Πυροβόλησαν και σκότωσαν προστατευόμενα άγρια άλογα στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας

Πυροβόλησαν και σκότωσαν προστατευόμενα άγρια άλογα στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας

Και τα τρία άλογα ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και μισοφαγωμένα από αγρίμια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος του θανάτου

aloga
Θύματα του δολοφονικού μένους άγνωστων ασυνείδητων έπεσαν τρία από τα άγρια άλογα του Πεταλά, που ζουν ελεύθερα στην ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης Στράτου του δήμου Αγρινίου στην Αιτωλοακαρνανία και το είδος τους είναι προστατευόμενο. Tα κουφάρια των υπερήφανων ζώων βρέθηκαν σε έναν αγροτικό δρόμο, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

Ένας περαστικός βρέθηκε την Δευτέρα μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα των τριών νεκρών άγριων αλόγων, δυο από τα οποία κείτονταν κοντά το ένα με το άλλο ενώ το τρίτο εντοπίστηκε σε απόσταση 500 μέτρων. Και τα τρία ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και μισοφαγωμένα από αγρίμια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος του θανάτου.

Το ένα από τα άτυχα άτια έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στην πλάτη και τα υπόλοιπα θα εξεταστούν από κτηνίατρο για να εξακριβωθεί πώς θανατώθηκαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου που ανέλαβαν την προανάκριση προσπαθούν να εντοπίσουν τον(ή τους) απάνθρωπο δράστη και ήδη σχημάτισαν δικογραφία για ζωοκτονία και για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος αγνώστων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης