Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: «Θυμάμαι το αγόρι της, της φώναζε “Ιφιγένεια, Ιφιγένεια”»

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: «Θυμάμαι το αγόρι της, της φώναζε “Ιφιγένεια, Ιφιγένεια”»

Ο Μιχάλης Κλάψης μίλησει για τη στιγμή που βοήθησε τον σύντροφο της Ιφιγένειας Μήτσκα να την απεγκλωβίσει αλλά και για το πως απομάκρυνε από τα συντρίμμια ένα μωρό

ifigeneia-tempi-m_2
Συγκλονίζουν οι ιστορίες επιζώντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ένας εξ αυτών ο Μιχάλης Κλάψης μίλησε στον Alpha για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε αμέσως μετά την σύγκρουση. Μεταξύ άλλων τόνισε πως το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν από τρία 24ωρα αλλά παρόλα αυτά του φαίνεται «σαν όνειρο», που «δεν μπορεί ακόμη να το πιστέψει».

Κοίταξα να δω εάν έχω χέρια και πόδια

«Είχα κατέβει στην Αθήνα γιατί ο κολλητός μου σπουδάζει. Ήρθε η Τρίτη και πήγα στα τρένα και μου είπε μία κοπέλα ότι κάθομαι στη θέση της. Αντί να μου κόψουν το εισιτήριο 28/2, μου το έκοψαν την επόμενη ημέρα. Πάω για να κάνω αλλαγή εισιτηρίου, περίμενα δύο ώρες. Ξεκινάμε με το τρένο. Πριν από τη Λάρισα, από ό,τι θυμάμαι, μας λένε 15 λεπτά καθυστέρηση λόγω κυκλοφορίας», δήλωσε αρχικά ο φοιτητής.

Όπως είπε, ο ίδιος καθόταν στο τρίτο βαγόνι, στη θέση 54. «Στο πρώτο χτύπημα, είδαμε τη λάμψη, στο δεύτερο χτύπημα, φύγαμε πάνω από τις ράγες, στο τρίτο χτύπημα σταματήσαμε. Μόλις έγινε το χτύπημα, πέρασαν τα πρώτα δευτερόλεπτα, και βλέπω ότι η καρέκλα του μπροστινού έχει κολλήσει πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να δω αν έχω χέρια και πόδια και πιάνω να δω αν έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Έχω αίματα στο πρόσωπο αλλά δεν ήταν δικά μου. Ήταν από τους μπροστινούς μου», ανέφερε στη συνέχεια ο Μιχάλης Κλάψης.

Πώς έσωσα ένα μωρό»

«Βρήκα ένα μπουκαλάκι νερού και το μπουφάν μου, μέσα στο οποίο είχα μία εικόνα του Αγίου Λουκά. Νιώθω ότι αυτή η εικόνα μου έδωσε τη δύναμη να το κάνω όλο αυτό. Επίσης, πριν γίνει η σύγκρουση, έβλεπα μία κυρία να ταΐζει το μωρό της με το μπιμπερό. Μετά φώναζε βοήθεια –βοήθεια. Το μωρό ήταν κάτω από το κάθισμά μου. Δεν είδαμε πώς έφυγε το μωρό και πώς προσγειώθηκε. Η μητέρα με βρήκε στο facebook, μου είπε ότι το μωρό είναι καλά και ότι εκείνη έχει κάποιες μελανιές», τόνισε ακόμη ο νεαρός άνδρας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqwt49rep3ap)

«Θυμάμαι το αγόρι της, της φώναζε “Ιφιγένεια, Ιφιγένεια”»

Ακολούθως ο Μιχάλης Κλάψης μίλησε για τη στιγμή που βοήθησε τον σύντροφο της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα
να την απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια του Intercity 62. «Tο μπροστινό μου κάθισμα, όπως σας είπα, ξεκόλλησε. Ήταν ένα ζευγάρι που μία κοπέλα ήταν η μισή από μέσα και η άλλη μισή απ’ έξω. Από την έξω μεριά, την είχαν πλακώσει λαμαρίνες. Μου έλεγε το αγόρι ότι δεν του μιλάει και να τον βοηθήσω να τη βγάλουμε. Από ό,τι θυμάμαι, η κοπέλα λεγόταν Ιφιγένεια. Δεν ξέρω αν σώθηκε ο φίλος της. Όπως στράβωσα τις λαμαρίνες, την έπιασα από τη μέση, και είπα στον φίλο να κάνει κουράγιο να τη βγάλουμε. Είχε αρπάξει φωτιά. Τη βγάλαμε, την τραβήξαμε και είχε σφυγμό. Είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι της», υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια επεσήμανε πως «δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνο το βράδυ για πρόσωπα και μαλλιά. Η συγκεκριμένη είχε παντού αίματα. Θυμάμαι που το αγόρι φώναζε “Ιφιγένεια με ακούς;”. Του είπα πρέπει να την πάμε κοντά στο παράθυρο για να την πάρουν οι διασώστες. Την αφήσαμε καθισμένη κοντά στο παράθυρο για να την βγάλουν κατευθείαν οι διασώστες. Δεν μπορούσαμε να την πετάξουμε από το παράθυρο και να μείνουμε μέσα πιο πολύ με την φωτιά…» 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqwtcj0vy5sx)




Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36, συνεχίζονται οι έρευνες

Φοιτητική διαμαρτυρία στα Προπύλαια για την τραγωδία των Τεμπών - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα - Συγκινεί ο αδερφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης