Ηλεία: Συγγενής της γυναίκας του 52χρονου ήταν ο ηλικιωμένος δράστης

Ηλεία: Συγγενής της γυναίκας του 52χρονου ήταν ο ηλικιωμένος δράστης

Ο 83χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας - Αρνείται πως πυροβόλησε πισώπλατα το 52χρονο θύμα και πήγε να πυροβολήσει και τον αδερφό του

ilia-drastis1
Και συγγενική σχέση με το θύμα είχε ο 83χρονος δράστης του φονικού στην Αγία Τριάδα Λασιώνος με το θύμα Παναγιώτη Μενούνο - πατέρα τεσσάρων παιδιών - και συγκεκριμένα συγγένεια εξ αίματος με τη σύζυγό του θύματος.

Από την άλλη κάνει λόγο για μια άτυχη στιγμή και για περιστατικό που ο ίδιος ένιωσε πως απειλήθηκε η ζωή του, φοβούμενος από προγενέστερες πράξεις του θύματος. Ο 83χρονος οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Αμαλιάδας και στη συνέχεια εμφανίστηκε στον Ανακριτή.

ilialive.gr - Στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας ο δολοφόνος του 52χρονου


Η δικηγόρος του, Κλεονίκη Γκουβίτσα μίλησε, λίγο πριν την ανακριτική διαδικασία, σημειώνοντας ότι ο δράστης αρνείται πως πυροβόλησε πισώπλατα το θύμα του και περιμένει τα ευρήματα της νεκροψίας, ενώ αρνείται, επίσης, ότι κινήθηκε για να σκοτώσει και τον αδερφό του θύματος.

ilialive.gr - Τι δήλωσε η δικηγόρος του 82χρονου δολοφόνου - Τι υποστηρίζει ο δράστης


Η κα Γκουβίτσα ανέφερε τα εξής για την υπόθεση: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από το περιστατικό το οποίο συνέβη, ο κατηγορούμενος είναι μετανιωμένος, πραγματικά ήταν μία άτυχη στιγμή. Αυτό είναι το οποίο λέει από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα και του μίλησα. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε πάει στην εισαγγελέα η οποία μας έχει απαγγείλει τις κατηγορίες, μιλάμε για ανθρωποκτονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για το νόμο περί όπλων. Δεν είναι ώρα να σας πω και να σας αναλύσω τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, έχουμε δρόμο μπροστά μας, είναι αρκετά τα στοιχεία της δικογραφίας που περιμένουμε, περιμένουμε την ιατροδικαστική για να δούμε πού ακριβώς χτυπήθηκε το θύμα και από εκεί και πέρα σε δεύτερο χρόνο θα δούμε και όλα τα ελαφρυντικά που δικαιούται το οποίο όμως δεν είναι της στιγμής γιατί θα εξεταστούν μόλις γίνει το δικαστήριο».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ανέφερε ότι «… η θέση του κατηγορουμένου ως προς την απόπειρα δολοφονίας είναι ότι δεν έγινε ποτέ η συγκεκριμένη πράξη. Το λέει μόνο ο αδερφός, δεν υπάρχουν στοιχεία, τα στοιχεία της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του αδερφού του θύματος. Έλεγε ότι αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν θα γινόταν. Μιλάμε για έναν άνθρωπο με τον οποίο είναι γείτονες, που είναι συγγενείς, έχει συγγένεια εξ αίματος με την σύζυγό του κατηγορουμένου και αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω δεν θα γινόταν ποτέ η συγκεκριμένη πράξη».

Κλείσιμο
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πώς έφτασε στο να πυροβολήσει ο 83χρονος τον 52χρονο η κα Γκουβίτσα δήλωσε ότι ο δράστης «… λέει ότι φοβήθηκε και απειλήθηκε η ζωή του, διότι το θύμα είχε και κάποιες προγενέστερες πράξεις που δικαιολογούν τον φόβο και την ανησυχία του δράστη. Περιμένω την ιατροδικαστική για να δούμε που ακριβώς είναι το χτύπημα, γιατί ο ισχυρισμός είναι ότι δεν είναι στην πλάτη».

Πηγή: IliaLive


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τα «χτυπήματα» από την περιοχή ερευνών - Η τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του Titan

Βίντεο: «Ήταν μια μυρωδιά...» - Εθελόντρια περιγράφει πώς βρήκε το άψυχο κορμί της Αναστάζια


Άγιος Νικόλαος: Πατέρας και γιος έστησαν ενέδρα σε άνδρα και τον ξυλοκόπησαν στη μέση του δρόμου!

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης