Εκλογές 2023: Ο δήμος Αθηναίων ζητά από τα κόμματα αυστηρή τήρηση του νόμου για τις αφίσες και τα φυλλάδια

Εκλογές 2023: Ο δήμος Αθηναίων ζητά από τα κόμματα αυστηρή τήρηση του νόμου για τις αφίσες και τα φυλλάδια

Πρόστιμο σε όσους ρυπαίνουν αυθαίρετα την πόλη - Οι παράνομα τοποθετημένες αφίσες και οι κατασκευές χωρίς άδεια θα απομακρύνονται 

eklogika_periptera
Να εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος σχετικά με την τοποθέτηση προεκλογικών περιπτέρων στο δημόσιο χώρο της πόλης, την ρίψη φυλλαδίων και την ανάρτηση πανό, αφισών γιγαντοαφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής ζητά από τα πολιτικά κόμματα η δημοτική αρχή της Αθήνας εν όψει των εκλογών. 

Ο δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να εφαρμοστεί στο ακέραιο η παρ. 1 του αρ. 18 του Π.Δ. 15/2022, και ιδιαιτέρα η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε μορφής αυτοκινούμενα μέσα, όπως και η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών για την προσωπική προβολή των υποψηφίων, καθώς και η χρήση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθημάτων σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να παραμείνει η Αθήνα καθαρή από αφισορύπανση αλλά και από τη ρύπανση των προεκλογικών φυλλαδίων.

Ο δήμος επισημαίνει ότι ήδη έχει παραχωρήσει ατελώς κοινόχρηστους χώρους για την εγκατάσταση προεκλογικών περιπτέρων, όπως και 450 στέγαστρα στάσεων σε κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων για την προεκλογική τους προβολή.

Σύμφωνα με τον οργανισμό καθαριότητας αλλά και τον νόμο, οι υπηρεσίες του δήμου είναι υποχρεωμένες να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες και τις χωρίς αδειοδότηση από τον Δήμο κατασκευές και να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα. Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, που έχει εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2022, προβλέπει επιβολή χρηματικών προστίμων για την αυθαίρετη ρύπανση της πόλης.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι διαβόητοι αδελφοί Μενέντεζ που σκότωσαν τους γονείς τους ζητούν αποφυλάκιση βάσει νέων στοιχείων

Ο Άλκης Καμπανός «ήταν πεσμένος και τον χτυπούσαν 3-4 άτομα» είπε στην απολογία του ο 5ος κατηγορούμενος

Η θλίψη του Καρόλου για τη φυγή του Χάρι και η πρόποση για τον εγγονό του Άρτσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης