερευνητικής εμπειρίας, μέσα από κανόνες δεοντολογίας και ποιότητα υποστηρικτικών υπηρεσιών, στοχεύει και προσφέρει κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις και εξειδίκευση στον φοιτητή/τρια ως εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική του σταδιοδρομία. Αξιοσημείωτη επίσης είναι η σημασία ανάπτυξης των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ φοιτητών/τριών, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού.»

Ηρώ Βασιλάκη, φοιτήτρια προγράμματος Αρχιτέκτονα Μηχανικού (Integrated Master)

«Η επιλογή μου να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία με δικαιώνει απόλυτα στην προσπάθεια μου να επιτύχω τον στόχο μου να γίνω πολιτικός μηχανικός. Το τετραετές πρόγραμμα σπουδών στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και το Μάστερ ειδίκευσης μου στη Δομοστατική Μηχανική στο ίδιο Πανεπιστήμιο ήταν αρκετά για να μου χαρίσουν όλα τα δικαιώματα του αντίστοιχου διπλώματος του πολιτικού μηχανικού που απονέμουν στο ΕΜΠ και τα υπόλοιπα ΑΕΙ στην Ελλάδα. Ευχαριστώ πολύ όλους τους καθηγητές μου για όσα μου δίδαξαν».

Ανδρέας Δραγαράκης, Απόφοιτος προγράμματος Πολιτικού Μηχανικού και Μεταπτυχιακού στη Δομοστατική Μηχανική
Αργυρω_Λασκαρη-Κοντου
«Από την έρευνα μου διαπίστωσα πως το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Frederick παρουσίασε τα τελευταία χρόνια σημαντική ανάπτυξη και άνοδο στην κατάταξη μεταξύ ανάλογων Τμημάτων. Η εμπειρία μου ως φοιτήτρια στην Κύπρο ήταν πέραν των προσδοκιών μου. Η αμεσότητα με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες και τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες λόγω του μικρού αριθμού φοιτητών/τριών επιτρέπει να γίνονται τα μαθήματα σε μορφή σεμιναρίου επιπέδου Μάστερ. Ταυτόχρονα, η άριστη οργάνωση του Τμήματος και η διαρκής υποστήριξη τόσο από το διδακτικό όσο και από το διοικητικό προσωπικό συντέλεσαν στην ολοκλήρωση των σπουδών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Αργυρώ Λάσκαρη Κόντου, απόφοιτη προγράμματος Αρχιτέκτονα Μηχανικού (Integrated Master).
Παυλος_Βλαζακης
«Επέλεξα το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο επειδή είδα ότι έχει πολύ υψηλού επιπέδου κατάρτιση και αναγνώριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο mechanical engineering που ήθελα να σπουδάσω, και θεώρησα ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για το μέλλον μου. Στο Πανεπιστήμιο μού δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με πολλά πράγματα. Η πτυχιακή μου ήτανε η κατασκευή ενός ηλιακού αυτοκινήτου μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά και μάθαμε πράγματα πέρα από αυτά που ήτανε άμεσα συνδεδεμένα με τον κλάδο μας. Με τους καθηγητές η σχέση ήταν άψογη. Ο κάθε καθηγητής είναι εξειδικευμένος σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και το ξέρει απίστευτα καλά, είναι υπερβολικά καλός. Και όλοι πάντα βοηθούσανε. Πάντα ήξερα ότι αν είχα απορία θα πήγαινα στον καθηγητή και θα με βοηθούσε. Υπήρχε πάντα κατανόηση και στήριξη που δεν υπάρχει σε πολλές άλλες χώρες. Και η βαθμολόγηση είναι αντικειμενική. Αν προσπαθήσει κάποιος όντως μπορεί να τα καταφέρει. Το σύστημα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να βοηθήσει τους καλούς να γίνουν καλύτεροι.»

Παύλος Βλαζάκης, απόφοιτος προγράμματος Μηχανολόγου Μηχανικού

«Άκουσα ότι στην Κύπρο λειτουργούν πολύ καλά ιδιωτικά Πανεπιστήμια και ψάχνοντας περισσότερο κατέληξα ότι το Πανεπιστήμιο Frederick ήταν το καλύτερο στον κλάδο μου. Έχω ήδη τελειώσει το πρώτο έτος και μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου ήταν πολύ θετική μέχρι τώρα. Μπαίνοντας στο Πανεπιστήμιο γνώρισα αρκετά παιδιά, από Ελλάδα και από Κύπρο, πράγμα που βοήθησε πολύ την προσαρμογή μου. Γενικά το Πανεπιστήμιο προωθεί πολύ τη συνεργασία και τις σχέσεις μεταξύ των φοιτητών και των φοιτητριών, τόσο στα μαθήματα όσο και εκτός. Το όλο περιβάλλον σού προσφέρει μια πολύ ανθρώπινη εμπειρία σπουδών. Υπάρχει μια ποιότητα, η οποία για μένα τουλάχιστον, είναι πολύ σημαντική. Το πρόγραμμα σπουδών Ηλεκτρολόγος Μηχανικός παρέχει πολλές ευκαιρίες για να διευρύνεις τις γνώσεις σου, να ενημερωθείς για ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα σου, αλλά και να δικτυωθείς».

Αλέξανδρος Τόντης, φοιτητής προγράμματος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Tο Πανεπιστήμιο Frederick είναι αναγνωρισμένο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου είναι η μοναδική Πολυτεχνική Σχολή σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Έχει μακρά ιστορία και παράδοση στον χώρο της Μηχανικής και έχει καθιερωθεί για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία και έρευνα που προσφέρει. Αποτελεί την παλαιότερη ακαδημαϊκή κοινότητα στον τομέα της εκπαίδευσης μηχανικών στην Κύπρο, με θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της μηχανικής. Έχοντας ως προτεραιότητα την ανάδειξη υψηλής ποιότητας αποφοίτων με ισχυρά επιστημονικά προσόντα, έχει μέχρι σήμερα χιλιάδες απόφοιτους διπλωματούχους μηχανικούς, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και επαγγελματικών αναγκών στον τομέα της μηχανικής στην Κύπρο, την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προσφέρει προγράμματα σπουδών στους τομείς της Μηχανικής (Μηχανολόγος Μηχανικός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανολόγος Μηχανικός Οχημάτων), της Τεχνολογίας (Πληροφορική, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών), πενταετές δίπλωμα - Integrated Master Αρχιτέκτονα Μηχανικoύ, καθώς και μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε τομείς αιχμής.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα (Πανεπιστημίου 57, Στοά Μάντακα, Αθήνα), που είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένους/ες λειτουργούς για παροχή αναλυτικής ενημέρωσης για τα προγράμματα σπουδών, τις υπηρεσίες, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες του Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 3311288, να στείλετε email στο adminfo@frederick.ac.cy. ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης