Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Βαγόνι Β3, θέση 67: Εδώ καθόταν η άτυχη Ιφιγένεια - Δείτε φωτογραφία

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Βαγόνι Β3, θέση 67: Εδώ καθόταν η άτυχη Ιφιγένεια - Δείτε φωτογραφία

Οι γονείς της 23χρονης ζητούν να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, για να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης τους, τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας

vagoni-ifigeneia
Βαγόνι Β3, θέση 67. Ήταν η θέση όπου καθόταν η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η σορός του άτυχου κοριτσιού ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο ανάλυσης DNA ενώ φίλοι και συγγενείς την αναζητούσαν μέσα από τα social media. 

H φωτογραφία αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο την σφοδρότητα της σύγκρουσης των δύο τρένων καθώς τα πάντα έχουν διαλυθεί. 

thesi


Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειάς της, κ. Σούρλας, μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως οι γονείς της 23χρονης Ιφιγένειας αυτό που ζητούν είναι να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι αυτοί καθώς με αυτό τον τρόπο θα δικαιωθεί η μνήμη της κόρης τους.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Σούρλα:

«Η οικογένεια της αδικοχαμένης 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα είναι συντετριμμένοι και συγκλόνισμένοι από τον αδόκητο θάνατο της κόρης του.  Αυτό το οποίο ζητούν είναι να αποδοθούν οι ευθύνες, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όποιοι και αν είναι αυτοί και να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης τους». Σημειώνεται πως η κηδεία του κοριτσιού θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στα Γιαννιτσά.
Κλείσιμο
202202140804133744-900x600
Ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας

Νωρίτερα ο Στέλιος Σούρλας μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε πως κανένας από την εταιρεία δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη. «Υπάρχουν ευθύνες και δεν είναι μόνο στον σταθμάρχη αλλά διευρυμένες. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην εταιρεία και στους πολιτικούς προϊστάμενος που όλα αυτά τα χρόνια δεν φρόντισαν εποπτεύσουν τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να υπάρχουν, αν τηρούνται και αν υπήρχαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε στη συνέχεια πως επί δύο ημέρες η 23χρονη Ιφιγένεια αγνοούνταν καθώς δεν ήταν ούτε στην λίστα τραυματιών, ούτε στη λίστα με τους νεκρούς και η οικογένεια ζούσε ένα θρίλερ. «Αυτό επιδεινωσε την ψυχολογία τους, ήταν πάνω από ένα τηλέφωνο και περίμεναν ένα ευχάριστο νέο ότι η κόρη τους ζει. Δυστυχώς αυτό το ευχάριστο τηλεφώνημα δεν ήρθε ποτέ, αντιθέτως ήρθε αυτό που ράγισε τις καρδιές τους», υπογράμμισε ο κ. Σούρλας.

Δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της Ιφιγένειας
Η 23χρονη Ιφιγένεια ήταν μαζί με τον αρραβωνιαστικό της

Παράλληλα ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιφιγένειας μίλησε στον Alpha και είπε πως η 23χρονη βρισκόταν στο τρένο με τον αρραβωνιαστικό της  ο αρραβωνιαστικός της υπέστη εγκαύματα από τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν μετά τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μήτσκα, ο αρραβωνιαστικός της Ιφιγένειας αρχικά τη μετέφερε σε ένα διαφορετικό σημείο του βαγονιού μαζί με ένα άλλο παιδί. Κατά την ίδια περιγραφή η κοπέλα είχε αίματα στο κεφάλι με τον αρραβωνιαστικό της να υποστηρίζει ότι αρχικά η Ιφιγένεια είχε σφυγμό. Αυτό που θυμάται, επίσης, ο αρραβωνιαστικός της 23χρονης είναι πως όταν τον παρέλαβαν οι διασώστες πρόλαβε να τους πει «πάρτε και την κοπελιά μου».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqwlxwoz0ac9)

Φωτογραφία - ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν τη σύγκρουση

Στο μεταξύ φωτογραφία-ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Είναι το βαγόνι 3 της μοιραίας αμαξοστοιχίας IC 62 λίγη ώρα πριν απο τη σφοδρή σύγκρουση στα Τέμπη. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το βαγόνι είναι γεμάτο και οι επιβάτες κάθονται στις θέσεις τους χωρίς κάτι να προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει.
FB_IMG_1677831936766
Σε κοντινή απόσταση είναι το βαγόνι-εστιατόριο όπου επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό επιβατών. Τη φωτογραφία-ντοκουμέντο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ποινικολόγος, Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος έχε αναλάβει την εκπροσώπηση κάποιων από τους τραυματίες Η φωτογραφία είναι απο το κινητό ενός νεαρού επιβάτη, ο οποίος είχε κατέβει από το τρένο πριν από το δυστύχημα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqwlhdl38a9t)

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο βαγόνι επέβαινε η 34χρονη, Αθηνά Κατσάρα, από την Κατερίνη η οποία ταυτοποιήθηκε πως βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας και ο σύζυγός της που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από τη «συμμαχία των 6» της αντιπολίτευσης στην Τουρκία η Μεράλ Ακσενέρ

Η «ιστορία» του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας στον ΟΣΕ


Στις 52 έφτασαν οι σοροί που ταυτοποιήθηκαν μετά την τραγωδία στα Τέμπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης