«Άνοιξε θεία, από τη ΔΕΗ είμαστε» - Κύκλωμα Ρομά «ξάφριζε» σπίτια σε όλη την Αθήνα

«Άνοιξε θεία, από τη ΔΕΗ είμαστε» - Κύκλωμα Ρομά «ξάφριζε» σπίτια σε όλη την Αθήνα

Προσποιούνται ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ - Λεία τους χρήματα και κοσμήματα - Έξι χαρακτηριστικές περιπτώσεις από τη σχηματισθείσα δικογραφία

symmoria_dei2
Σε μάστιγα εξελίσσονται οι κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης από κυκλώματα Ρομά, τα μελη των οποίων , προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μπαίνουν σε σπίτια και αφαιρούν από μετρητά μέχρι πολύτιμα αντικείμενα. Το protothema.gr παρουσιάζει σήμερα έξι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την δράση ενός τέτοιου κυκλώματος που “χτυπούσε” κυρίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας, με την ίδια ακριβώς μέθοδο.

Ψυχικό: «Πήραν 20.000 ευρώ και κοσμήματα 15.000 ευρώ»

Στις 18-6-2022 και ώρα 11 το πρωί, ένας εκ των μελών του κυκλώματος, προσεγγίζει την Σ.Κ επί της οδού Πραντούνα, έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει και προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, μπαίνει στο διαμέρισμα της και της αφαιρεί 20.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 15.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να ερευνήσουν το περιστατικό, συνέλεξαν υλικό από κάμερες περιμετρικά της πολυκατοικίας και έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν ένα Ι.Χ μάρκας Seat Toledo να πλησιάζει προς το κτίριο που συνέβη η κλοπή και απ’ αυτό να αποβιβάζεται ένας εκ των συλληφθέντων και μέλος του διαβόητου κυκλώματος των Ρομά «Άνοιξε θεία από τη ΔΕΗ είμαστε».

Ζωγράφου: Τα δαχτυλικά αποτυπώματα

Στις 23-6-2022 και ώρα 12 το μεσημέρι, ένα άλλο μέλος του ίδιου κυκλώματος πλησίασε την Ο.Ζ επί της οδού Θεσσαλίας και προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, δήθεν για να ελέγξει τα ρολόγια κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα της που βρίσκεται στον 4ο όροφο «για να κάνει την ανάγκη του» και δίχως να γίνει αντιληπτός της άρπαξε 1.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 2.000 ευρώ. Όμως ο επιτήδειος αποδείχτηκε απρόσεκτος καθώς... κατάφερε να αφήσει παντού τα δαχτυλικά του αποτυπώματα και έτσι οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να τον εντοπίσουν

Χαλάνδρι: Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους του... ΟΤΕ

Στις 6-9-2022 στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα επί της οδού Παρνασσού, μέλη του ίδιου κυκλώματος άλλαξαν το modus operandi και από υπάλληλοι της ΔΕΗ... μεταμφιέστηκαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. Εκεί κατάφεραν να ξεγελάσουν ένοικο διαμερίσματος στον 3 όροφο της πολυκατοικίας και του αφαίρεσαν 300 ευρώ. Όμως οι δυο Ρομά που μπήκαν στο διαμέρισμα δεν είδαν ότι ήταν καλωδιωμένο με κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις τους καθώς εκείνοι ψαχούλευαν στα υπνοδωμάτια και στα συρτάρια επίπλων.

Καλλιθέα: Η χρυσή βέρα

Δυο μήνες μετά, τα μέλη του κυκλώματος ξαναμπήκαν στο ρόλο των «υπαλλήλων της ΔΕΗ» και έβαλαν στο μάτι πολυκατοικία επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης. Με την ίδια μέθοδο λοιπόν ξεγέλασαν ένοικο της πολυκατοικίας, από την οποία αφαίρεσαν χρυσή βέρα καθώς και 400 ευρώ. Η παθούσα όμως αποδείχτηκε ότι είχε φωτογραφική μνήμη. Εξεταζόμενη από αστυνομικούς αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα τον πρώτο κατηγορούμενο ως τον δράστη της εις βάρος της κλοπής.

Πατήσια: Έδειραν το θύμα

Οι θρασύτατοι Ρομά έφτασα στο σημείο να χειροδικήσουν εναντίον ενοίκου πολυκατοικίας στα Πατήσια, τον Δεκέμβριο του 2022. Το περιστατικό έγινε σε πολυκατοικία επί της οδού Βουτηρά. Οι δράστες προσποιούμενοι για ακόμα μια φορά τους «υπαλλήλους της ΔΕΗ» εισήλθαν σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Ο ένοικος όμως το διαμερίσματος που αντελήφθη ότι κάτι δεν πάει καλά, προσπάθησε να τους εμποδίσει. Μάλιστα όταν είδε ότι ένας εκ των δραστών είχε στα χέρια του ένα κουτί μέσα στο οποίο ο παθών είχε χρήματα (2.000 ευρώ) προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ο δράστης τον χτύπησε με δύναμη με τα χέρια του στο σώμα και έτσι κατάφερε να φύγει με το κουτί μαζί. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από κάμερες περιμετρικά τις πολυκατοικίας.

Μαρούσι: Και ανήλικος Ρομά στο κύκλωμα

Κλείσιμο
Στις 17-12-2022, δυο μέλη του κυκλώματος προσέγγισαν πεζή την Α.Κ επί της οδού Δόλιανης και προσποιούμενοι τους «τεχνικούς του ασανσέρ» μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα της και προτού καταλάβει τι είχε συμβεί, της πήραν 3.000 ευρώ και έγιναν... καπνός. Κατά την παραμονή των δραστών στο διαμέρισμα, η ένοικος αντιλήφθηκε και την παρουσία ενός τρίτου ατόμου, πιθανόν ανήλικου. Όταν απευθύνθηκε σε αυτόν, ρωτώντας τον λόγο της παρουσίας του μέσα στο σπίτι της, εκείνος τράπηκε σε φυγή, μαζί με τους άλλους δυο. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν τελικά μέσα από φωτογραφίες που έδειξαν οι αστυνομικοί στην παθούσα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: «Μορατόριουμ» στο Αιγαίο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Συρμός του Προαστιακού παρέσυρε 16χρονο στον Ταύρο - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παίζει με... μέσο τον αδελφό του στο ΝΒΑ, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης