Πυροβόλησαν και σκότωσαν τρία άγρια άλογα στο Αγρίνιο

Πυροβόλησαν και σκότωσαν τρία άγρια άλογα στο Αγρίνιο

Οι αδίστακτοι δράστες δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ως κινούμενους στόχους τα άτυχα ζώα

Agrinio-aloga-pyrobolismoi
Δεν έχει όρια η απανθρωπιά κάποιων που δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ως κινούμενους στόχους τα άγρια άλογα που ζουν ελεύθερα σε αγέλες σε έναν χώρο 300.000 στρεμμάτων στον κάμπο της Λεπενούς στο Αγρίνιο και να θανατώσουν τουλάχιστον τρία από αυτά πυροβολώντας τα!

Ένας πολίτης που περνούσε από έναν αγροτικό δρόμο στην περιοχή Ασπροκκλησιά, εντόπισε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα κουφάρια των τριών νεκρών αλόγων, δυο από τα οποία είχαν μισοφαγωθεί από τα αγρίμια της περιοχής, ενώ το τρίτο ήταν πεσμένο 500 μέτρα πιο μακριά και έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη του. Παραμένει άγνωστο αν η αρρωστημένη σκοπευτική δραστηριότητα του άγνωστου δράστη προκάλεσε και τον τραυματισμό άλλων αλόγων.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονται στόχος τα περήφανα άτια που κατεβαίνουν σε αναζήτηση τροφή και νερού στον κάμπο από τον Πεταλά, όπου ζουν οι αγέλες στα όρια των Δήμων Στράτου, Αμφιλοχίας και Ινάχου. Τον Ιανουάριο του 2019 είχαν βρεθεί νεκρά άλλα τρία άγρια άλογα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου, επίσης με τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άγρια άλογα είναι πάνω από 500, ζουν κατά κοπάδια των 20 ή 25 και αποτελούν τη μεγαλύτερη αγέλη της Ευρώπης και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Σε περιόδους που δεν βρέχει, είναι αναγκασμένα να αναζητούν νερό σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, με κίνδυνο να βρεθούν στο στόχαστρο αγανακτισμένων αγροτών που επιλέγουν τα όπλα για να τα απομακρύνουν από τις καλλιέργειές τους.




Ειδήσεις σήμερα:

Παμφάγοι οι Ελληνες - Το 73% καταναλώνει μέχρι και 3,3 κιλά κρέας το μήνα

Η μητέρα περιέγραφε «με απόλυτη φυσικότητα τα εκτρώματα στο σπίτι» στα Πετράλωνα

Η Λένι Κλουμ απαντά στα αρνητικά σχόλια για την καμπάνια εσωρούχων με τη μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης