Καλαμάτα: Αισιοδοξία για τον 15χρονο που τραυματίστηκε ενώ ήταν πάνω σε πατίνι

Καλαμάτα: Αισιοδοξία για τον 15χρονο που τραυματίστηκε ενώ ήταν πάνω σε πατίνι

«Μειώνονται τα φάρμακα και θα ξυπνήσει», δήλωσε η μητέρα του - Το χρονικό του ατυχήματος - Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τα ηλεκτρικά πατίνια

Collage_Maker-14-Jun-2023-04-24-AM-5007
Διασωληνωμένος στο ΚΑΤ παραμένει ο 15χρονος τραυματίας, ο οποίος παρασύρθηκε από ΙΧ, ενώ ήταν πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι στην Καλαμάτα με την αγωνία για την κατάσταση της υγείας του να κορυφώνεται.

Η μητέρα του 15χρονου, ο οποίος βρισκόταν πίσω από την φίλη του που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι που παρασύρθηκε, μίλησε στο MEGA και όπως είπε, περιμένει να ξυπνήσει το παιδί της, να της μιλήσει και να το σφίξει ξανά στην αγκαλιά της.

«Θα τον ξυπνήσουν σιγά σιγά, μειώνονται τα φάρμακα και θα ξυπνήσει. Ακόμα έχω αγωνία να τον δω, έχω αγωνία να μάθω ότι ξύπνησε, άνοιξε τα ματάκια του. Αυτή είναι η όλη υπόθεση».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctdbcrgaf3jt)
Κλείσιμο


Όταν είδε το αυτοκίνητο, το παιδί, εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα έκανε μία κίνηση προς τα δεξιά, που όμως δεν ήταν ικανή να αποτρέψει την παράσυρση.

Τα δύο παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, με την κατάσταση του 15χρονου να εμπνέει ανησυχία αρχικά.

Η 15χρονη που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι, παραμένει σε κατάσταση σοκ. Οι γονείς, η γιαγιά και οι φίλοι της, προσπαθούν να την στηρίξουν.

«Πονάνε τα κοκαλάκια της, η σπονδυλική της στήλη και το κεφάλι της. Δεν της βρίσκουν κάτι στο κεφάλι αλλά είναι χτυπημένο και έχει μόνο γρατζουνιές, μώλωπες», λέει η μητέρα της.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το ατύχημα έγινε το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουνίου στην διασταύρωση των οδών Κρήτης και Εθνικού Σταδίου στην Καλαμάτα.

Από την σύγκρουση το πατίνι μαζί με το αγόρι κατέληξαν κάτω από το αυτοκίνητο, ενώ το κορίτσι χτύπησε πάνω στο παρμπρίζ του οχήματος.

Και τα δυο παιδιά διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στην αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο 15χρονος διαπιστώθηκε κάταγμα κρανίου και πιθανό εσωτερικό αιμάτωμα. Μετά τις εξελίξεις αυτές οι γιατροί αποφάσισαν την διακομιδή του 15χρονου σε νοσοκομείο της Αθήνας, κάτι που συνέβη τα ξημερώματα σήμερα, Τετάρτη, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τη στιγμή του ατυχήματος κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από παρακείμενη οικία και το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctbrdju5829l)


Όπως φαίνεται στο βίντεο, το κορίτσι οδηγούσε με το αγόρι στο οποίο άνηκε και το πατίνι να βρίσκεται από πίσω της, όπως παραδέχθηκε και η ίδια. Τα δύο παιδιά τα οποία δεν φορούσαν κράνος, επιχείρησαν να μπουν από την Εθνικού Σταδίου (έχει πινακίδα σήμανσης stop) στην οδό Κρήτης χωρίς να ελέγξουν αν περνάει διερχόμενο όχημα, όπως είχε κάνει δευτερόλεπτα νωρίτερα ο οδηγός μηχανής, με αποτέλεσμα να τα παρασύρει διερχόμενο αυτοκίνητο.


Τι προβλέπει ο ΚΟΚ

Όπως προβλέπει ο ΚΟΚ, τα μικρά πατίνια που πιάνουν ταχύτητες έως 6 χλμ/ ώρα θα πρέπει να κινούνται υποχρεωτικά σε πεζοδρόμια και τα μεγαλύτερα σε δρόμους με τους κανόνες που ισχύουν για τα ποδήλατα, με έναν αναβάτη μακριά από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Μόνο πέρυσι στους δρόμους της χώρας σημειώθηκαν συνολικά 601 θανατηφόρα τροχαία. 637 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 628 τραυματίστηκαν σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.



Ειδήσεις σήμερα:

Ναυάγιο στην Πύλο: Εννέα συλλήψεις από το Λιμενικό - Από την Αίγυπτο είχε ξεκινήσει το μοιραίο αλιευτικό

Εκλογές 2023: Υπέρ της αυτοδυναμίας Μητσοτάκη τάσσονται με επιστολή τους 22 ακαδημαϊκοί

Έρευνα ΔιαΝΕΟσις για την αγροδιατροφή: Το μέλλον του τουρισμού περνά από την ελληνική κουζίνα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης