Τηλεοπτικό bullying - Παρουσιάστριες υπόλογες για μητρότητα, κιλά και πλαστικές

Πρόσωπα της TV καλούνται σε απολογία ενώπιον του κοινού και παραδίδονται από τα λαϊκά δικαστήρια των social media στο ρινγκ της ανθρωποφαγίας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
parousiastries_bullying_xr
Στο πλατό της Κατερίνας Καινούργιου διαδραματίζεται μια σκηνή η οποία συνηθίζεται εσχάτως και σχετίζεται με την ψυχαγωγία που θέλει να πειραματίζεται με θέματα της επικαιρότητας διόλου ψυχαγωγικά. Τα γνωστά κοινωνικά θέματα τα οποία «πουλάνε» - αν θέλουμε να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Φυσικά όλα αυτά τα θέματα δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στις τηλεοπτικές σκαλέτες αν δεν υπήρχαν και κάποιοι δικηγόροι οι οποίοι συχνά πυκνά βρίσκονται στα παράθυρα των εκπομπών προκειμένου να σχολιάσουν ή να εκφράσουν τις θέσεις των πελατών τους. Ανάμεσά τους και κάποιες γνώριμες φιγούρες οι οποίες άμα τη εμφανίσει τους δημιουργούν ένα, ας το πούμε επιεικώς, εκρηκτικό κλίμα. Και σε αυτούς ανήκει και ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το πρωί της Τρίτης η παρουσιάστρια τον κάλεσε προκειμένου να συζητήσουν κάποια θέματα, γνωρίζοντας φυσικά με ποιον μιλούσε και τι θα μπορούσε να προκύψει, αλλά, είπαμε, έρμη τηλεθέαση μεγάλη η χάρη σου. Ο διάλογος εκτυλίχθηκε κάπως έτσι: «Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, είπατε ότι δεν θέλετε κάποια επικοινωνία μαζί μου», είπε ο Θεοδωρόπουλος, με την Κατερίνα Καινούργιου να του απαντά: «Τότε γιατί βγήκατε σήμερα;». «Είπατε για το ποιόν των δικηγόρων, δεν ξέρω γιατί τα βάζετε με τους δικηγόρους. Να γνωρίζετε ότι έχετε δικηγόρο ενώπιόν σας, όχι πλαστικό χειρουργό. Καλή σας μέρα», της είπε και έφυγε από το πλάνο.

Καινούργιου - Θεοδωρόπουλος: «Έχετε ενώπιόν σας δικηγόρο και όχι πλαστικό χειρουργό»-«Είσαι γελοίος»


Οι πρόβες του Θεοδωρόπουλου λογικά ήταν επιτυχημένες και η παράσταση πέτυχε. Να υποθέσουμε πως μετά καυχήθηκε στην παρέα του: «Πω, πω, πω τι της είπα!». Τον αρχικό αιφνιδιασμό της Κατερίνας Καινούργιου και των συνεργατών της διαδέχθηκε μία πιο ψύχραιμη απάντηση: «Να απαντήσω, να απαντήσω. Θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι πιο έξυπνο να πει. Το να χτυπάει ένας άνδρας σε αυτό το κομμάτι, πραγματικά, γελάω. Είστε απλά γελοίος. Παρακαλώ τους συναδέλφους μου, ποτέ ξανά σε αυτή την εκπομπή».
parousiastries_in__1_
Το επεισόδιο σε live μετάδοση μεταξύ της Κατερίνας Καινούργιου και του Ανδρέα Θεοδωρόπουλου προκλήθηκε με αφορμή το ειρωνικό σχόλιο του δικηγόρου για τις πλαστικές επεμβάσεις της παρουσιάστριας, με τη σκυτάλη της κριτικής να μεταφέρεται στο Ιnstagram με εξίσου χυδαία και σεξιστικά σχόλια
Κλείσιμο
Μία ημέρα νωρίτερα, η ίδια παρουσιάστρια ανάρτησε ποστ στο Instagram όπου εμφανίστηκε αμακιγιάριστη, για εμπορικούς λόγους, και απολογήθηκε για μια σκιά στα χείλη της την οποία συνήθως καλύπτει με μακιγιάζ, αλλά δεν ήθελε αυτή τη φορά να το κάνει. Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση αξίζουν ψυχολογικής προσέγγισης. Προέρχονται κυρίως από γυναίκες οι οποίες είτε θεώρησαν κοσμοϊστορικό γεγονός το ότι η «Κατ Κεν» δεν βάφτηκε, είτε θεώρησαν ότι επειδή τους άρεσε περισσότερο έτσι, θα έπρεπε να μην τολμήσει να μακιγιαριστεί. Κάποιες προχώρησαν παρακάτω, για την ακρίβεια πολύ κάτω, πολύ χαμηλά. Την έψεξαν για τις πλαστικές επεμβάσεις, της χρέωσαν υπερβολές και παραμόρφωση στα χείλη και της επιτέθηκαν ακόμη και με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον ούτε η τελευταία, καθώς το κοινό πλέον νιώθει μια παράδοξη εξοικείωση με τα δημόσια πρόσωπα, τα οποία ενίοτε γίνονται σάκος του μποξ για τα ακατέργαστα απωθημένα τους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι αρκετά από τα προφίλ που επιτίθενται με ύβρεις σε λογαριασμούς διασήμων μπορεί να είναι γεμάτα από τσιτάτα για το body shaming ή για την κακοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Στη ζυγαριά για τσεκάρισμα
Φυσικά η επίθεση δεν περιορίζεται στο πρόσωπο, αλλά καταγράφει και τις αυξομειώσεις βάρους. Η Λάουρα Νάργες έχει μιλήσει αρκετές φορές για τον αγώνα που έχει δώσει με το σώμα της, με τα κιλά της. Λόγω της συμμετοχής της στο «Survivor» είχε πάρει αρκετά κιλά λόγω διαταραχών στον μεταβολισμό της, όμως η ίδια το αντιμετώπιζε με ψυχραιμία όσο κι αν οι ακόλουθοι και οι τηλεθεατές είχαν άλλη άποψη. Ακολούθησε μια διαδικασία απώλειας κιλών λόγω προβλημάτων με την υγεία της, όπου και πάλι βρέθηκε κατηγορούμενη, καθώς οι εισαγγελείς του Διαδικτύου τής χρέωσαν ότι από τη μία μιλούσε για το body positivity και από την άλλη αδυνάτισε.

Λάουρα Νάργες για τα κιλά της

Μάταια προσπάθησε να εξηγήσει, αμετανόητοι οι κατήγοροι. Η Λάουρα πλέον είναι μαμά, με το μωρό της να διανύει τον δεύτερο μήνα του. Μόλις σαράντισε, εντελώς ακομπλεξάριστα, ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες όπου δείχνει το σώμα της όπως ακριβώς είναι αυτή την περίοδο όπου ως λεχώνα απολαμβάνει τη μητρότητα. Με περισσότερα κιλά και ένα σώμα που σφύζει από ευτυχία. Εδώ τα κοράκια μαζεύτηκαν...


Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία δέχεται πολύ συχνά σφοδρή επίθεση στο Twitter λόγω απώλειας κιλών. Οι χαρακτηρισμοί είναι σκληροί έως και απάνθρωποι, με την ίδια ούτε λίγο πολύ να χαρακτηρίζεται «άρρωστη», «ανορεξική» και πολλά άλλα.
parousiastries_in__4_
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου δέχεται συχνά πυκνά σφοδρές επιθέσεις στο Twitter λόγω απώλειας κιλών, με χαρακτηρισμούς όπως «άρρωστη» και «ανορεξική»

Η μάνατζέρ της Ελενα Χριστοπούλου σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στην εκπομπή «Πρωινό μας». «Γράφτηκαν πολλά, περίεργα και δυσνόητα. Το συζήτησα λίγο χθες με την Ηλιάνα, έτρωγε ένα burger εκείνη τη στιγμή και γελούσε. Δεν γελάω εγώ όμως. Αυτό το body shaming, που λέμε, ένα κορίτσι που μπορεί να έχει λιγότερα κιλά απ’ όσο έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε, δημιούργησε αυτά τα σχόλια. Μιλάμε για ένα κορίτσι που είναι μοντέλο, ήταν έτσι πάντα. Ετσι ζούσε στη Νέα Υόρκη, έτσι περπατούσε στις πασαρέλες, έτσι ξεκίνησε στο GNTM. Μετά πήρε κάποια κιλά για κάποιους δικούς της λόγους. Δεν ήταν καλά ψυχολογικά. Τότε έλεγαν ότι είναι έγκυος. Είναι ωραίο να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και να πούμε εγώ ποιος είμαι που κρίνω την εμφάνιση και τα κιλά ενός ανθρώπου; Αρνούμαι την κακή συμπεριφορά και το body shaming/bullying στον κόσμο, όποιος είναι και αυτός. Τώρα είναι υγιέστατη, είναι στα κιλά της και είναι μια χαρά».

Η Έλενα Χριστοπούλου απαντά για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και τα κιλά της: "Δεν γελάω εγώ"

Από την πλευρά της η Ηλιάνα θέλησε να απαντήσει σε όσα της καταλογίζει το κοινό των σχολιαστών στη διαδικτυακή αρένα λέγοντας τα εξής: «Μια και τα κιλά μου έχουν απασχολήσει αρκετά τελευταία, δεν έχω πλάνο διατροφής, τα τελευταία τρία χρόνια απολαμβάνω τη ζωή, τρώω κανονικό φαγητό, μαμαδίσιο, με εσάνς junk food. Χωρίς ενοχές και άγχος». Φυσικά ποτέ δεν σταμάτησε ο όχλος να επιτίθεται. Απλά περιμένει τη στιγμή που, επιστρέφοντας από την Τενερίφη, το μοντέλο θα δεχθεί να ανέβει στη ζυγαριά για να ικανοποιήσει το μένος τους. Μάλλον θα περιμένουν αρκετά.

Εγινες μαμά; Απολογήσου!
Πέρασε και περνάει πολλά. Η εικόνα της σέξι performer Κατερίνας Στικούδη πληγώνει όλους όσοι πιστεύουν ότι με ρόμπα και παντόφλες θα κλειστεί στο σπίτι με το παιδί της και θα αποσυρθεί από τη δουλειά της πλέον, καθώς κοινωνικά δείχνει μαμά και όχι τραγουδίστρια, χορεύτρια ή παρουσιάστρια.

Σχεδόν για κάθε φάση της μητρότητας της ζητούν να απολογηθεί. Να παραδεχθεί την ενοχή της. Μέχρι που πριν από λίγες ημέρες γράφοντας ένα κείμενο στο προφίλ της έδωσε όλες αυτές τις απαντήσεις, τις οποίες η ίδια ένιωσε την ανάγκη να δώσει. «Μου λέγανε... Α, μπράβο που γέννησες φυσιολογικά... και σκεφτόμουν δηλαδή αν έκανα καισαρική ποιο θα ήταν το θέμα; Μετά μου έλεγαν... Μπράβο που θηλάζεις... δηλαδή αν δεν μπορούσα, θα ήταν κακό; Μετά ενοχλήθηκαν που γύρισα στη δουλειά μου (πολύ σύντομα λέει... αφήνω το παιδί μου λέει... ένα Σάββατο έλειπα εν τω μεταξύ για λίγες ώρες).



Μετά είπαν ότι είχα παρένθετη μητέρα... και πως δεν γίνεται να χάσω τόσο γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης... Αλλοι είπανε ότι έκανα πλαστικές αμέσως μετά... Θυμάμαι όμως και τα πρώτα σχόλια όταν έβγαλα το πρώτο μου τραγούδι... όταν παρουσίασα την πρώτη μου εκπομπή, όταν έπαιξα σε μια σειρά... όταν ανέβηκα στο σανίδι... όταν έμαθα πιάνο! Α ναι θα μου πεις... έτσι είναι αυτή η δουλειά... θέλει γερό στομάχι να αντέχεις!

Ηρθε λοιπόν στη ζωή μου αυτός ο άγγελος που λέγεται Βύρωνας, να με κάνει να καταλάβω ότι είμαι πολύ πιο δυνατή από όσο νομίζω... να με κάνει καλύτερο άνθρωπο και να μου μάθει ένα σωρό πράγματα... Δε θα σταματήσω ποτέ να ονειρεύομαι».
parousiastries_in__2_
Θύμα του ιδιότυπου bullying, το οποίο πυροδοτεί κυρίως το καθεστώς της ανωνυμίας στα social media, είναι και η Kατερίνα Στικούδη, με τους haters να της ζητούν απολογία για κάθε φάση της μητρότητας

Πέρα από μία παρορμητική συστράτευση του πλήθους κάτω από τα ποσταρίσματα και τις δηλώσεις υπέρ της ελευθερίας επιλογών, της καταδίκης του body shaming και κάθε μορφής καταπίεσης και κακοποίησης, θα υπάρχει πάντα μια χαραμάδα από την οποία θα καταφέρνει να τρυπώνει η συνείδηση του κατεστημένου, του συντηρητισμού, της απόρροιας του κόμπλεξ και της στέρησης. Και όλη αυτή η δυσάρεστη και άμορφη μάζα των ταπεινών προθέσεων και συναισθημάτων θα αναζητά θύματα, εξιλαστήρια ή μη, για να ικανοποιήσει τις αχόρταγες ορέξεις της. Οσο φυσικά της το επιτρέπουν. Τα πρόσωπα και οι κοινωνίες.


Ειδήσεις σήμερα:

«Πράξεις ακραίας προκλητικότητας» από τον Ερντογάν απέναντι στον ιλιγγιώδη πληθωρισμό

Στα «χνάρια» του Μασκ και ο Ζούκερμπεργκ: Ετοιμάζεται για μαζικές απολύσεις σε Facebook και Instagram

Φατάχ: O γνωστότερος πολιτικός κρατούμενος στην Αίγυπτο ανακοινώνει πως ξεκινάει και απεργία δίψας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης