Για τις 27 Σεπτεμβρίου του 2023 αναβλήθηκε σήμερα η δική του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, σχετικά με τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσου περί παρέμβάσεών του με σκοπό τη κάλυψη των ευθυνών για τη πυρκαγιά στο Μάτι.
Τώρα, σε ό,τι αφορά στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2018, η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του δικαστηρίου διεξήχθη σε αίθουσα του κτιρίου "13" της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η δίκη για το Μάτι συνεχίστηκε με τις δηλώσεις υποστήριξης κατηγορίας των 50 πρώτων θυμάτων και συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.
Μετά τις νομιμοποιήσεις των συνηγόρων, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.
Αξίζει να σηνειωθεί ότι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν και σήμερα πολλοί συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς, οι οποίοι δήλωσαν αγανακτισμένοι για τις συνθήκες διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασιας κάνοντας λόγο για δίκη παρωδία.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.