Ρόδος: Κάθειρξη 8 ετών σε κατσικοκλέφτη

Ρόδος: Κάθειρξη 8 ετών σε κατσικοκλέφτη

Για μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2010

katsikia-rodos-arxeio
Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 35χρονο κατσικοκλέφτη από τη Ρόδο ενώ σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή ύψους 7.000 ευρώ καταδικάστηκε ο συγκατηγορούμενός του ηλικίας 43 ετών που δεν άσκησε έφεση.

Στην υπόθεση, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, εμπλέκεται και ο E. T. αγνώστων λοιπών στοιχείων, που διαφεύγει της σύλληψης.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκτυλίσσεται από τον Ιανουάριο του 2010 όταν καταγγέλθηκε στο ΑΤ Ιαλυσού ότι άγνωστοι δράστες εισήλθαν τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου σε στάβλο στη θέση Κεραμιδένια στην Παστίδα και αφαίρεσαν ένα κασελάκι με εργαλεία, ένα αλυσοπρίονο και τέσσερα ζώα. Συγκεκριμένα, οι δράστες αφαίρεσαν δύο κατσίκες και δύο κατσικάκια τα οποία αφού έσφαξαν και καθάρισαν πέταξαν τα δέρματα και τα σπλάχνα τους σε διπλανό ρυάκι.

Περίοικος ανέφερε ότι συναντήθηκε στο σημείο που βρίσκεται ο στάβλος με ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο χρώματος κόκκινου ενώ ακολούθησε καταδίωξη προς την περιοχή της Παστίδας.

Από τον παθόντα καταγγέλθηκε ακόμη ότι το προηγούμενο Πάσχα ένας γνωστός του Αλβανός είχε φέρει ως βοηθό του για τη σφαγή των κατσικιών έναν ομοεθνή του, που είχε αυτοκίνητο με τα ως άνω χαρακτηριστικά και ο οποίος διέμενε στο Παραδείσι. Στο μεταξύ οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οδό Ι. Ρωμαίου, περιμετρική του αεροδρομίου, το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πρώτου κατηγορούμενου, ο οποίος βρέθηκε και προσήχθη.

Στο ΑΤ Ιαλυσού αναγνωρίστηκε από τον περίοικο ως ο οδηγός του αυτοκινήτου που κινήθηκε στο στάβλο του παθόντος, ενώ από έλεγχο βρέθηκαν πολλές σταγόνες από ξεραμένο αίμα στον πίσω προφυλακτήρα και στην μπροστινή πλευρά του.

Από έρευνα που έγινε μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν στο χώρο του πορτ παγκάζ τρίχες από κατσίκι, κηλίδες από ξεραμένο αίμα, ένα μαχαίρι με ξύλινη λαβή και σε μια νάιλον τσάντα μια φόρμα εργασίας η οποία έφερε αίματα και κομμάτια από κρέας.

Στο υπόγειο διαμέρισμα του αλλοδαπού βρέθηκε αίμα στον τοίχο πάνω από το φωτιστικό του μπάνιου, ένα ζευγάρι κάλτσες και ένα μαύρο παντελόνι με κηλίδες αίματος.

Από την προανάκριση που ακολούθησε εντοπίστηκε και ο δεύτερος δράστης στην οικία του οποίου βρέθηκαν εργαλεία και μαχαίρια χασάπη.

*φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

«Φροντιστήριο» Μητσοτάκη στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ για την τουρκική προκλητικότητα από την Κρήτη

Άστατος ο καιρός και σήμερα στη δυτική Ελλάδα - «Καλοκαίρι» στην υπόλοιπη χώρα

Έντεκα νεκροί, 50 αγνοούμενοι στην προχθεσινή επίθεση τζιχαντιστών στη Μπουρκίνα Φάσo - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης